Cem Yılmaz tutturdu, ‘Halibut isterim, Bush’a var da bana yok mu?’ diye. Ozan Güven de geri kalır mı? Neyse ki erkek bir Samsun kalkanıyla ikna ettik masayı
Geçen hafta kaleme aldığım halibut balığıyla ilgili yazımı okuyan Cem Yılmaz, soluğu Trilye’de aldı.Sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü yer alan Yılmaz, LÖSEV Onkoloji Kenti ve Hastanesi’nin tanıtımı için Ankara’ya gelmiş, ‘Bir Tuğla da Sen Koy!’ projesiyle Dr. Üstün Ezer’in konuğu olarak akşam yemeğine katılmıştı.
Yılmaz, ahtapot söğüş, avokadolu karides, kabak çiçeği dolması, balık pastırmalı humus ve deniz mahsullü köpoğlundan oluşan soğuk başlangıçlar tabağının ardından isli ahtapot ızgara yedi.
Her tadıma espri
Şöhretin ayrıcalıklarını pek takmayan, mütevazılığından taviz vermeyen Cem Yılmaz’a ahtapot servisinden sonra “Beğendiniz mi?” diye sordum. Masadaki diğer konukların porsiyonlarının üçte ikisi tabakta dururken Cem Bey, “Ben pek beğenmedim, biraz şikâyetçiyim” diyince başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ama Türkiye’nin en ünlü komedyeninin karşımda olduğunu unutmuştum galiba! Hemen ekledi; “Lokum gibi, çok lezzetli ve yumuşak, çabuk bitmesinden şikâyetçiyim”
Gurmelere gönderme
Gurmelerin özellikle tadımla ilgilenmesi gerektiğini dile getiren ve “Kardeşim önüne geleni yiyorlar, ne buluyorlarsa yiyorlar” diye espri yapan Cem Yılmaz da yemeklerinde seçici davranır ve kilo almamaya özen gösterir. Film çalışmaları nedeniyle bir süre ortalıkta görünmeyince insanların kendisini özlediğini ama bundan da şikayetçi olmadığını söyleyen Yılmaz, İstanbul’da açılan yeni mekanlarda lokasyondan çok kimin oraya gittiğinin önemli olduğunu sözlerine ekleyerek yeme içme dünyasına ilgi duyduğunu ima etti.
Bel fıtığı rahatsızlığı çektiği günlerde kendisini iyileştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu’yla davetlere katılan Yılmaz, yemek boyunca herkesi gülmekten kırdı geçirdi.
Oksijen terapisi bayılttı
Trilye Restoran’da, yemeğin sonunda bir taka içinde bulunan kokulu limonlardan saf oksijen geçirilerek masaya güzel bir hava estirilir. Bu değişik görselli sunumun ana amacı yemek boyunca alkol ve sigarayla alınan toksinleri atmak içindir. Manzarayı görür görmez boş durur mu Cem Yılmaz:
“Tabi hesaptan sonra bayılanları ayıltmak için geliyor bu oksijen. Ben şimdi ayıldım bir büyük kalkan balığı siparişi daha veriyorum” diye esprilere başlayınca yanı başındaki Ozan Güven resmen yere attı kendini.
Oksijeni alan Cem Yılmaz ayıldıkça çene kasları da çalışmaya başladı ve bizleri kahkahalara boğdu.
İsli ahtapot ızgara
Malzemeler:
- 1 adet ahtapot bacağı
- 1 taze soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir tutam kırmızı pulbiber
- Bir tutam kekik
- Bir tutam kimyon
- Yeterince tuz
Yapılışı: Bir kabın içinde baharatları ve zeytinyağını karıştırın ve ahtapot bacağını soslayın. 15 dakika sosun içinde bekletin. Önceden hazırlanmış kömür ızgarasında ahtapot bacağını 4 dakika pişirin. Servis tabağına, ahtapotu sosladığınız zeytinyağından biraz dökün ve üzerine pişirdiğiniz ahtapotu koyun. Büyük bir kadehle üstünü kapatırken is tabancasıyla yaktığınız elma talaşının dumanını kadehin içine doldurun. Afiyet olsun.