Cadde'Tiyatroda güçlü bir iş yaptık'

'Tiyatroda güçlü bir iş yaptık'

01.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

‘Kral Şakir’in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu, sahneye taşıdığı ‘Kral Şakir-Uzayda Şamata’yla iddiasını sürdüyor. Yapımcı, “Çok güçlü bir şey ortaya çıktı. Gelen tepkilerden başardığımızı anlıyoruz” dedi.

Tiyatroda güçlü bir iş yaptık

Grafi2000’in kurucusu Varol Yaşaroğlu, hayallerinin peşinden giden bir isim. Üniversitede inşaat mühendisliği eğitimi alan başarılı karikatürist ve animasyon yapımcısı, “Okuduğum bölümde çalışarak hiçbir zaman mutlu olamayacaktım. Şu an her saniye ‘Kral Şakir için ne yapabiliriz?’i düşünüyorum” diyor. Yaşaroğlu’yla, BKM yapımcılığında sahneye taşıdığı ‘Kral Şakir-Uzayda Şamata’yı, yapıma yurt dışında olan ilgiyi ve bugüne uzanan sürüvenini konuştuk.
‘Kral Şakir’in serüvenini anlatır mısınız? Nasıl ortaya çıktı?
Cartoon Network Türkiye, ilk defa yerli bir çizgi film yayınlama kararı aldı. Birçok animasyon firmasıyla birlikte biz de konkura katıldık. Tarzlarımızın örtüştüğünü düşündüğümüz için bayağı umutluyduk. Gerçekten de bizi seçtiler. ‘Kral Şakir, öyle ortaya çıktı. Mayıs 2016’da yayınlanmaya başladı, son geldiği noktada herhalde kanalın en çok izlenen yapımı oldu.
Sizce seyirciyi çeken neydi?
Bir şekilde prototip bir Türk ailesi var. Hayvanlardan kurulu bir dünya... Çocuklar projedeki karakterleri de kendilerine yakın buluyorlar. Bizim zamanımızdaki ‘Jetgiller’ ve ‘Taş Devri’ gibi çizgi filmlerdeki aile sıcaklığını, burada bir Türk ailesiyle yaşattığımızı düşünüyorum. Bence tutmasının en büyük nedenleri bunlar.
Sinema filmi, kitaplar, şimdide de projeyi sahneye taşıdınız...
BKM’yle “Elimizde böyle bir proje var, iyi ilerlediğini düşüyoruz, filmini yapar mıyız?” diye konuşmuştuk, 400 bin izlendi. Şu an dört kitabı çıktı, beşincisi geliyor.
Tiyatroya gelirsek... BKM’yle konuştuğumuzda amacımız şuydu; çoçukların ve ailelerinin birlikte eğlenebileceği ve esprileri herkese hitap eden bir oyun yapmak. Gelen tepkilerden başardığımızı anlıyoruz. İyi bir mizah yaptığımızı düşünüyoruz. “Aman çocuklara göre yapalım” gibi bir derdimiz yok! Kendimiz de eğleniyoruz... Tiyatroda da anne-baba gelsin, çocuklarla eğlensinler istedik. BKM’yle tecrübemiz birleşince, çok güçlü bir şey ortaya çıktı. 45 dakikalık süre çok dozunda. ‘Kral Şakir-Uzayda Şamata’nın müzikleri konusunda da iddialıyız.
Beyazperde ve tiyatro sahnesi çok farklı... Nasıl tepkiler aldınız?
Tiyatroyu interaktif hale dönüştürdük. Arkada bir ekran var. Animasyonla oyuncuların iç içe girdiği, ikisinin birleşiminden doğan bir oyun. Maskotları yapıldı ve başarılı oldu.
Yurt dışında da 18 ülkede yayınlanıyor, değil mi?
Cartoon Network, diğer ülkelerde de kendi çatısı altında yayınlamak istedi. Umarım Mena Bölgesi’nde çok sevilir, oradan Avrupa’ya sıçrar. ‘Kral Şakir’ filmi de yurt dışında fuarlarda gösterilmeye başlayacak. İşin içinde yerellik var ama aynı zamanda evrensel bir şey yaptığımızı düşünüyorum. Yurt dışında dizilerimizi çok seviyorlar, bu sefer de çizgi filmler rağbet görecek diyebiliriz.

Tiyatroda güçlü bir iş yaptık

HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM
Projeyi hayata geçirirken bu kadar büyüyebileceğini düşünmüş müydünüz?

Bu benim aslında çocukluk hayalim. Küçükkken ‘Pembe Panter’i izleyip, “Benzer bir şey yapıp insanlara izlettireceğim” diyordum. O zamanlardan başlayan bir çocukluk aşkı... İnşaat mühendisliği okudum ama mezun olduğum bölümde çalışarak hiçbir zaman mutlu olamayacaktım. Şu an her saniye ‘Kral Şakir için ne yapabiliriz?’ diye düşünüyorum.
Yeni projeleriniz var mı?
Grafi2000 olarak yıllardır sürekli proje üretiyoruz. ‘Fırıldak Ailesi’, yetişkinlere yönelik bir çizgi filmdi. Onun da uzun sürmesini istiyorum. ‘Kral Şakir-Uzayda Şamata’nın Anadolu’ya turnesini istiyoruz.