Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları

Sarıgerme; Dalyan’ın yanı başında, mavi yengeçlerin neredeyse elle yakalanabileceği, dağ-deniz-nehir üçgeninde kalmış bir doğa harikası...

NEHiRLE DENiZiN BULUŞMASI

Ünlü bir kardiyolog profesör arkadaşım, “Hayatımda bir ilki gerçekleştirdim” diyerek tebessümle anlatmaya başladı: “Adını çok duyduğum Hilton Sarıgerme’de birkaç gün tatil yapma düşüncesiyle rezervasyon yaptırmadan yola çıkmıştık. Yol boyunca dil dökerek konuştuğumuz otel yetkilileri ‘Bu geceyi geçirmeniz için size bir oda tahsis edeceğiz, ertesi gün rezervasyon iptali olursa onların odalarını vereceğiz’ deyince cümbür cemaat bir odada konakladık. Daha sonra şansımız yaver gitti. Hem para ödeyip, hem torpille yer bulduğum otelde çok güzel bir yaz tatili geçirdim” dedi.
Zaten açıldığı günden beri gitmeyi planlayıp bir türlü gidemediğim Sarıgerme Hilton’a doktor arkadaşımın heyecanlı anlatışından sonra, bu yıl gitmeye karar verdim. İyi ki gitmişim.

DOĞA HARİKASI BİR YER
Türkiye sahillerinin her yöresi kendine özgü apayrı güzellikler sunuyor. Alaçatı’nın rüzgârı, Çanakkale’nin eşsiz Boğaz’ı, Gökçeada’nın yavaş şehir olma özelliklerinin verdiği doğallıklar “Bir başkadır benim memleketim” dedirtiyor.
Sarıgerme, Dalyan’ın yanı başında caretta carettaların özgürce dolaşabildiği, mavi yengeçlerin neredeyse elle yakalanabileceği, dağ deniz nehir üçgeninde kalmış bir doğa harikası.

ÇEVRECİ VE ZEVK ABİDESİ
Sahipleri Onur Çetinceviz ve Mustafa Göçay yurt içinde ve yurt dışında büyük itibarı olan iki dev şirketi yaratan iş adamları.
Onur Çetinceviz Ukrayna’da en büyük devlet madalyasını alan ilk yabancı. Yaptığı kaliteli işlerin sonucunda tabii ki. Bu titizlik Hilton markasıyla birleşince kalite sinerjisi oluşmuş. 1,5 milyon metrekare alana sahip, henüz 176 bin metrekaresi kullanımda olan tesis açıldığından beri yüksek doluluk oranında çalışıyor. Her yıl gelen yabancılarla sohbet edince çok duygulandım. Bu kadar kalabalıkta hiç sıkışma yok.
Hiçbir ayrıntıdan kaçınılmamış. Havuzlarından gazebolarına kadar her şey bir zevk abidesi. Onur Çetinceviz’in kızı Aslı Hanım’ın zevkli elleri pek çok yere değmiş belli ki...

Haberin Devamı

YEMEK ÇITASI YÜKSEK

Haberin Devamı

Yabancılara çarşıda pazarda kısa vadeli davranışlarla yüksek fiyat ve kalitesiz hizmet anlayışının bir sonucu olarak doğan ‘her şey dâhil’ sistemi yıllarca tartışıldı. Sonunda yepyeni ürünlerle bu hizmetin çıtası çok yükseldi.
Gemi seyahat-lerimizden hatırlarım; a la carte restoranlara 5-6 Avro ek para ödemeyi göze almayıp sonradan neler kaybettiğimize üzülürdük.
Otelde çok az bir kuver ücreti ödeyerek yemeğinizi yiyebileceğiniz dünya mutfaklarının sunulduğu A La Turca, Tao Uzakdoğu, Vela Deniz Ürünleri, Finesse Hint, Alize İtalyan restoranları var ve her gece dolu. Yemek kalitesi oldukça yüksek ama yine de sahildeki nefis gözlemeleri tatmadan ve arka bahçelerin taze sıkılmış meyve sularını içmeden dönmeyin.

PATENLE SERVİS

Bütün havuzlara çok seri bir şekilde patenli kadın servis elemanları hizmet veriyor. Bu konuda Erciyes Kayak Merkezi’nden öğretmenler getirilip eğitim verilmiş.
Mühendis kökenli, yenilikçi, çok çalışkan, oteli orkestra şefi gibi parmaklarının ucuna akan bir sevgiyle yöneten Genel Müdür Hakan Alpay “Önce işim” diyen işkoliklerden.
Yanına 24 saat yeme içme dünyasından kendini kurtaramayan heyecanlı Yiyecek-İçecek Müdürü Turgay Erdoğan’ı ve Türkiye’nin ünlü şeflerinden Hasan Aytumur’u katınca bu tesiste her şey tavan yapmış. Tesisin pek çok uluslararası kalite ödülü var.
Haftaya kadar hayallerinizi doğal güzellik- lerimiz süslesin...

Haberin Devamı

FIRINDA MAVi YENGEÇ

Malzemeler: n 2 adet mavi yengeç
n 2 dal tarhun n 100 gr çedar peyniri
n 1 diş sarımsak n 2 adet defne yaprağı
n 4 adet tane karabiber n 2 adet kiraz domates
n 3 tatlı kaşığı zeytinyağı n Yeterince karabiber ve tuz
Yapılışı: Büyük bir tencereye su koyun, defne yaprağı, tane karabiberi ekleyin ve suyun içerisinde yengeçleri 8 dakika haşlayıp buzlu suya alın, ardından etlerini ayıklayın. Rendelenmiş çedar peyniri, ince doğranmış tarhun ve sarımsak, küp doğranmış kiraz domates ile yengeç etlerini harmanlayın. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Karışımı kabuğa yerleştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında peynir eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun.