Uzun yıllardır ulaşım zorluğu nedeniyle Alanya’ya gitmek isteyen pek çok dostum serzenişte bulunurdu. Havaalanının açılmasından sonra Alanya yeniden turizmin gözdelerinden olmaya başladı.
Yaz aylarının sona erdiği bu günlerde Alanya’da deniz mevsimi bitmedi.
Deniz hâlâ sıcak.
Gece hayatı renkli
Alanya’nın geceleri çok canlı. Limanın yanındaki eğlence yerlerinde yerli ve yabancı turistler sabahlara kadar eğleniyorlar.
James Dean Bar’da gece şov izleyebilirsiniz. Denizin içindeki sandalyelere oturup Mırmır Restoran’da balık yiyebilirsiniz. Limandaki balıkçı barınağında kahve içebilirsiniz.
Yıllardır faaliyetini sürdüren Şefin Yeri’nde sarımsaklı paça ve işkembe çorbasıyla geceyi noktalayabilirsiniz.
Yabancı turistler artık Alanya’da yerli olmuş. Tam bir Avrupa kenti havası var. Belediye, köpeklerin dışkıları için poşet bile koymuş çöp kovalarının yanlarına. En son Madrid’de görmüş ve çok etkilenmiştim. Kendini üretime adayan Ahmet Çevik Bey’in avokado, portakal ve mandalina bahçeleri gibi Alanya’nın her yeri yemyeşil ve ayrı bir güzel.
Sabah kahvaltı etmek istiyorsanız Tepe Restoran’da yöresel lezzetlerle dört dörtlük bir kahvaltı yapabilirsiniz. Hava çok sıcaksa ver elini Dim Çayı. Olta ile yakaladığınız alabalıkları pişirtip yiyebilirsiniz.
Alanya Ticaret Odası eski Başkanı Kerim Taç, Alanya’ya turizmin laboratuarı demişti. Gerçekten de yurt dışından yerleşen on binlerce vatandaş mülk satın almış, Alanya da onlara kucak açmış ve belediyede Yeni Alanyalılar Meclisi olarak temsil hakkı vermiş.
Otelcilik çıtası yüksek
Kleopatra Plajı’nda her yer otellerle dolu. Hamit Gücüoğlu ve mimar eşi Müge Hanım, kardeşi Mithat Gücüoğlu ve eşi Duygu Hanım’ın yaşam gustolarını, ince zevklerini yansıttıkları Sunpark Otelleri, Avrupa’daki beş yıldızlı otellere taş çıkartır. O nedenle 12 ay yabancılarla dolup taşıyor. Birkaç yıllık rezervasyon yaptırıyorlar.
Sunset Garden Oteli 1999 yılında ‘Dünyanın En İyi Garden Oteli’ seçildi. Sunpark Garden ve Sunprime Otelleri çevreci tutumundan dolayı Üç Yeşil Yaprak ödülüne layık görüldü.
Sunprime konseptinde dünya üçüncülüğü alan oteldeki hijyen, güler yüz ve yemek kalitesi gerçekten parmak ısırtıyor. Ama inanın en iyi ödülü müşteriler veriyor, bize gurur veren sürdürülebilir başarılar elde ediliyor. Turizme kadın elinin değmesi her zaman farklı oluyor. Otelin Genel Müdürü Esin Türktaş yıllardır zaman mefhumu tanımadan tüm konukların ‘mutlu hatıralarla’ tesisten ayrılmasının baş mimarlarından.
LEVENGİL
-500 gr. levrek balığı filetosu
-300 gr. somon füme
-300 gr. karides
-1 çay bardağı zeytinyağı
-1 adet limonun suyu
-Çeyrek demet kıyılmış dereotu
-Yeterince tane karabiber
-Tuz
Yapılışı:
Levrek balığını ince keserek üç parçaya ayırın. Streç filme sarıp inceltin. Üzerine somon fümeyi yerleştirip ortasına karidesleri koyup rulo şeklinde sarın. Buharda 30 dakika pişirdikten sonra eşit parçalara bölün. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tane karabiber ve tuz dökün. Dereotuyla servis edin. Afiyet olsun.