Denizin kenarında mavinin güzel tonları, yukarılarda da bulutlar çağırıyor sizi. Kaş’ta dağlarla deniz iç içe. Dünyada ender bulunan bir doğa. Yerli nüfus yaşadıkları cennet parçasına sahip çıkıyor. Dağın eteklerinde Yeniköy’de insanlar bölgede kaç tane geyik yaşadığını bile biliyor. Tek bir silah sesi duyunca alarm veriyor köylüler.
Muhtarın Yeri’nde sabah kahvaltısına otursanız gecenin son ışıklarına kadar kalkamazsınız. Her ürün doğal, katkısız ve lezzetli. Otantik bir dekorasyon. Finalde kömür ateşinde pişen kahve sonra da salıncakta ninni söyleyecek birilerini arıyor gözleriniz.
Mavi bayraklı plaj
Kaş deyince akla ilk gelen, Derya Beach. Yanı başında dünyanın en küçük koyu var. Buranın müdavimi sevimli su kaplumbağası ‘Osman’ı rehabilitasyon merkezine göndermişler. Ali Derya’nın kendi eliyle yaptığı kokteyller serinletici ve dinlendirici. Topik, babagannuş, yeşil mercimekli ata meze, havuç ve yeşil kabaklı tarator birbirinden güzel mezeler.
Taze balıklar
Limanda karı-koca işletmesi sevimli bir balıkçı var. Restoranın altı tarih kokuyor. Sarnıçları iyi korumuş sahipleri. Serpil Hanım, “Zeytini bile kendim kuruyorum” diye başlıyor menüyü anlatmaya. Kalamar oltayla yakalanmış, tezgahtaki tüm balıklar tazeydi ve yoldan çevirip baştan çıkardı. Sahillerde dışarıdan göründüğü gibi en çok balık değil et tüketiliyor. “Ne yaparsan yap işinin en iyisini yap” dedirten cinsten Likya kasabının sahibi Çorumlu Turgut Zorlu, büyük şehirlerde asla bulamayacağınız meralarda kekik ve yonca yiyerek beslenmiş hayvanları satıyor. Yarım adanın ucuna kadar da servis yapıyor. Denizine de sahip çıkıyor Kaş halkı. Koruma alanlarında bir tek kişi olta atmıyor. Şimdiye kadar görmediyseniz mavi bayraklı deniz ve bulutlar sizi bekliyor. Hadi hazırlanın.
Malzemeler:
300 gr. haşlanmış tekir balığı
1 su bardağı sıvı yağ u 3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt u 2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı galeta unu u Karabiber ve tuz
Yapılışı: Balığın kılçıklarını ve derisini çıkarın. Tencerede yağı ısıtıp unu ekleyin, karıştırın. Süt ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ateşten alıp içine balık etini, maydanozu, tuz, karabiber ve yumurtanın birini ilave edin. Yoğurduktan sonra tepsiye alıp bastırarak düzleştirin. Dondurucuda bir saat beklettikten sonra parçalar koparıp şekil verin. Önce una sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta
ununa bulayıp kızgın yağda pişirin. Afiyet olsun.