Çocuk ve Kültür & SanatBir yazar: José Mauro de Vasconcelos kimdir?

Bir yazar: José Mauro de Vasconcelos kimdir?

17.08.2024 - 16:42 | Son Güncellenme:

Bugün sizlere Brezilyalı ünlü bir yazar olan José Mauro de Vasconcelos'tan bahsedeceğiz. O, dünyanın dört bir yanındaki çocuklara ilham veren ve kalplerine dokunan kitaplar yazmış bir yazar. Haydi, onun kim olduğunu ve neler yazdığını birlikte keşfedelim!

Bir yazar: José Mauro de Vasconcelos kimdir

1. José Mauro de Vasconcelos, 1920 yılında Brezilya'nın bir köyünde doğmuş. Küçük yaşlardan itibaren okumayı çok severmiş ve sık sık kitap okurmuş.

Haberin Devamı

2. Çocukken yaşadığı maceralar ve gözlemler, büyüyünce yazdığı kitaplara ilham kaynağı olmuş. Vasconcelos, zeki, cesur ve hayal gücü geniş bir çocukmuş. Bu özellikleri, onun gelecekte çok sevilen bir yazar olmasına yardımcı olmuş.

Bir yazar: José Mauro de Vasconcelos kimdir

3. Oldukça yoksul olan ailesi, onu öğrenimini devam ettirmesi amacıyla Natal Kasabası'ndaki amcasının yanına göndermiş. Orada 9 yaşındayken Potengi Irmağı'nda yüzmeyi öğrenmiş ve ileride bir gün yüzme şampiyonu olmanın hayallerini kurmuş.

4. Liseyi bitirdikten sonra 2 yıl tıp öğrenimi görse de yarıda bırakıp hayallerinin peşine gitmiş. Rio de Janeiro'da boks antrenörlüğü yapmış, tarım işçisi de olmuş garson da. Balıkçılıkla da uğraşan yazarımız ömrü boyunca çeşitli işlerde çalışmış.

Haberin Devamı

Bir yazar: José Mauro de Vasconcelos kimdir

5. Bu ona yazdığı roman ve hikayeler için önemli kaynaklar sağlamış. Pek çok da insan tanımış. İyi bir gözlemci olan yazarımız tanıştığı insanlardan bir sürü hikaye çıkarmış.

6. Genellikle romanlarında, roman karakterlerinin yaşamlarındaki zorlu yaşam koşullarını, yoksulluğu ve şiddeti tüm gerçekliğiyle anlatmış. Ancak özellikle çocukların çok sevdiği ve yazarın ünlenmesini sağlayan Şeker Portakalı'nda ve devamı olan bazı romanlarında tüm bunlarla birlikte duygusallık ve iyimserliğe de yer vermiş.

7. Üstelik yazarımız Şeker Portakalı'nı tam 12 günde yazmış. Eserine duyduğu sevgiyi, "Ama onu 20 yıldan fazla taşıdım yüreğimde" diyerek ifade eden José Mauro de Vasconcelos, 24 Temmuz 1984'te hayata gözlerini yummuş.