CaddeSON LEZZET!

SON LEZZET!

16.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

SON LEZZET

SON LEZZET
Sosyal medya fenomeni Michele, Gabriella, Daniela ve Elia Cedolin’den oluşan ‘Kardeşler Mutfakta’ ekibi, okuyucularımız için Capricci di Ricotta, Lasagne Bolognese ve Cassata alla Siciliana tarifi hazırladı. Ekip, son yazılarında birbirinden lezzetli tatlara yer verdi

Haberin Devamı

Capricci di Ricotta

Malzemeler:
- 250 gr. ricotta
- 100 gr. mascarpone
- 80 gr. ince kıyılmış dana jambon
- 30 gr. parmesan
- 100 gr. Antep fıstığı
- Tuz
- Karabiber

Hazırlanışı:
Parmesan peynirini rendeleyin. Ricotta, mascarpone ve ince kıyılmış dana jambon ile birlikte karıştırın. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave edip, iyice yoğurduktan sonra küçük küreler şeklinde peynir topları oluşturun. Çekilmiş Antep fıstığına batırıp, her tarafına iyice yapışmasını sağlayın. Yemek öncesinde başlangıç olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Buon appetito!

Lasagne Bolognese (4 Kişilik)

Malzemeler:
- 600 gr. lazanya
- 300 gr. dana kıyma
- 100 gr. dana sosis
- 1 havuç
- 1 kereviz
- 1 soğan
- 1 diş karanfil
- 150 gr. tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 100 ml. sıvı krema
- 50 gr. kurutulmuş mantar
- 200 ml. et suyu
Beşamel sos:
- 250 ml. sıvı krema
- Yarım lt. süt
- 50 gr. un
- 50 gr. tereyağı
- Muskat
- Tuz

Haberin Devamı

Hazırlanışı:
Tencereye 80 gram tereyağını, kremayı, kıymayı ve ince doğranmış dana sosisi, jülyen kestiğiniz sebzeleri ve bir diş karanfili koyup, hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Biraz et suyu ve domates salçası ilave edin. Tuz ekleyip, karıştırın. Beş dakika sonra sosa kalan et suyunu ekleyip, karabiberle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp, yaklaşık yarım saat pişirin. Ayrı bir tencerede tereyağında mantarları soteleyin. Bolonez sosa ekleyin. Beşamel sos için 50 gram yağı eritin. Un ilave ederek, topaklanmayacak şekilde karıştırın, süt ekleyip, pişirin. Tatlandırmak için tuz ve muskat rendesi kullanın, 20 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Krema ilave edip, iyice çırpın. Lazanyayı birbirlerine yapışmaması için bol suda azar azar haşlayın. Bir tepsiyi yağlayıp, bolonez sosu sürün, bir kat lazanya dizin sonra bir kat beşamel ve bir kat bolonez sosu koyun. Tekrar lazanya ve sos katları ile tepsinizi dizin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ile servis edebilirsiniz.

SON LEZZET

Cassata alla Siciliana

Malzemeler:

- 500 gr. ricotta
- 300 gr. şeker
- 2 yumurta sarısı
- 100 ml. espresso
- 5 damla vanilin
- 1 paket bitter çikolata
- Meyve şekerlemeleri
- 150 gr. pandispanya kek
- Pudra şekeri

Haberin Devamı

Hazırlanışı:
Peyniri, şekeri ve vanilin damlalarını, yumurta sarısı ile karıştırarak, krema haline getirin. Rendelenmiş çikolatanızı ve istediğiniz meyve şekerlemelerini ilave ederek karıştırın. 15 cm. çapında küçük bir pasta kalıbının kenarını ve dibini yağlı kâğıt ile kaplayın. Pandispanya dilimlerini espresso ile ıslatıp, borcamı kaplayacak şekilde dizin. Üzerine hazırlamış olduğunuz peynirli kremayı döküp, iyice yayın. Tekrardan pandispanya ile üzerini kapatın. Buzdolabında dinlenmeye bırakın. Servis yapmadan önce, ters çevirip yağlı kâğıdı çıkarın. Üzerine pudra şekeri serperek, servis edebilirsiniz.

 

Yazarlar