Son yılların gözde kenti Dubai’de yeme içme, alışveriş gibi ekonomiye etkisi olan konularda herkesin aklına Arapların hakimiyeti düşüncesi geliyor. Ama gerçekte öyle değil. O kadar çok yabancı var ki dünya mutfakları temalı restoranlar tıklım tıklım...Kısa bir Dubai turu yaptığım geçtiğimiz haftalarda yerel halkın sıklıkla gittiği yerleri seçtim. Son yılların gözde kenti Dubai’de yeme içme, alışveriş gibi ekonomiye etkisi olan konularda herkesin aklına Arapların hakimiyeti düşüncesi geliyor. Ama gerçekte öyle değil. O kadar çok yabancı var ki dünya mutfakları temalı restoranlar tıklım tıklım...Kısa bir Dubai turu yaptığım geçtiğimiz haftalarda yerel halkın sıklıkla gittiği yerleri seçtim.
Dünya markası giyim mağazalarının bazıları randevu ile müşteri kabul ediyor. Zenginliğin ve lüksün zirve yaptığı yerde, vergisiz bir cennette tabii ki restoran sahipleri ve çalışanları da pastadan pay aldıkları için memnunlar.
Karachi Grill
Jumeirah Beach Road’da tipik bir Pakistan mutfağı sunan Karachi Grill’de siparişe çorba ile başlarsanız yemekler biraz gecikebilir. O yüzden ara sıcak ve ana yemekleri sipariş ederseniz şov hemen başlar.
Masalalı kuzu pirzola, kavurma bu tür baharatlara alışık olmayanlar için cazip gelmeyebilir. Ama Hint ve Pakistan mutfaklarından masala, köri ve kişnişin girmediği yemek sayısı pek az. Körili tavuk sote ve tepsinin üzerinde uzay çatı gibi servise sunulan karışık ızgara arzı endam ediyor masaya. Lavaşa benzeyen ‘tandoori roti’yi fazla kaçırırsanız yemeklere az yer kalıyor ama lezzeti iştah arttırıcı. ‘Malai tikka biryani’, Siirt’in perde pilavını ya da Gelik’in mantarlı pilavını andırıyor diyebilirim. Farkı basmati pirinci ve tavuk kullanılması... Servis candan, Pakistanlıların sıcakkanlı ev sahipliği artı değer katıyor. Mutfak şefi Rana işini seven birisi ve masalarla tek tek ilgilenip servis yapıyor.
Boardwalk deniz ürünleri restoranı ise Port Saeed yat limanında. Canlı istiridyeden, ıstakoza, midyeden vongoleye, jumbo karidesten kalamara kadar tüm deniz ürünleri mevcut.
Burrato ile başladım ve ilk notum tam. Akabinde gelen ızgara deniz ürünleri tabağı ve al dante pişmiş ıstakozlu spagetti gerçekten lezzetliydi. Deniz ürünleri için seçilebilecek bir yer burası. Huzurlu, sakin, yosun kokusu ayrı bir lezzet katıyor yemeklere.
Shanghai Me
Ambiyansı çok güzel, yer bulmakta zorluk çektik. Cod balığı, tatlı ekşi karides, wagyu ve trüflü kral yengeçli çorba denedim. Nobu’daki cod balığı gibi değildi. Wagyu da Japonya’da yediklerimin yanına yaklaşamıyordu. Yemek salonu büyük bir bara açılıyor, müzik ve ortam çok güzel.
Dubai yaz aylarında çok sıcak, tavsiyem ekimden itibaren seyahat planlamak...
AHTAPOT DOLMA
Malzemeler:
- 2 adet ahtapotun kafası
- Yeterince iç pilav
- 1 adet maden suyu
- 3 adet defne yaprağı
- 4 adet tane karabiber
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yeterince pul biber, kekik, karabiber ve tuz
Hazırlanışı:
Ahtapot kafalarını temizleyip, maden suyu, defne yaprağı ve tane karabiberle üç saat haşlayın. Tavada zeytinyağında ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun. Salçaları ve baharatları ilave edip az su ekleyin. Ahtapot kafalarının içine iç pilav doldurun, ahşap şişlerle ağzını kapatın. Tavada sosun içinde 10 dakika kaynatın. Afiyet olsun.