Sonbaharın adı hüzünlüye çıkmış. Ama artık hiç de öyle değil. Bu yıl eylül tam bir yaz ayı gibi geçti. Ekimde ise sahiller rengarenkti. Sonbahar ve kış aylarında atıl kalmamak için büyük çaba sarf eden yerlerin başında Bodrum geliyor. Etkinlikler her geçen yıl artıyor. Kalifiye elemanların sürekliliğini sağlamak ve kaliteli hizmeti arttırmak için çok güzel gelişmeler bunlar. Bodrum Kupası da bu etkinliklerden biri.
Deniz sevgisi yelkenleri şişirdi
Geçtiğimiz hafta 100 civarında tekne, binden fazla deniz ve yelken sevdalısı 29’uncu Bodrum Cup için yarıştı. Bir zamanlar sezon bitiminde gulet ve tırhandillerin sahipleri ve kaptanları aileleriyle tatile çıkarlardı. Daha sonra bu etkinlik geleneksel yelken yarışlarına dönüştü. Amaç teknelerin süsü olarak duran, pek kullanılmayan yelkenleri devreye sokmak ve deniz esnafını yelkene alıştırmaktı. Zamanla bu proje hedefine ulaştı, hatta yarışlar uluslararası bir nitelik kazandı.
Ali Şen ilgisi
Fenerbahçe’nin efsanevi eski başkanlarından Ali Şen, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın basın danışmanı Can Pulak, 29 yıldır bu yarışlara katılıyorlar. Destek vermek için etkinliğe katılan Şen ve Pulak, kaplumbağa gibi ağır seyir yaptıkları için kendilerine ‘Caretta Grubu’ ismini takmışlar! Rahmetli Sadun Boro da
bu ekipteydi.
Teknelerin aşçılarının katıldığı yemek yarışmasında jüri olarak görevliydim. Yarışmacılara Metro’nun hazırladığı kara kutu içinde yiyecekler verildi. Üç meze yapma ve her mezede protein bulundurma zorunluluğu vardı: Karides, kalamar ve balık gibi. Hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı teknelerin mutfakları denetlenerek kontrol edildi. Üç saatlik sürenin sonunda jürinin yiyeceklerin hangi tekneden geldiğini görmediği, tekne isimleri yerine numaraların yazıldığı adeta ‘kör tadım’ gibi bir değerlendirme yapıldı.
Sponsorlar Bodrum’un inovasyon gurusu Bodrum Mutfak Mobilya, Allium Villas, Metro ve Gastronometro idi.
Deneyimli şef Maximilian Thomae jüri başkanlığı yaptı. Birinci Eylül Deniz teknesinden Türker Türk ve İdil Acar; ikinci Gora teknesinden Kamuran Karakuş ve üçüncü olan Aliko-1 teknesinden Zuhal Uysal ve Berna Kargın, ödüllerini Bodrum Mutfak Mobilya’nın sahibi Mustafa Güneri’nin babası, mavi yolculuğu başlatan kaptanlardan
ve dünyanın en kaliteli süngeri kabul edilen Bodrum süngerinin ilk avcılarından biri olan Mehmet Güneri’nin elinden aldılar.
Bodrum’da yaz bitmedi, yeni aktivitelerle devam ediyor. Çok da güzel oluyor.
SAKIZLI LEVREK BUĞULAMA
Malzemeler:
Yarım kilo levrek balığı
2 adet havuç
2 adet patates
10 adet kiraz domates
10 adet arpacık soğan
2 adet soğan
2 adet kereviz sapı
4 yemek kaşığı krema
1 tatlı kaşığı çam sakızı
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince tuz
Yapılışı: Sebzeleri doğrayıp bir tencerede haşlayın. Derin bir tavada tereyağını eritip filetosunu çıkardığınız levrek balıklarını koyun. Sebzeleri, haşlama suyunu ve kremayı ekleyin. Tuz serpiştirin, çam sakızı ilave edip balığın pişmesine az bir zaman kala kiraz domatesleri ekleyip, beş dakika daha kaynatın. Afiyet olsun.