12.02.2014 - 19:46 | Son Güncellenme:
İster lezzetli bir kurabiye pişirin, ister çiçeklerle süslü sofralar hazırlayın ya da tüm duygularınızı anlatan şiirler yazın. Hepsi sevdiğinizin kalbine dokunacaktır.
ZENCEFiLLi&PEKMEZLi LOLiPOP
Malzemeler (6 kişilik)
-2 çay bardağı esmer toz şeker
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Un (aldığı kadar)
- Şeker kreması
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 çorba kaşığı su
Kremanın hazırlanışı: Suyu bir kaseye koyun ve üzerine azar azar pudra şekerini ekleyerek sürekli karıştırın ve krema kıvamına getirin.
Hazırlanışı: Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun. Elinize yapışmayan, yumuşak hamur elde edin. Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın. Kalıpla hamurdan kalpler kesin ve alt kısımlarına çubuklar takın. Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin. 160 derecede 15 dakika pişirin.
Şeker kremasını krema sıkacağına koyun. Kurabiyeler soğuyunca şeker kremasıyla üzerine desenler yapın.
Şeker kreması donunca da servis edin.
MARMELATLI TARÇIN KURABiYESi
Malzemeler (6 kişilik)
-1 su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı öğütülmüş fındık içi
- 1 çay bardağı öğütülmüş badem içi
- 2 adet yumurta
- 2.5 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 1 su bardağı mısır nişastası
-1 paket kabartma tozu
-Arasına marmelat ya da reçel
Hamur topları için:
- 1 çay bardağı tereyağı
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 su bardağı un
* Unu azar azar ekleyerek hamur hazırlayın. Hamurdan minik toplar yapın.
Hazırlanışı: Tereyağı ve toz şekeri çırpın. Yumurtayı ekleyin. Unu, öğütülmüş kuruyemişleri ve diğer tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamuru hazırladıktan sonra sarın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Hamuru ikiye bölün. Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
Kalıpla yuvarlaklar kesin ve yuvarlakların yarısının ortasını kalp şeklinde keserek çıkartın. Kestiğiniz kurabiyelerin kenarlarını çatalla şekillendirin. Çatalla şekil verdiğiniz kısma hamur toplarını yerleştirin.
Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin. 160 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alana kadar pişirin. Pişen kurabiyelerin arasına marmelat sürün ve diğer delikli yuvarlak kurabiye ile üzerini kapatarak servis edin.
ÇiKOLATA&YER FISTIĞI KURABiYESi
Hamuru için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2.5 su bardağı un
Yarım su bardağı yer fıstığı (tuzsuz)
3 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya
Bir fiske tuz
Üzeri için:
1 su bardağı erimiş çikolata
Arasına yarım su bardağı marmelat ya da reçel
Hazırlanışı: Fıstığın kabuklarını soyun ve mutfak robotunda öğütün. Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve
buzdolabında yarım saat dinlendirin. Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında
açın. Hamurdan kalıpla kalpler kesin. 165 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeleri 20 dakika
pişirin.
Pişen kurabiyeler soğuyunca arasına marmelat sürün. Yarısını erimiş çikolataya batırın. Fırın ızgarasına yerleştirerek oda ısısında çikolatanın donmasını bekleyin ve servis edin.
ŞEKER HAMURLU KURABiYE
Hamuru için
- 1 su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- Un (aldığı kadar)
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı muskat rendesi arzunuza göre
Üzeri için:
Renkli şeker hamurları. Bunları pasta malzemeleri satan yerlerden temin edebilirisiniz.
Hazırlanışı: Tereyağı, yumurta ve pudra şekerini el mikseriyle çırpın. Kabartma tozu, tarçın, vanilya ve unu ekleyerek elinize yapışmayan hamur elde edin. Hamuru sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin. Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın. Kalıplarla hamuru kesin ve yağlanmış tepsiye dizin. 160 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Nişasta ya da pudra şekeri serpilmiş tezgahta şeker hamurlarını merdaneyle incecik açın. Desen vermek için dantellerinizi kullanabilirsiniz. Kurabiyenin üzerine fırçayla su sürün. Kurabiyeyi kestiğiniz kalıpla açılmış şeker hamurlarını kesin. Şeker hamurlarını ıslatılmış kurabiyelere yapıştırın. Üzerine figürler yapıp servis edin.
HAZIRLAYAN: EBRU OMURCALI
YARIN: DANA MADALYON