Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları

İstanbul’a bazen düğün davetlerine katılmak, bazen de TV programları için çok kısa kaçamaklar yapıyorum. Ama bu kısa süreye mutlaka öğle ve akşam yemeği sığdırmaya çalışıyorum. Genelde yeni açılan yerlere hemen gitmem. Biraz oturmasını beklerim. Ama söz konusu Ali Ünal’ın mekanı olunca ilk gün bile gitmek lazım. Tam bir hizmet sektörü aşığı, işini çok seven bir işletmeci Ali Ünal.

Ortaköy’de Ruby

Anjelique’in yerine çok kısa sürede yaptığı dekorasyonla Ruby’i açan Ali Ünal’ı Reina’dan tanırım. Ünlü mekanı şöhrete ulaştıran baş oyuncudur Ünal. Bence tam bir virtüöz. Elini attığı yer, mutlaka başarıyı yakalar. Akşamüzeri uğradığım Ruby’de henüz yemek saati yaklaşmadığı halde bile pek çok tanınmış isim baş döndürücü Boğaz manzarasını izleyerek aperatif içkilerini yudumluyordu.

Haberin Devamı

Ruby, yepyeni bir konsept. Yemekler birbirinden güzel. Kıvamında pişmiş levrek ızgara, çıtır ördek salatası ve kalamar farkındalık yaratıyordu. İstanbul’un gece hayatında Ruby, önümüzdeki dönemde bir hayli ses getireceğe benziyor.

Etin yeni adresi

Etiler’de etin yeni adresi Scarlet’in açılış öncesi nasıl hazırlandığını biliyorum. Hummalı dekorasyon hazırlıklarını geçen yıl Bodrum’da Golden Age Oteli’nin sahibi Ceylan Öztanık’tan duymuştum. Dekorasyon kadar yemeklerin de iddialı olduğu Scarlet, önümüzdeki yıl adından bir hayli bahsettirecek.

Günaydın ekolünden Süleyman Dilek konuklara gerçekten döktürüyor. Ultra modern bir ortamda et suşiye ön yargılıydım ama tadar tatmaz isabetli bir inovasyon olduğunu düşündüm. Soğanlı sosla sunulan dana iliği ilginç. Damak çatlatan bir tadı var. Brezilya döneri churrascaria ilginç ama lezzetli. Dikine beklerken enine kesilmiş olarak geldi. Küşleme ve kuzu süt menünün olmazsa olmazları. Daha önce villa olan ve ev olarak kullanılan mekan kışın daha da zevkli olacağa benziyor. Bahçenin ortasında yemek yiyormuş hissine kapılırsınız.

Kokteyl konusunda da oldukça başarılılar. Tatlılarda da baklava, havuç dilimi gibi hamurlu geleneksel tatlılardan uzak kalmışlar menüde. Hurmalı, incirli tatlıları ve un şeker kullanmadan yaptıkları çikolatalı tatlıları menünün yıldız ürünleri. Tatlıyla hiç aram olmamasına rağmen azıcık tatlarına bakmasaydım çatlardım!

Haberin Devamı

İSTANBUL’UN YENİ MEKANLARI

BAMYALI ÇİPURA

Malzemeler:


- 1 kg çipura
- 200 gr. bamya
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 4 diş sarımsak
- 1 su bardağı su
- 1 limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yeterince tuz

Yapılışı: Zeytinyağını ısıtıp, ince doğradığınız soğan ve sarımsakları soteleyin. Kuşbaşı domatesleri de ekleyin. 3 dakika karıştırarak pişirdikten sonra ayıkladığınız bamyaları ekleyin. Limon suyu ve tuz ilave edip, çevirmeye de-vam edin. Suyu ekleyip, kısık ateşte bamyalar pişinceye kadar kaynatın. Fileto çıkardığınız balığı ilave edip, 8 dakika daha pişirin. Dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

İSTANBUL’UN YENİ MEKANLARI