Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları

“Göz doymadan mide doymaz” diyen Çinliler yemek davetlerinde görselliğe, masa tanzimine çok önem verir. Fransızlar altta kalır mı hiç? Ülkemizde mutfağımızın ziyafetlerde bir ana yemeği bile olmadığını söyleyenler İtalya’da muhteşem bir Osso Buco yediklerini, ilikli risottoya bayıldıklarını anlattılar yıllarca. Osso Buco dedikleri kuzu incik haşlamadan başka bir şey değil. Risottonun ortasına ilik koyup süslediler püslediler, bir de eğri duruşunu Pisa Kulesi’ne benzettiler! Al sana muhteşem yıldızlı yemekler...

SERAMİK, CAM VE PAŞABAHÇE

Haberin Devamı

Paşabahçe’nin şefleri Dubai’de buluşturduğu gezide Paşabahçe İkram Kesimi Satış Müdürü Levent Bayraktar, cam üretiminde Türkiye’nin dünya ülkelerinden 1 - 2 asır ileri olduğunu söyledi. Nude serisinin üretildiği RAK Porselen’de porselenin hangi evrelerden geçtiğini inceleyen şefler, porselen çamuru ve sucuğuyla oynayıp elleriyle tabak çalışmaları yaptılar.

BİRAZ SUNUM LÜTFEN


RAK Porselen fabrikasında Paşabahçe’nin Nude serisi prestij ürünleri üretiliyor. Yeni teknikler geliştirilip modern sunumlar yapılan çok güzel ürünler, Paşabahçe’nin ince zevkli dokunuşuyla sanata dönüşmüş. Toprak görünümlü porselen güveçler, kırılmış tabaklardan yapılan dizaynlar göz kamaştırıcı.

Tesiste tabakların kırılma testlerini elleriyle deneyen Big Chefs’lerin ünlü mutfak şefi Murat Aslan’ı, Metro Grossmarketler’in Gastronometro Grup Müdürü Maximilian J. W. Thomae’yi, İstanbul ve Antalya’dan gelen diğer şefleri mutlu etti.

BİRAZ SUNUM LÜTFEN
TÜRKLERE İLGİ ÇOK

Big Chefs, Köşebaşı, Nusr-Et, Butcha, Mado gibi yeme içme dünyamızın güzide mekanları Dubai’de büyük ilgi görüyor. Mutfağımızın ayak sesleri dünyanın her yerinden duyuluyor. Görselliği lezzetle birleştirerek dünya mutfaklarına kafa tutmanın tam zamanı artık. Bu konuda öncülük eden Paşabahçe’ye de Türk mutfağı çok şey borçlu.

Kurumsal bir zihniyetle dünya devi olan firmanın en önemli özelliği mesleği benimseyenleri bir arada tutmak sanırım. Levent Bayraktar ve Kamuran Ertem’i tanıyınca başarının nedenini buldum.

Haberin Devamı

The Dubai Mall’da balıkçı

Dubai’nin en büyük alışveriş merkezi The Dubai Mall’da alışveriş yaparken su, müzik ve ışık danslarını seyrederek balık yemenin keyfi de başka. Sammach taze deniz ürünleri satan, Akdeniz mezelerini menüsünde bulunduran güzel bir restoran. Tabaktaki görsellikle birlikte gözünüzü suların dansı da büyülüyor.

Kızıldeniz’in mercanı, gümüşü, ıstakozu, mavi yengeci ve tiger karideslerini seçip tarttırıp hepsinin tadına baktık. Oğlum Koray’ın her tadımda gözlerimin içine bakarken kafasından neler geçtiğini tahmin edebiliyordum.

HAMSİ ÇITLAMASI

Malzemeler:

- 1 kg. hamsi balığı

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 2 soğan

- Çeyrek demet maydanoz

- 1 çay bardağı su

- Yeterince tuz

Yapılışı: Hamsileri temizleyip tuzladıktan sonra fırın tepsisine dizin. Üzerine yağ döküp mangal ateşinin üzerine koyun. Balık suyunu çektikten sonra doğranmış soğan ve maydanozla su ilave edin. Yağlı kağıtla üstünü kapatın. 20 dakika kömür ateşinde bekletin. Afiyet olsun.

BİRAZ SUNUM LÜTFEN