Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları

Baharın başlangıcı ile birlikte sadece ülkemin insanı değil, dünya vatandaşlarının da pandemi döneminde çok bunaldığını ve kendilerini dışarıya atıp seyahate çıktıklarını gözlemliyorum.

Dünyada insanoğlunun vazgeçemeyeceği sektörler gıda, tekstil ve turizm. İnsanların hayatta kalabilmek için gıdaya, giyinmek için tekstile ihtiyaçları her zaman olacak. Globalleşen dünyada gezmek, dolaşmak, dinlenmek yeni yerler görmek ve yeni deneyimler kazanmak da dünya var oldukça insanoğlunun gündeminde yer alacak.

Haberin Devamı

Maalesef pandemi nedeniyle seyahatlere ara verip hepimiz içimize kapanmıştık. Ancak baharla birlikte salgın hastalık artık iyice kaybolmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda başkent Ankara’da bunu fazlasıyla gözlemledim. Uçaklar dolu gidip geliyor, ek seferler yapılıyor. Allah’ım ne mutlu, bugünleri de tekrar gördük.

Prekazi ziyareti

Bir zamanların efsane futbolcusu Cevad Prekazi geçtiğimiz hafta Ankara kulüplerini ziyaret etti. ATO Başkanı Gürsel Baran’ın ev sahipliği yaptığı öğle yemeğinde mütevazı tavırları ile dikkat çeken Prekazi isteyen herkesle fotoğraf çektirdi.

Bir ay önce Congressium’da gerçekleşen Art-Ankara 8. Çağdaş Sanat Fuarı, son yılların en çok ilgi çeken fuarlarındandı. Beril Çavuşoğlu’nun da yoğun çaba sarf ettiği organizasyonda gelincik temasındaki ünlü eserleri ile tanınan Hikmet Çetinkaya’dan, yaşayan ünlü askeri ressamlardan horoz teması ile bilinen Kayhan Aybatlı’ya kadar pek çok ismin eserleri göz doldurdu.

Kolombiyalı başkan

Kolombiya’nın sevilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Marta Lucia Ramirez de resmi görüşmeler için Ankara’daydı. Sempatik ve mütevazı tavırlarıyla dikkat çeken Ramirez, oldukça keyifli ve cana yakın bir hanımefendi.

Bir başka gün Gemini Tur’un ev sahipliğinde Ankara’ya ziyarete gelen Amerika’da yaşayan Uzak Doğulu turist grubu Türkiye’nin deniz ürünlerine bayıldı. Karların, bulutların ortadan kalkmasıyla cıvıl cıvıl güneşli bir hava var Ankara’da. Geleni gideni çok başkentin, bundan sonra daha da çok artacağa benziyor...

BAŞKENT’TE  BAHAR CANLILIĞI

PEYNİRLİ PATLICAN PATLATMASI

Haberin Devamı

Yapılışı: Közlenmiş patlıcanın kabuklarını soyun. Bir kabın içinde peynirler, ceviz, yeşillikler ve sarımsak sosu harmanlayın. Patlıcanın orta kısmını açıp karışımı içine doldurun. Üzerine zeytinyağı gezdirip baharatları serpiştirin. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. İsteğe göre servis ederken üzerine kibrit patates ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Malzemeler:

1 adet közlenmiş tüm patlıcan

2 yemek kaşığı lor peyniri

2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

İnce kıyılmış maydanoz ve taze nane

8 adet ince kıyılmış taze ceviz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım tatlı kaşığı sarımsak sos

Yeterince pul biber ve tuz

BAŞKENT’TE  BAHAR CANLILIĞI