Çocuk ve Kültür & SanatYazarları tanıyalım: Sabahattin Ali

Yazarları tanıyalım: Sabahattin Ali

25.05.2021 - 12:07 | Son Güncellenme:

Kitaplar en değerli hazinelerimizdir lafını duymuşsundur mutlaka. Her bir kitap insan hayatında bir kapı açar ve yeni şeyler öğretir. Kitabı yazan kişinin bilgileri, birikimleri ve hayal gücü seni geliştirirken daha kültürlü, daha akıllı bir insan yapar.

Yazarları tanıyalım: Sabahattin Ali

İşte bu kitapları yazarak bize yeni dünyalar öğreten, romanlarındaki karakterlerle tanışmamıza izin veren yazarlar o yüzden çok değerli. Bu yüzden hepsini elinden geldiğince tanımalı ve eserlerini yaşına uydukça okumalısın. Biz de bu konuda sana elimizden geldiği kadar yardım ediyor ve yazarları tanıtmaya devam ediyoruz.

Haberin Devamı

Sıradaki yazarımız Sabahattin Ali. Onun hayatı ve eserlerini mercek altına aldık.

25 Şubat 1907 yılında Bulgaristan’da dünyaya gelen Sabahattin Ali, yazar ve şair olarak tanınmış bir edebiyatçıymış. Annesi Hüsniye Hanım ile babası Ali Selahattin bey genç yaşta evlenmiş. Babası arkadaşları Prens Sabahattin ve Tevfik Fikret ile arkadaşmış. Bu yüzden iki oğluna da onların isimlerini vermiş.

Sabahattin Ali ve kardeşleri babalarının savaşa katılması nedeniyle Çanakkale’ye taşınmış ve 4 yıl orada yaşamışlar.

Küçük yaşlarında resim yapmayı, kitap okumayı çok seven Sabahattin Ali, aynı zamanda başarılı da bir öğrenciymiş. Dönem şartları ve babasının işleri gereği birçok farklı okulda eğitimine devam etmiş. Lisedeyken edebiyse öğretmeninin de desteğiyle çeşitli şiirleri dergilerde yayımlanmış. Eğitim hayatının devamında öğretmenlik tercih etmiş ve diplomasını almış. Bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra devlet desteğiyle Almanya’ya gitmiş.

Haberin Devamı

Birkaç yıl Almanya’da yaşadıktan sonra ülkesine dönüş ve öğretmenliğe devam etmiş. İlerleyen yıllarda evlenmiş. Yaşadığı dönemde sayısız esere imza atan edebiyatçı 1948 yılında vefat etmiş.

Sabahattin Ali’nin bazı eserleri

Değirmen, 1935

Kağnı, 1936

Ses, 1937

Yeni Dünya, 1943

Sırça Köşk, 1947

Kuyucaklı Yusuf, 1937

İçimizdeki Şeytan, 1940

Kürk Mantolu Madonna, 1943