CaddeYeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı! Ahu Tuğba hayatını kaybetti

Yeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı! Ahu Tuğba hayatını kaybetti

01.09.2024 - 20:12 | Son Güncellenme:

Yeşilçam'ın usta isimlerinden Nuri Alço acı haberi duyurdu. Türk sinemasının ünlü oyuncularından Ahu Tuğba, ABD'nin Miami kentindeki evinde 69 yaşında yaşamını yitirdi.

80'li ve 90'lı yıllarda Yeşilçam'da fırtınalar estiren Ahu Tuğba, 1991 yılında Arnavut asıllı Amerikalı Doktor Timmy Alejtanij ile evlenmiş ve 1992 yılında kızı Anjelik'i dünyaya getirmişti.

Haberin Devamı

Yeşilçamdan bir yıldız daha kaydı Ahu Tuğba hayatını kaybetti

Oyuncu Ahu Tuğba, geçtiğimiz nisan ayında trafik kazası geçirmiş, 8 saatlik operasyonun ardından 3 hafta yoğun bakımda tedavi görmüştü.

Yeşilçamdan bir yıldız daha kaydı Ahu Tuğba hayatını kaybetti

ANNESİ İÇİN DUA İSTEMİŞTİ

Mayıs ayında taburcu olan ve "Hâlâ şoktayım, elimi kaldıramıyorum. İlaçlar ağır geliyor. Yemek yiyemiyorum. Doktorlar geçer diyor ama moralim sıfır" diyen usta sanatçı, haziran ayında tekrar hastaneye kaldırılmıştı. Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik zor günler geçiren annesi için dua istemişti.

Annesinin KOAH hastası olduğunu söyleyen Anjelik Calvin; "Vücudundaki oksijen seviyesi düşmüştü. Ambulans yetişmeseydi her şey daha da kötü olabilirdi. Kalp damarları açıldı. Annem, burnundan rahat nefes alamıyor, burnunda kemik ve nodüller var" demişti.

Haberin Devamı

Yeşilçamdan bir yıldız daha kaydı Ahu Tuğba hayatını kaybetti

KAZA GEÇİRMİŞTİ

Anjelik Calvin annesi Ahu Tuğba ile birlikte Miami'de aracıyla trafikte kırmızı ışıkta beklerken, bir başka sürücünün kural tanımadan hızla çarparak kaçtığı öğrenilmişti.

Yeşilçamdan bir yıldız daha kaydı Ahu Tuğba hayatını kaybetti

Yaşadıkları kazayı anlatan Ahu Tuğba, arabayı kızının kullandığını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

Biz araçta kırmızı ışıkta beklerken, tanımadığımız başka bir aracın şoförü bize hızla çarparak kaçtı. Çarpmanın etkisiyle bulunduğumuz araba havalandı tekrar yerine oturdu. Resmen kızımla ölümden döndük. Ben sabah evden çıkarken mutlaka Ayetel Kürsi'yi okurum. Bir de okumasak kazada öleceğiz demek ki!

EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Yeşilçam'da birçok fenomen projede yer alan Ahu Tuğba (69), Miami'de hayatını kaybetti. Bir süredir ileri seviye astım hastalığıyla mücadele eden sanatçının, vefat ettiği sırada kızı Anjelik'in de evde olduğu öğrenildi. Annesinin hayata gözlerini yummasından sonra Anjelik, polisleri eve çağırdı. Geçirdiği trafik kazasının ardından bir süre tedavi gören Tuğba, geçtiğimiz hafta rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Bir haftadır uyuyamayan sanatçının, vefat haberi sanat camiasında şok yarattı. Tuğba, nisan ayında geçirdiği trafik kazasından sonra kaburgaları kırılmış ve bir süre yoğun bakımda tedavi görmüştü. Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, Tuğba'nın cenazesinin Miami'den İstanbul'a getirilmesi için belediye birimleriyle irtibata geçildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

BAKAN ERSOY'DAN TAZİYE MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yeşilçam'ın kıymetli sanatçılarından Ahu Tuğba'nın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

'KIZI DOKTORA GÖTÜREMEMİŞ'

Sanatçının yakın arkadaşı Nuri Alço, "İstanbul'a getirmeye çalışıyoruz. Konsolosluklara devreye sokmaya çalışıyoruz. Daha dün konuştum kendisiyle, nefes almakta zorlanıyordu. Astımı vardı. Vefatından bir gün önce kızı Anjelik zorla doktora götürmek istemiş ama Ahu, 'Geçer' deyip, gitmemiş. Kızı sabah yatakta annesini hayatını kaybederken görmüş" dedi.

Yeşilçamdan bir yıldız daha kaydı Ahu Tuğba hayatını kaybetti

ÜNLÜ İSİMLERİN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI:

Hülya Koçyiğit: Sadece oyunculuğu ile değil açık sözlü, güçlü kişiliğiyle de çok sevilen Ahu Tuğba’nın vefat haberini üzülerek öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine sabır diliyorum.

Haberin Devamı

Armağan Çağlayan: Çok üzüldüm. Bir dönemin efsanesi Ahu Tuğba... 'Ünlüler Çiftliği'nde birlikte çalışmıştık. Ekibe çok saygılı, ekibi hiç üzmeyen bir sanatçıydı.

Yalçın Dümer: Dünya güzeli can dost iyi arkadaş kelimelerin kifayetsiz kaldığı saatler.

Yeşilçamdan bir yıldız daha kaydı Ahu Tuğba hayatını kaybetti

AHU TUĞBA KİMDİR?

İstanbul Yeşilköy'de varlıklı bir ailenin tek çocuğu olarak 13 Ağustos 1955'te dünyaya gelen Ahu Tuğba, Robert Lisesi'nin kızlar bölümünden mezun oldu.

Tuğba, yönetmen Metin Erksan'ın Beyoğlu'nda gezerken kendisini görüp film çekme teklifiyle sinemayla tanıştı.

Henüz ortaokuldayken sinema hayatına giren Tuğba, oyunculuk tutkusu için Kanada'da Concordia Üniversitesinin İngiliz Dili Bölümü'ndeki öğrenimini yarım bıraktı.

Türk sinemasında 1970'lerin sonlarından itibaren tanınmaya başlayan ünlü oyuncu, "Derviş Bey", "Dokunmayın Şabanıma", "Banker Bilo" ve "Taçsız Kraliçe" filmlerindeki rolüyle hafızalara kazındı.

Tuğba, bir süre gazino sanatçısı olarak da gösteriler yaptı ve 1987'de "Buyur Gel/Mırnık" adlı müzik albümünü çıkardı.

Haberin Devamı

Kariyeri boyunca dönemin ünlü oyuncuları Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Kadir İnanır, İlyas Salman, Hakan Ural, Yaşar Alptekin, Tarık Tarcan, Burçin Oraloğlu ve Nuri Alço ile başrolü paylaşan Tuğba, 2006'da "Meçhule Gidenler" dizisinde rol aldıktan sonra sinema kariyerine ara verdi.

Çeşitli televizyon programları da sunan Ahu Tuğba, bir süredir kızıyla Miami'de yaşıyordu.