Çocuk ve Kültür & SanatMimar olmak için neler gerekir?

Mimar olmak için neler gerekir?

18.09.2024 - 13:29 | Son Güncellenme:

Mimarlar yüksek binaları, konutları, kamu binalarını, peyzaj projeleri gibi çeşitli yapıların tasarım süreçlerini yönetirler. Müşterilerin ihtiyaçlarını analiz ederek tasarım yapar ve müşterinin hem göz zevkine hitap eden hem de ihtiyacını karşılayan tasarımlar yapar. Eğer sen de mimar olmak istiyorsan yapman gereken her şeyi öğrenmek için bilgilerimize göz atabilirsin.

Mimar olmak için neler gerekir

1- Öncelikle ilköğretim zamanlarımızdan düşünmeye başladığın meslek seçimine lise yıllarında karar vermeliyiz. Mimarlığı sevip sevmediğini, senin karakterine uyup uymadığını belirlemelisin. Eğer kararsız kalıyorsan rehber öğretmenine veya bir uzmandan yardım alabilirsin.

Haberin Devamı

Mimar olmak için neler gerekir

2- Mimar olabilmek için ilköğretim yıllarından itibaren matematik ve fen bilgisi derslerine ağırlık vermelisin. Çünkü mimar olmak için sayısal puan türünün iyi olması gerekir. Lise eğitiminden sonra sınava girerek üniversiteyi kazanmalısın. Mimar olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Mimarlık bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Kamu kurumlarında çalışmak istiyorsan Kamu Personel Seçme Sınavı'na girmen gerekir.

3- Eğer yüksek mimar olmak istersen 4 yıllık mimarlık eğitiminin üzerine 2 sene yine mimarlık alanında yüksek lisans yapman gerekir.

Mimar olmak için neler gerekir

4- Mimar olabilmek için hayal gücünün geniş olması ve çizim yeteneğinin iyi olması gerekir. Ancak çizim yeteneğin zayıfsa hiç üzülmene gerek yok. Eğer istersen azminle ve çalışkanlığınla her şeyi başarabilirsin. Okulda sana nasıl çizim yapman gerektiği hangi programları kullanmak gerektiği öğretilecek ve bu şekilde çizim yeteneğin gelişecek.