Son yıllarda yazlık konutlarını kış aylarında da kullanma, şirketleriniyse deniz kenarında
İlçenin kralı Sait
“Balıkçı Sait’e uğramadan Bodrum’dan dönülmez” dedirten bir efsanedir Sait. Gece saat 23.00’de Palmarina’ya uğradığımda, mekanın tıklım tıklım dolu olduğunu görünce hiçbir şeyin tesadüf olmadığını anladım. Eşiyle beraber işinin başında, uzaktan oturduğu yerden her şeyi görebilen Sait Bey, “Hiçbir göz, sahibinin gözü kadar ayrıntıları göremez” sözünü kanıtlıyor adeta!
Kalitesini yıllardır bozmayan Sait’te kendinizi riske atmazsınız. Balıklar ve deniz ürünleri günlüktür. Finaldeki kabak tatlısı, ev yapımı baklava, ekmek kadayıfı ve incir tatlısı emsalsizdir. Kış aylarında da işinin yoğun olduğunu söyleyen Sait Birtan Yılmaz, Azeri ve Arap turistlerin temmuz ayından sonra arttığını belirtiyor.
Otelde mutfağın önemi
Bodrum’un ünlü Casa Costa Otel’i, üç yıl önce el değiştirmişti. Bu yıl otelin sahipleri Refika - Gültekin Güvensoy çifti, kendi evlerinde konuk ağırlıyormuş gibi amatör ruhla işlettiler bu güzel tesisi. Denizin temizliği ve güzelliği zaten tartışılmaz. Ama sebzeli pidesi ve lahmacunu ses getiriyor. Kağıt gibi hamurlar, özenle hazırlanmış pideler, son derece hijyenik bir mutfağın sanat eserleri.
Memleketi Kars’a da güzel bir otel yapan ünlü iş adamı Gültekin Güvensoy, gerçek bir gurme. Seneye Kars’ın kazı ve Çıldır Gölü’nün sarı balığıyla ilgili gastronomik çalışmalar görürseniz hiç şaşırmayın!
Göltürkbükü’nde Il Riccio, Capri Adası’ndaki dekorasyonla ayrı bir hava katmış. Deniz kestaneli ve deniz ürünlü makarnaları popüler. Tatlı büfesi zengin. Gündoğan’ın Terzi Mustafa’sı her zamanki gibi kendi müşteri portföyüyle işine devam ediyor.
Komodor, yaz - kış açık olan bir mekan. Meze ağırlıklı. Peynirli kabak çiçekleri ve tereyağda pişirdikleri ahtapot kavurmaları rağbet görüyor.
Bodrum’da gün geçtikçe yaz - kış sürekliliğini artıran mekan sayısı da çoğalıyor. O nedenle eylül sonunda Bodrum’a veda edilmez. Telaşa mahal yok! Sonbahar güzel zamandır Bodrum için...
FIRINDA PAZILI PALAMUT
Malzemeler:
- 3 palamut - 2 domates - 3 patates
- 1 soğan - 1 demet maydanoz - 1 demet
pazı - 1 su bardağı zeytinyağı - 1 çay
bardağı beyaz şarap - Karabiber - Tuz
Yapılışı: Patatesleri, domatesleri ve soğanı soyup dilimleyin. Fırın kabını yağlayıp patatesleri yerleştirin. Ayrı bir kapta soğan, maydanoz, pazı ve domatesi karıştırdıktan sonra yarısını patateslerin üzerine yayıp, tuz ve karabiber serpiştirin. Palamut filetolarını ekleyip kalan karışımı yayın. Tekrar tuz ve karabiber serpiştirip zeytinyağı gezdirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin. Çıkarmadan 5 dakika önce şarabı ekleyin. Afiyet olsun.