CumartesiBu yaz ne okuyacağız?

Bu yaz ne okuyacağız?

08.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kitap okumak istiyorum ama vaktim yok” bahanesinin en az itibar gördüğü aylardayız. Sınavların bittiği, okulların tatile girdiği, yıllık izinlerin kullanıldığı güneşli günler geldi.

Bu yaz ne okuyacağız

Uzun zamandır merakla beklenen kitaplar çok satanlar rafına sıralandı. Biz de bu vesileyle yayınevlerine önümüzdeki günlerde hangi kitapları çıkaracaklarını, ünlü yazarlara da bu yaz neler okuyacaklarını sorduk. İster yıl boyu bir türlü okumaya fırsat bulamadığınız kitapların gönlünü alın ister yeni çıkacak kitapları kapın, bu yazı mutlaka bol bol okuyarak geçirin

Haberin Devamı

Yankı Yazgan’dan “Bir Tatlı Telaş” yaza damga vuracak

Bülent Özükan
(Boyut Yayın Grubu Genel Yönetmeni)

* Yankı Yazgan’ın “Bir Tatlı Telaş” isimli kitabı, Mutlu Tönbekici’nin “Küçük Oteller Rehberi” isimli kitabının 2013 baskısı yaza damgasını vuracak kitaplarımızdan.
* Piri Reis’in dünya haritasının 500’üncü yılı nedeniyle Piri Reis’in “Kitab-ı Bahriye” isimli eserini zenginleştirilmiş gerçeklik teknikleriyle donattık. “Kitab-ı Bahriye’yi” Piri Reis 1513 Dünya Haritası’nın özellikleri ve kaynaklarına dair araştırmalar içeren ikinci bir koleksiyon kitabı izliyor. Piri Reis uzmanlarının araştırmalarına yer veren bu kitap da oldukça kapsamlı bir eser.

“Kardeşimin Hikayesi” ve “Hasret” sahilleri işgal eder

Haberin Devamı

Deniz Yüce Başarır
(Doğan Kitap Yayın Direktörü)

* Bu yıl sadece yazın yayımladığımız kitapların değil, yıl boyunca yayımladığımız kitaplardan bazılarının da sahilleri işgal edeceğini düşünüyoruz. Zülfü Livaneli’den “Kardeşimin Hikayesi” ve Canan Tan’dan “Hasret” bahar aylarının favorileriydi zaten. Her ikisi de hâlâ çok satan listelerinde.
* Haziranın bombası ünlü Fransız polisiye yazarı Grange’den “Kaiken” olacak. Zekice kurgulanmış, gerilimli bir Grange romanı “Kaiken”. Erotik macera romanları da çok sevildi ülkemizde, malum. Sylvia Day’in üçlemesinin üçüncü kitabı “Sana Bağlandım” da okurlarla buluşuyor.
* Nazlı Eray’ın yeni kitabı “Bir Rüya Gibi Hatırlıyorum Seni” bir roman olarak da okunabilir,
bir anı kitabı olarak da... Cüneyt Ülsever’den geçen yıl yayımlanan polisiyenin devamı niteliğindeki “Ayna Paramparça”nın yanı sıra Çin’de satış rekorları kıran “Kurt Totemi “nin de çok ilgi göreceğini umuyoruz.

“Ayşe Özyılmazel’in kitabı temmuzda çıkacak”

Ebru Demetgül
(Okuyan Us Yayın Kurulu adına)

*Feyyaz Yiğit’in “Aptal”ı, Chris Johnstone ve Joanna Macy’nin “Aktif Umut”u yeni çıkan kitaplarımızdan...
* Yaz için en iddialı kitaplarımızdan biri bu ay çıkacak olan French Oje’nin “Keşke Ben Uyurken Gitseydin” isimli kitabı. Bir diğeri de Meltem Parlak’ın Dizüstü Edebiyat Serisi’nden bir kitabı, “Gülfim Abla” çıkacak. Bu kitapta komik ama çoğunlukla moral bozan, kalp kıran bir karakterin hikayesini anlatılıyor.
* Temmuzda Ayşe Özyılmazel’in kitabı çıkacak. İsmi henüz kesinleşmedi. Yazarın iç dünyasını tamamen açtığı, bizce şaşırtıcı, duygusal, dobra ve metin anlamında da dikkat çeken bir kaliteyi gözler önüne seren bir kitap olacak.

Haberin Devamı

Bu yaz ne okuyacağız

Bu yıl çıkan Ece Temelkuran’ın, Selim İleri’nin ve Dan Brown’ın kitaplarının da bu yaz çok satanlardan olması bekleniyor.

“Yaz gecelerinde anlatılacak hayalet hikayelerine destek”

Murat Arayıcı (Domingo Yayın Yönetmeni)
* Önümüzdeki hafta Jeremy Dyson’dan “Tekinsiz Kitap”ı basıyoruz. Bu kitap “Hayalet diye bir şey yoktur, ama...” diye başlayan yaz gecesi sohbetleri için fevkalade tesirli bir destek olabilir.
* Yayımlayacağımız iddialı kitaplardan biri de pek alışılmadık türden bir annelik rehberi, ismi “Çakma Anne”.

