Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları

Dünyanın en zor lokasyonlarından birisidir başkent Ankara. Uzun süreli ayakta kalan mekan sayısı bir elin parmakları kadardır. Park Fora, Papermoon, Hard Rock Cafe, TGI Friday’s, Borsa gibi mekanlar Ankara’dan büyük kayıplarla ayrılmışlardır.
Develi Restoran bu istisnayı bozup ilklere imza attı. Lezzetli yemekleri, disiplinli yönetimi ve istikrarlı duruşu ile Ankaralılar Develi’yi benimsedi.

Ankaranın başarılı İstanbullusu

Samatya’da tanıştım

Ankara’ya geldiği günden beri çizgisini hiç bozmayan Develi ile Samatya’da tanıştım. Altı yaşından beri kebapçılık ile uğraşan Develi Restoranların Yönetim Kurulu Başkanı Arif Develi, masalara kendi elleri ile servis yapardı. Patron olduğunu hiç yansıtmazdı. Yıllar geçti pek çok şube açıldı ama Arif Bey mütevazılığından hiçbir zaman vazgeçmedi. İlk kez Samatya’da tanıştığım fıstıklı kebabın tadı hafızamdan hiç silinmedi. Tepsi taşımaktan boynunun kısa kaldığını zaman zaman anlatan efsane kebapçı Arif Bey, dünyada ilk yüze giren bir mekan olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Haberin Devamı

Ankaranın başarılı İstanbullusu
Ankara Develi

İlk açıldığı günden beri komşularıyla yakın ilişkilerde olan, babalarından aldığı bayrağı hep zirvede tutan Nuri ve Ali Develi Kardeşler, hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz diyerek işe koyuldular. Çok kısa sürede “Ankara’da artık biz de varız” dediler. Ali Develi Ankara’daki başarının nedenini isim hakkı vermeyip kendilerinin yönetmesine bağlıyor.

Develi Restoran’dan hiçbir zaman mutsuz ayrılmadım. Muammara, gavurdağı salata, patlıcan dolma, kebap kallavi, şaşlık, lahmacun ve sonunda künefe ile final yaptım. Lahmacun ve içli köfte her zamanki tercihlerim arasında ve ikisi de her zaman istediğim kıvamda servis ediliyor. Burada risk yok, kullanılan ürünler türünün en iyileri. Ankara’nın ünlü Filistin Caddesi’nde konuşlanan Develi Restoran ambiyansı, servis kalitesi, bozulmayan çizgisi ile yoluna devam ediyor. Arif Bey’in oğlu Ali Develi ara sıra uğrayıp mekanı ile ilgileniyor ama Develi’nin disiplini, iş aşkı, çalışanlarının hepsine yansımış. Çekirdekten yetişmenin ve sürdürülebilir olmanın en iyi örneğidir Develi Restoran.

Haberin Devamı

Ankara’nın işini mükemmel yapan işletmelere her zaman ihtiyacı var. Konuklarınızı güzel ağırlayabileceğiniz marka yerler işlerini her zaman geleceğe taşıyacaklardır. İyi ki varsınız Develi ailesi.

KADAYIFLI BALIK MANTISI

Malzemeler:

- 250 gr. tel kadayıf

- 3 yemek kaşığı balık kıyması

- 2 dal doğranmış taze soğan

- 2 yemek kaşığı yoğurt

- 1 adet domates

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 3 yemek kaşığı panko

- Çeyrek demet maydanoz

- Yarım doğranmış soğan

- 1 diş sarımsak

- 1 çay kaşığı pul biber

- 1 su bardağı ayçiçek yağı 

-Yeterince tuz

Yapılışı:

Derin bir kabın içinde tüm malzemeleri iyice yoğurun. Hazırladığınız karışımı kadayıfların içerisine minik toplar halinde sarıp yumurta ve pankoya bulayın. Kızgın yağda 2-3 dakika pişirin. Tavada ince doğranmış domatesi tereyağında 2 dakika çevirin. Ayrı bir tavada kalan tereyağında pul biberi çevirin. Kadayıflı balık mantısını yoğurt, domates ve pul biber sosla servis edin. Afiyet olsun.