04.01.2022 - 20:27 | Son Güncellenme:
Şef Ahmet Dede, küçük yaşlardan bu yana yemekle ilgileniyor. Profesyonel olarak 25 yaşından itibaren mutfakta olan Dede, Dublin Institute Technology Culinary Üniversitesi'nde eğitim gördü. İşte, Ahmet Dede'nin hayatı, biyografisi...
Şef Ahmet Dede, küçük yaşlarda, annesi ile yemekler yapmaya başladı. Üç erkek kardeşin en küçüğü olan Dede, bu işi profesyonel olarak yapmaya 25 yaşında karar verdi ve İrlanda’ya da 24 yaşında, eşi sayesinde gidiyor.
Sonrasında 8 haftalık bir aşçılık okuluna gidiyor. Hocaları üniversite eğitimi almasını tavsiye ediyor ve Dublin Institute Technology Culinary Üniversitesi’ne kaydoluyor. Ardından staj yapıyor. Bu süreçte restoranlarda gönüllü çalışıyor.
Deniz ürünleri ile çalışmayı sevdiğini belirten Dede, evli değildir. Michelin Guide, 2021 Büyük Britanya ve İrlanda Michelin yıldızlarını dağıttı ve ödülün birini de Ahmet Dede kazandı.
Michelin tarafından otel mutfaklarına ve restoranlara verilen bir prestij ödülüdür. Çeşitli kriterler çerçevesinde değerlendirilen işletmeler puanlanarak Michelin yıldızı adı verilen bir sistemle kategorize edilirler. Bir lokantanın Michelin yıldızı kazanması veya yıldız sayısının artması o işletmeye uluslararası bir ün ve avantaj kazandırdığı gibi yıldızının düşürülmesi veya alınması ise ciddi bir itibar kaybına yol açmaktadır.