2012 yılında restorana geldiği akşam kendisinden pozitif elektrik aldığım Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer görev süresini tamamladı ve veda turlarına başladı.
Beş yıl boyunca Ankara’daki herkesin sempatisini kazanan Klaus, sanki içimizden biriymiş gibiydi. Denizi olmayan Avusturya’nın Büyükelçisi deniz ürünlerine çok ilgiliydi. Bulunduğu her ortama neşe katardı. Sürekli takıldığı arkadaş gruplarıyla saatlerce süren sohbetlerde enerjisi hep yüksek olurdu. Son derece mütevazı tavırlarıyla da dikkat çekerdi.
Avustralya’yı yakınlaştıran büyükelçi
Japonya, Singapur ve Malezya yolculukları 11-12 saat sürüyor, yol gözünüzü korkutuyor. Ya Avustralya, aktarmalı 7 saat daha ekleyin. Bu kadar uzak mesafedeki bir ülkeyi yakınlaştıran Büyükelçi James Larsen de önümüzdeki günlerde Türkiye’den ayrılıyor. Ülkesi ile Türkiye arasında dostluk köprüsü kuran, Anadolu’daki bazı sosyal projelerin hayata geçirilmesinde aktif rol oynayan, Anadolu’yu bizim kadar iyi tanıyan ve kendi ülkesini tanıtmak için de büyük çaba sarf eden Larsen, kibarlığı ve mütevazılığıyla Türkiye’de unutulmayacak izler bıraktı.
Dışişleri Bakanlığı Asya Pasifik Genel Müdürü Büyükelçi Ersin Erçin’in verdiği veda yemeğinde Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Reha Denemeç de hazır bulundu. Tarihin en sıcak günlerine denk gelen günün öğle yemeğinde Türkiye’den ayrılık vaktinin geldiği yüzünden okunuyordu Larsen’in. Ünlü Medeni Hukuk Profesörü Hasan İşgüzar’ın da yakın arkadaşı olan James Larsen, fit görünümü ve titiz giyimiyle her zaman dikkatleri üzerine toplardı.
Sidney’de Dışişleri Bakanlığı Karargâhı Hukuk Bölümüne geri dönecek olan James, kolay kolay Türkiye’yi ve insanların ona karşı sıcaklığını unutamaz.
Başkentte bu mevsim bizim için zor. Alışmak, sevmek ve ayrılmak.
Güle güle Klaus, güle güle James. Türkiye’nin en zor koşullarında görev yaparken gönül rahatlığıyla yollarda yürüdünüz, dolaştınız, mekanlara canlılık kattınız ve ülkemize büyük güven duydunuz. Sosyal hayatın canlılığının yitirilmemesinde çok etkin rol oynadınız.
KUŞKONMAZLI KARİDES SOTE
Malzemeler:
8 adet karides
250 gr kuşkonmaz
1 soğan
1 dolmalık biber
2 diş doğranmış sarımsak
1 tatlı kaşığı limon suyu
l1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Tavada yağı kızdırıp soğan, kuşkonmaz, jülyen doğranmış biber ve sarımsağı ekleyip orta ateşte sık sık karıştırarak pişirin. Limon suyunu ilave edip 5 dakika daha karıştırıp pişirmeye devam edin. Karidesleri ekleyip 4 dakika daha çevirin. Afiyet olsun.