“Şebnem İşigüzel eğlenceli bir yaz okuması vaat ediyor”

Nihat Tuna (İletişim Yayınları)
* Şebnem İşigüzel’in üç yıl aradan sonra yayımlayacağı yeni romanı “Venüs”, II. Abdülhamit döneminden 20’nci yüzyıl ortasına uzanan bir aile tarihçesini anlatıyor. İşigüzel kıpır kıpır, müzikli anlatımıyla eğlenceli bir yaz okuması vaat ediyor.
* Daha önce “Tuhaf Yıldızlar” adlı kitabını yayımladığımız, Almanca yazan E. Sevgi Özdamar’ın
ilk kez Türkçe’ye çevrilen kitabı “Anne Dili”, birbirine değen dört hikayeden oluşuyor.
* Ercan Kesal’ın “Öyküler”i insanın büyümeyle, ölümle, yaşamla ilgili en temel endişelerini ince ince işliyor. Bir hekim itinasıyla...

Haberin Devamı

“30 kitap arasından öne çıkan dördü...”

Rose Mary S. Aktaş (Martı Yayınları editör)
* Bu dönemde basmayı planladığımız 30 kitap arasından öne çıkanlar şunlar; 18’inci yüzyıl Amerika’sında geçen bir hikayeyi konu alan
“Bir Beslemenin Günlüğü”, henüz adını Türkçeleştirmediğimiz “Girl in Translation”, Ali Harris’in kaleme aldığı “The First Last Kiss” ve yayınevimizin sevilen yazarlarından Markus Zusak’ın “The Underdog” isimli kitabı.

Haberin Devamı

“Enver Aysever’in kitapları özel bir kutu ile sunulacak”

Öner Ciravoğlu
(Remzi Kitabevi Yayın Koordinatörü)

* CNN Türk’te yayımlanan “Aykırı Sorular” programının yapımcısı ve sunucusu Enver Aysever edebiyat yazılarını iki kitapta topladı. “Edebiyat Ölmelidir” ve “Nasıl Yazar Olunur?” isimli bu iki kitap özel bir kutu tasarımıyla okura sunulacak.
* Bu yazın iddialı kitaplarından biri de İsmail Tunalı’nın kitabı. Tunalı “1980’li Yıllarda Denemeler” başlığıyla yayımladığı yazılarını gözden geçirdi. Güncelliğini ne yazık ki yitirmeyen bu yazılar yeni bir başlıkla sunuluyor: Yeni Bir “Aydınlanma”ya Doğru.

"Yeni bir polisiye" (Can Yayınları)
* Bu yazın ve tüm zamanların en iyi kitaplarından biri “Kızıl Darı Tarlaları” adlı Mo Yan kitabıdır. Buna 2013 yılı başında “Limonlu Pastanın Sıradışı Hüznü” ve “Gümüş Karası Deniz” adlı kitaplarımızı kapsayan dizimize muhteşem bir polisiye eser eklenecek: Joel Dicker’in kitabı “Harry Q. Davasının Ardındaki Gerçek”.

YAZARLAR NE OKUYACAK?

“Gezi direnişi nedeniyle tekrar okuyacağım kitaplar var”

Ahmet Ümit

Gezi direnişi nedeniyle tekrar okumak istediğim kitaplar var. Andre Malraux’un “Umut”u, Reed’in “Dünyayı Sarsan On Gün”ü, Nikolay Ostrovski’nin
“Ve Çeliğe Su Verildi”si, Boris Pasternak’ın “Doktor Jivago”su, Mihail Aleksandroviç Şolohov’un
“Ve Durgun Akardı Don”u ve Vedat Türkali’nin
“Bir Gün Tek Başına”sı. Bir de filmi vesilesiyle
“Günlerin Köpüğü”nü de yeniden okumak istiyorum.

“Çocuk kitapları okuyacağım”

CANAN?TAN

Yorucu bir maratonun ardından, okumayı planladığım kitaplarıma kavuşmanın sabırsızlığı içindeyim. Zülfü Livaneli’nin “Kardeşimin Hikayesi”, Dan Brown’ın “Cehennem”i, J.K. Rowling’in “Boş Koltuk”u... Ve tabii ne zamandır okuma fırsatı bulamadığım kitaplar: Ece Temelkuran’ın “Düğümlere Üfleyen Kadınlar”ı, Nedim Gürsel’in “Aşk Kırgınları”... Bunların yanı sıra yazacağım yeni çocuk romanı için
çok sayıda çocuk kitabı okuyacağım.

“Okunacaklara ilkyardım kitaplarını ekleyelim”

ECE?TEMELKURAN

Bu yaz dönüp dönüp bugünlerde ne oldu diye haberleri okuruz herhalde. Buna bir de direniş kültürüyle ilgili kitapları ve ilkyardım kitaplarını ekleyelim...

“Cemil Meriç okuyacağım”

ELİF?ŞAFAK

Şu anda bol bol tarih kitabı okuyorum. Gemiler, hayvanlar, kuyruklu yıldızlar ve mimari üzerine de epey kitabım var okunmayı bekleyen... Bunlar yeni romanım için yaptığım araştırmanın parçası. Bir de felsefe okuyorum, içimden geldiği için... En başta Cioran, Kierkegaard ve Heidegger... Bir de epeydir İletişim Yayınları’nın süper Cemil Meriç serisini yeniden okumak istiyorum.

“Önce Behçet Necatigil!”

SELİM?İLERİ

Bu yaz yalnızca şiir okuyacağım. Çünkü bu aralar şiire çok ihtiyacım var. Elim ilk Necatigil’e uzanacak. Önce Necatigil, sonra bütün şairler!