CaddeTatilde hafif lezzetler yaratın

Tatilde hafif lezzetler yaratın

07.08.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

.

Tatilde hafif lezzetler yaratın

bilgi@mezurasaglik.com.tr ÖrneÇin patates kızartması yemek sizin büyük zevkinizse; bir kez de baharatlarla lezzetlendirilmiş patates ızgarasını deneyin veya dondurulmuş patatesi fırınlayın. Unutmayın ki 1 küçük boy patates, bir dilim ekmeÇe eşittir.Keki, taze veya kuru meyvelerden yapıp şeker miktarını azaltarak veya hiç eklemeyerek lezzetlendirebilirsiniz. Bu şekilde hafif ama size zevk verecek bir alternatif yaratmış olursunuz. Tabii eklediÇiniz yaÇ miktarını azaltarak...En zevk aldıÇınız şeylerden birisi yiyeceklerinizi soslara batırarak tüketmek ise yeni bir sos deneyerek aldıÇınız kalori miktarını azaltabilirsiniz. Bu sefer sos hazırlarken 1 çorba kaşıÇı light labne ile 2 çorba kaşıÇı yaÇsız veya yaÇı azaltılmış yoÇurt ve zevkinize göre çeşitli baharatları ilave edin. Sebzelerinizi, ızgara edilmiş patatesinizi bu sos ile deneyin...EÇer gece dışarıya çıkacaksanız çok aç olmamaya dikkat edin, mutlaka bir şeyler yiyip gidin. Böylece açlıÇınızı gidermiş olursunuz ve önünüze gelen yaÇ miktarı yüksek olan besinleri tüketmezsiniz. Akşamüstü kurabiyeleri, patates kızartması, buz gibi bira, dondurmalar, kekler tatilin en keyifli anları belki... Ama tatil sonrası tartıya çıktıÇınızda bir sürprizle karşılaşmak istemiyorsanız kalori ve yaÇ içeriÇi yönünden zengin olan bu besinleri tüketirken dikkat etmelisiniz. 2. gün Yaz Diyeti 2 dilim tam buÇday ekmeÇi1 yumurta sarısı ve 3 beyaz ile menemenDomates, salatalık, maydanoz, yeşil biber4-5 zeytinŞekersiz çay SABAH 1 su bardaÇı haşlanmış makarna(1 kaşık yaÇ ile domates soslu) Bol salata ÖĞLE 1 bardak ayran1 şeftali ARA ÖĞÜN Izgara tavukSemizotu salatası1 dilim az yaÇlı beyaz peynir AKŞAM 2 porsiyon meyveTatil keyfi: 2 meyve ve 1 dilim ekmek yerine,1 duble rakı veya 2 kadeh şarap içilebilir. ARA ÖĞÜN Gün boyunca 4-5 fincan açık ve şekersiz siyah çay, daha fazla miktarda şekersiz bitki çayı ile en fazla 2 fincan kahve içilebilir. Su tüketimi kadınlar için günlük en az 8-10 bardak, erkekler için ise en az 10-12 bardak olmalıdır. Gerekli durumlarda alkol tüketimi kadın için haftada 2-3 kadeh, erkek için 4-5 kadeh ile sınırlandırılmalı ve şarap tercih edilmelidir. Salatalara 1 tatlı kaşıÇı zeytinyaÇı yeterlidir. 1 tatlı kaşıÇı zeytinyaÇı ile 5 adet zeytin deÇişebilir. Sebze yemeklerinde 1 kg için 2 çorba kaşıÇı zeytinyaÇı kullanılmalıdır. Diyeti uygularken Kronik rahatsızlıÇı olanlar ile hiç saÇlık muayenesinden geçmemiş olanların, hamilelik, emzirme dönemi gibi özel bir beslenme programı içinde olanların hekime danışmadan veya bir beslenme uzmanı ile şahsen görüşmeden uygulamamaları önemlidir. Bu programlar SaÇlıklı Beslenme ve Diyetetik biliminin temel ilkeleri göz önünde bulundurularak düşük aktiviteye sahip saÇlıklı yetişkinler için örnek olarak hazırlanmıştır.