CumartesiBir tabak bir bardak

Bir tabak bir bardak

29.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

.

Bir tabak bir bardak

Yemek

Haberin Devamı

Mangolu ve çilekli semizotu salatası

Çilek ve mangolu bu tarif rengarenk sunumuyla sofralarınıza baharı getirecek

MALZEMELER (4 kişilik)
l 1 adet mango
l 10-16 çilek
l 2 demet semizotu
l 4 yemek kaşığı susam
SOSU İÇİN
l 1 limon
l 1 lime
l Zeytinyağı
l Tuz

Hazırlanışı
Mangoyu ikiye kesin. Ortasındaki çekirdekli kısmı temizleyin. Dış kabuğunu soyun. Soyulmuş ve çekirdekli kısmı alınmış mangoyu küp küp doğrayın. Çileklerin yeşil yapraklarını koparıp yıkayın, sonra
küp küp kesin. Semizotunun yapraklarını kopararak saplarını ayırın. Yaprakları
yıkayıp süzün. Bir salata kasesine semizotu yapraklarını, doğranmış mangoyu ve doğranmış çileği koyun. Bir tavayı ısıtın. Susamı ısınan tavaya koyun ve kavurun. Kavurduğunuz susamı da salata kasesine ilave ederek tüm malzemeleri karıştırın. Lime ve limonun suyunu sıkın. Limon suyunu çırpıcı ile karıştırın. Hava kabarcıkları oluşmaya başlayınca ağır ağır zeytinyağını ekleyin.
Bu şekilde yağın hava kabarcıklarının içine dolmasını sağlayın. Arzu ettiğiniz miktarda
tuz ilave edin. Hazırladığınız salata sosunu da kasenin içine koyarak tüm malzemeyi bu
sosla harmanlayın. Hazır olan salatanızı
servis kasesine koyarak sunun.

Haberin Devamı

Kokteyl

Mohito royal pomagranate

Çok lezzetli ve mevsime özel bir mohito

MALZEMELER
l 6 cl rom
l 4 parça lime
l 1 çorba kaşığı şeker
l 1 çorba kaşığı nar tanesi
l 8-10 yaprak taze nane
l 2.5 cl taze nar suyu
l 4 cl şampanya

Hazırlanışı
Lime, şeker, nane büyük bir bardağa konur, bir eziciyle ezilir. Bardak kırık buzla doldurulur. Rom ve nar suyu eklenerek karıştırılır. Şampanya da konduktan sonra nar taneleri ve naneyle süslenip servis edilir.