Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları

Üzücü olaylardan sonra Ankara yavaş yavaş toparlanmaya başladı. Bunda yabancı diplomatların büyük etkisi var. Geçtiğimiz hafta pek çok büyükelçilik etkinliğini iptal etmeden planlı faaliyetlerini sürdürdü. Bunlardan en hareketlisi Küba Büyükelçiliği’nin Trilye Restoran’da Küba’dan getirttiği Latin dansı ekibiyle gerçekleştirdiği geceydi. Yaşanan olaylardan sonra korkmadığını belirten büyükelçinin destek mesajları verdiği gecede pek çok ünlü davetli vardı.

Causa ve Seviçe
Yemek sunumlarında yapılan ürün adaptasyonuyla Latin Amerika ülkelerinde çok sevilen, Peru mutfağının güzide yemekleri büyük beğeni topladı. Puro ve rom ikilisinin Küba halkının ayrılmaz parçaları olduğu vurgulandı. Dans ve müziğe herkesin doyduğu akşamda, kimse programın bitmesini istemedi. Büyükelçi Alberto Gonzalez Casals, bizden biri gibi Türkiye’yi çok benimsemiş. Yakın dostları Panama Büyükelçisi Jorge Hernan Miranda Corona ve eşi de sanki Ankara’da değil de kendi ülkelerinde gibiydiler. Bu sıcak insanlar soğuk pazar gününde ortamı ısıttılar.

ANKARA’DA KÜBA RÜZGARI

Haberin Devamı

Küba herkesindir
Büyükelçi Alberto, Küba’ya davet etti herkesi. Sadece gezmeye, doğal güzellikleri görmeye değil aynı zamanda yatırım yapmaya da çağırdı. Sokaklarından nostaljik arabalarına, eğlence hayatından meşhur purolarına kadar her şeyiyle kendine has bir ülke olan Küba’nın insanları kendileriyle barışık ve mutlu. Elektronik, inşaat, biyoteknoloji ve enerji alanında Küba’nın geliştiğini söyleyen Büyükelçi Casals, tüm konuklarla tek tek ilgilendi ve “Türk halkının arkadaş canlısı ve yabancılara karşı konuksever olduğunu bir kez daha görmüş oldum” dedi.
Geceye öncülük eden Küba’nın Fahri Konsolosu ve uluslararası hukuk alanında isim yapmış avukat Ömer Lütfü Avşar, Küba ile yakın faaliyetlerin gerçekleşmesinde oldukça önemli rol oynuyor. “Küba yıllarca gidilmeyen uzak bir yer olarak görüldü. Ama yine de Küba için geç değil. Amerika kıtasına açılan kapıdır” diyerek oradaki fırsatları anlattı.

Sıcak karşılama
Büyükelçi Alberto davete katılan herkesi tek tek karşılayıp sohbet etti ve mojito ikram etti. Küba’nın vazgeçilmez ve her yemekle eşleştirdiği içkisi rom başroldeydi. Sanki bahar geldi, içimiz ısındı Küba gecesinde.

Haberin Devamı

KALKAN BALIĞI ETLİ CAUSA

ANKARA’DA KÜBA RÜZGARI

Malzemeler:

- 500 gr kalkan balığı filetosu
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy tatlı patates
- 1 adet vanilya çubuğu
- Yarım litre süt
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet avokado
- Yeterince karabiber ve tuz

Yapılışı:

Kalkan balığını haşlayıp etini ayıklayın. Patatesleri fırınlayın. Patatesleri ayrı ayrı tereyağı, süt ve tuz ilave edip püre haline getirin. Vanilya çubuğunu boyuna kesip içini sıyırın. Vanilya, tuz ve karabiberle kalkan balığı etlerini tatlandırın.
Silindir kalıp içerisine sıra ile ilk önce patates püresi, kalkan eti, tatlı patates püresi, tekrar kalkan eti ve son olarak patates püresini kaşık yardımıyla iyice yerleştirip bastırarak, kalıbı çıkarın. En üste kalan balık etini koyun. Avokado dilimlerini tabağa dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.