Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları

Çok zor günler geçiren İstanbul’da geçtiğimiz hafta sonu sıcaklara rağmen canlılığın gözlenmesi beni oldukça mutlu etti. Eline oltasını alıp Boğaz’dan geçen istavrit sürülerinden nasibini alan keyifçi amatör balıkçılar, motor ve yat kiralayıp dolaşan turistler, İstanbul’un üzerindeki kara bulutların dağıldığına dair emarelerdi.

Dünyada içinden deniz geçen ender kentlerden biri olan İstanbul, önümüzdeki yıllarda hak ettiği turizm gelirine mutlaka sahip olacak.

Çırağan düğünleri

BOĞAZ’IN CANLILIĞI

Boğaz’a en yakışan otellerden Çırağan’da yapılan düğünler masal gibi gerçekten. Geçtiğimiz hafta Doğan Ali Doğan ve Fatma Nur Uysal çiftinin düğünü manzaranın dışında, sade ama lezzetli mönü, nezih ortam, orkestra seçimi ve çiçeklerin uyumuyla beğeni kazandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamburg’taki G-20 katılımı nedeniyle gelemeyip telgraf gönderdiği düğünde Sümeyye Erdoğan Bayraktar da nikah şahitliği yaptı.

Çanakkale’nin Biga İlçesi’nden tırnaklarıyla kazıyarak dünya markası Doğtaş’ı yaratan Doğan ailesinden Adnan-Zuhal Doğan çiftinin oğulları iş adamı Doğan Ali Doğan’ın dünyaevine girdiği gecede duygusal anlar yaşandı.

Soğuk başlangıç tabağında İskenderun karidesi, enginarlı somon füme terin ve somon havyarı, pancar tartar, lor peynirli kabak çiçeği dolması, marine edilmiş kuşkonmaz tam bir yaz mevsimi yiyecekleriydi.

Sote ıspanak ve mantarlı krema sosuyla sunulan ricotta peyniri ve patlıcanlı ravioli, sebzeler ve keşkek ile gelen fırınlanmış bonfile ana yemeğine iyi bir geçiş oldu. Finaldeki ödüllü Siam tatlısı Çırağan’ın artık klasiği.

İstanbullular için Boğaz nefes alma yeri. Her türlü bütçe ile keyfini çıkarabilirsiniz. Bir bankta oturup sıcak bir simit yiyebilir, çay bahçelerinde oturabilirsiniz.

Dünyanın en güzel manzarasına sahip Boğaz’ın serinliğinde vakit
geçirmek, yorgunluk atmanın en verimli şekli.

MANTAR SOSLU KARİDES

Yapılışı: Tavada tereyağını eritip sarımsakların yarısını ve karidesi koyup kısık ateşte pişirin. Başka bir tavada zeytinyağını ısıtıp kalan sarımsak ve soğanı kavurun. İnce doğranmış mantarları ekleyip soteleyin, sirke ilave edip 5 dakika pişirin. Doğranmış domates, limon suyu, karabiber ve tuz ilave edip kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Servis tabağına sosu koyup üzerine karidesleri yerleştirin. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

BOĞAZ’IN CANLILIĞI


Malzemeler:

l Yarım kilo karides
l 14 adet mantar
l 4 diş sarımsak
l 1 adet soğan
l 1 adet domates
l 1 adet limonun suyu
l 1 çay bardağı elma sirkesi
l 1 yemek kaşığı tereyağı
l 2 yemek kaşığı zeytinyağı
l Karabiber ve tuz