25 yıl önce Milli Savunma Bakanlığı’nda görevli general dostum Rasim Vaz, Florida’ya yapacağım bir seyahat öncesi Miami’de eşinin kardeşinin aşçılık yaptığını, kısa sürede ünlendiğini ve mutlaka yemeklerinden tatmam gerektiğini söylemişti. Fakat zamanım olmadığından, uğrayamamıştım.
Öz güveni müthiş
Aradan geçen dört yıl sonra Orhan Bey’in Şipşak Restoranı’na geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda gittim. Yine işinin başındaydı. Restoran, buram buram İstanbul ve Anadolu kokuyordu. Amerika’ya yerleşen Türkler, Anadolu mutfağı hayranı Orta Doğulular, Avrupalılar ve Amerikalılar herkes oradaydı! Restoran tıklım tıklımdı. Kapının önünde, paket servisi için bekleyen J.P. Morgan’ın iki numarasıyla tanıştım. Ekonomiyle ilgili konuları konuşurken, bir taraftan da Orhan Bey’in lezzetli
Onun gibilerin arkasında durmak lazım. İnanın yediğim midye dolma ve Adana kebap, gözlerimi yaşarttı. Bir başka ülkede bu tatları yaratmak, mükemmel bir ürün adaptasyonu eşleştirmesi gerektirir. Çok zoru başarmış Orhan Bey...
Şehrin gözdesi
New York’un bir numarası Orhan Yeğen’in Şipşak Restoranı’nı üç ay önce New York Times yazmış. Hem de hakkını vererek. Şimdi işten kafasını kaşıyamıyor ama hafta sonları teknesiyle balık avına çıkmayı da ihmal etmiyor. Turizm Bakanlığı’nın
Restoranların başarılı olmasında, lokasyon ve ambiyans önemli faktörler ama benim inandığım bir tek şey var, o da lezzet!
Malzemeler:
- 1 konserve ton balığı
- 2 yemek kaşığı domates sos
- 1 adet suda mozarella peyniri
- 2 yemek kaşığı mısır
- 1 adet tortilla
Tortillanın üzerine domates sosunu yayın ve dilimlediğiniz mozarella peynirlerini yerleştirin. Ton balığı ve mısırları serpiştirip, önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında beş dakika pişirin. Afiyet olsun.