Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları

1985-1987 yılları arasında görev yaptığım Kıbrıs’a her gidişimde güzel gelişmeler görüyorum. Yasaklar başlamadan önce gittiğim tarihte Kovid-19 ile ilgili sıkı tedbirler ve hummalı bir çalışma vardı. Tahminimce konaklama ve yiyecek içecek sektörlerinde boşa geçen ayların intikamını alacakmış gibi bir patlama olacak.
Kıbrıs denince akla ilk gelen Merit grubudur. Dört binden fazla çalışanı ile adeta ülkedeki hizmet sektörünün bel kemiği. 26 yıldır Net Holding’te görev alan, şu an Yönetim Kurulu Üyesi Reha Arar, ömrünü sektöre adamış bir duayen. Uzun yıllardır Merit grubunda Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Gençlerin önü açılsın diye çekildi bir kenara. Ama duramaz ki otelcilik ve yeme içme virüsü damarlarına zerk edilmiş bir kez. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özel Kalemi iken Türkiye’nin ilk açık hava kokteyl fikrini Arar vermişti. Ünlü gurme Metin Mörfi Menahem büyük bir genel maksat çadırı kurarak catering yapmıştı. Reha Ağabey’de hâlâ ilk günkü heyecanı görüyorum. Aynı titizlikle hem Merit grubuna hem de sektöre ne katabilirim derdinde...

Haberin Devamı

KIBRIS SEZONA HAZIR

Merit Crystal ve Royal

Kıbrıs’ın ilk 5 yıldızlı otelini kuran ve işleten Net Holding’in bünyesindeki Merit Grubu, Crystal Cove, Royal, Royal Premium, Park, Lefkoşa, Cyprus Gardens ve Grand Mosta gibi sadece birbiri ile rakip otellere sahip. İnşaat halindeki Royal Imperial de çok yakında bu serüvene dahil olacak. Doğası, manzarası, balık restoranı, Türk ve fin hamamı, plajı, minik koyu, peyzajı ve midi atları görmeye giderken uğramadan geçemeyeceğiniz Küba Bar’ı ile Crsytal Cove farklılık yaratıyor. Tam bir gastronomi gurusu olan Reha Arar, 2003’ten 2016 yılına kadar Merit Otel’lerin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptı. Gurmeden en üst düzey yönetici olursa harikalar diyarında taçlandırırsınız kendinizi.

Royal mutfağı

Royal Otel’e geç saatte kahvaltıya gittik ama aklım yemeklerde, tatlılarda kaldı. Onları arkada bırakıp yüzümü diyet ve vejetaryen büfesine döndüm. Burada işine aşık bir hanımefendi olan Büşra Zorşahin, gözünüzün içine bakarak sizin isteklerinizi hemen belirliyor, sonra hangi sebze meyveyi sıktığını ne kadar kalori ihtiva ettiğini, zencefilden limon suyuna kadar tek tek anlatıyor. Bir yudumda içeceğiniz shot bardaklarındaki şifa iksirinden sonra hellim ızgara ile devam edebilirsiniz kahvaltıya...
İçinizi kıpırdatan Akdeniz sahiline bakarken arkanızda da Beşparmak Dağları’ndan sahile kadar uzanan çam ağaçlarının kokusunu teneffüs edebilirsiniz. Bir de yanınızda Reha Bey varsa gastronomi üzerine bitmeyen lezzetli öyküler eşliğinde...

Haberin Devamı

HELLİM PEYNİRLİ AHTAPOT

Malzemeler
- 2 adet haşlanmış ahtapot bacağı
- 200 gr hellim peyniri
- 1 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yeterince karabiber ve tuz