03.08.2012 - 22:56 | Son Güncellenme:
EBRU OMURCALI-RAMAZAN ÇORBALARI/YAZI DİZİSİ-5
Yapılması konusunda nedense zorluk olduğu düşünülse de, farklı hazırlanış biçimleriyle, en kolay çorbalardan bile sayılabilir
PATATESLi MISIR ÇORBASI
MALZEMELER: 6 kişilik
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı mısır unu
* 1 adet patates
* 1 adet kuru soğan
* 2 su bardağı taze mısır
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* Yarım çay kaşığı muskat rendesi
* 4 su bardağı su
* 1 su bardağı süt
* Tuz
HAZIRLANIŞITereyağında, küp doğranmış soğanı soteleyin.
Mısır ununu ekleyin ve
2-3 dakika kavurun.
Küp doğranmış patates ve mısırları ekleyin, suyunu ilave edin, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Baharat ve sütü ekleyerek servis edin.
YERELMASI ÇORBASI
MALZEMELER: 6 kişilik
* 1 adet kuru soğan
* 400 gr. yerelması
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı krema
* 2 çay bardağı kıyılmış taze soğan
* 1 çorba kaşığı tarhun
* Tuz, karabiber
* 5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Tereyağında, küp doğranmış soğanlarınızı kavurun.
Unu serpin ve pembeleşene kadar kavurun.
Kabukları soyulmuş, küp doğranmış yerelmalarını, tencerenize ekleyerek, 2-3 dakika soteleyin.
Suyunuzu ilave edin, sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Sütünüzü ve baharatları ekleyerek bir taşım kaynatın. Kremayı ilave edin.
Taze soğan serperek servis edin.
DOMATESLi BALIK ÇORBASI
MALZEMELER: 6 kişilik* 600 gr. balık fileto (levrek, çipura, kırlangıç, iskorpit vb.)
* 3 adet domates
* 2 adet kırmızı biber
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
* 1 çorba kaşığı kimyon
* 1 adet limon suyu
* Tuz n Karabiber
* 5 su bardağı su
ÜZERİNE; Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Zeytinyağında, küp doğranmış domates, sarımsak ve biberi, 15 dakika kavurun.
Suyunuzu ve baharatları ekleyerek bir taşım kaynatın.
Temizlenmiş balıkları çorbanıza ekleyerek
10 dakika pişirin.
Pişen balıkları tencereden alın ve kılçıklarını temizleyip tekrar çorbaya ilave edin.
Limon suyu ve maydanoz ekleyerek servis edin.
ETLi BARBUNYA ÇORBASI
MALZEMELER: 6 kişilik
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 200 gr. kuzu but kuşbaşı
* 1.5 su bardağı taze iç barbunya
* 1 adet kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
* 2 adet domates
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 adet limon suyu
* 1 çorba kaşığı kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* Tuz
ÜZERİNE;
* Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz
* 6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Tereyağında, küp doğranmış soğan ve etleri, etler suyunu çekene kadar kavurun.
Salça, sarımsak ve küp doğranmış domatesi ekleyerek
10 dakika soteleyin.
Üzerine 6 su bardağı su koyun ve 40 dakika pişirin. Barbunyaları ekleyin ve barbunya yumuşayıncaya kadar pişirin. Baharat, limon suyu ve maydanoz ekleyerek servis edin.
BiTTi