Beylik ‘en iyiler’ listelerinden sıkılanlar için alternatif en iyiler: Ayrılık konuşmasını yapmak için en iyi mekanlar neresi? ‘Tek gecelik’ ilişki ya da ayrılık sonrası için nereye gitmek lazım?
Hürriyet’in Cumartesi eki her hafta en iyi 10 hamburgeri, çoluk çocuk gidilecek mekanı, İtalyan restoranı bilirkişiler (İtalyan restoran seçiminde ‘eşi İtalyan olan manken’ sıfatıyla jüriye Tülin Şahin’in konulmasını ayrı tutalım. Böyle bir jüri kriteri de varmış) eşliğinde seçedursun, Time Out dergisinin New York edisyonu benzer konsepte seksi, esprili, bazen de edepsiz bir tat katıyor. Flört etmeniz gereken 10 barmen, sevişmek için en ideal tuvalete sahip 10 mekan, aldatmak için/ sevgili bulmak için en iyi 10 bar gibi sınır tanımayan öneriler, New York için sıradan, bizim için ahlaki değerlerden yoksun bir durum. Ne de olsa barmenle flört etmeyen, barda bir yabancıyla öpüşmeyen, sevgilisini aldatmayan bir toplumuz! Time Out NY sitesini karıştırırken “Ayrılmak için en iyi mekanlar” listesini görünce budur dedim! Teknolojinin nimetlerinden yararlanıp SMS/e-posta / facebook/twitter (evet, twit’leye twit’leye ayrılanlar da mevcut) üzerinden ayrılmayacak kadar centilmen, yüz yüze konuşarak işi bitirecek kadar cesur yürekliyseniz, liste altın değerinde bir rehber. Highlands, 200 Fifth, Clover Club gibi Manhattan barlarının ortak noktası, ayrılık için kusursuz bir ortama ya da sert kokteyllerden oluşan mönüye sahip olması. Gönül ister ki evde sakin sakin ayrılınsın, kapının vurulmasıyla
olay noktalansın. Fakat ayrılık çanın nerede, ne zaman çalacağı belli olmuyor. Zor zamanlar için bu mekanları cepte tutalım:
Lokal: Kısa süreli, gelip geçici ilişkilerin sonlandırılması için ideal. Gecenin erken saatleri, kalabalık henüz Tünel meydanına taşmamışken bardan iki bira kapın. Ucunda ayrılık varken, Afilli içkilere ne gerek var! Kısa ve acımasız konuşmanın ardından, sağ doğru kıvrılıp, doğru Otto’ya, Babylon’a. Lokal’in kerameti stratejik lokasyonunda.
Yakup: Böyle ayrılık mı olur demeyin? Oluyor. Severek ayrılıyorsanız, içinizi son damlasına kadar dökmek istiyorsanız, koyun bir büyüğü masaya, gerisini Türk mucizesine bırakın. Alkolün etkisiyle kararınızdan caymamak adına kontrolü elden bırakmayın.
Zuma: Ayrılmanın en zarif, en şık hali için ideal.
Lucca: Bu da medyatik bir ayrılık isteyenler için. Ertesi gün manşetlere düşmeniz garanti.
Diğer en iyileri de sıralamanın tam yeri, tam zamanıdır:
İlk buluşma için en iyi yer: 360, Leb-i Derya, Topaz. Yaşanacak rahatsız edici sessizlik anlarında boşluğu manzara doldurur. Konuşacak bir şey bulamadıysanız, uzun uzun manzaraya bakar gibi yapın. Zaman kazandırır.
iyi geçmeyen ilk gece sonrası ikinci buluşma için en iyi yer: İlkinde kimya tutmadı. Tutacağı da yok. Oldu da, ikinci kez buluşmaya ‘evet’ deme gafletinde bulundunuz. En ideali Senses. Zifiri karanlıkta yenen yemek sayesinde, karşınızdaki görmeden, yemeğin tadını çıkarın.
Ayrılık sonrası en iyi yer: Ayrılık sonrası en iyi bar: Scotch ya da My Pavyon. Olanı biteni her şeyi unutmaya çalışırken efkarlanmamak elde değil. Hem efkarlanırken hem eğlenmek için biraz İbo biraz Yıldız Tilbe lazım, iyice arabeskleşmek lazım.
‘Tek gecelik’ için en iyi bar: W Lounge. “Sana mı gidelim bana mı?” derdi yok. Barda tanış, otelin odasında geceyi noktala.
BiR SU GiBi SAYDAM VE SAKiN
Gece neyin, nereden vuracağını tahmin edemiyorsun. Güzelliği de burada saklı. Nardis Jazz Club’taki genç yetenekler yarışması, sağ gösterip sol vuruyor. Git gide Woody Allen’a benzeyen Vedat Özdemiroğlu, medyanın mühim isimleri Ayşenur Arslan ve Enis Berberoğlu da orada, zamandan, mekandan bağımsız bir keyif yaşıyorlar. Sesiyle yürek titreten, abartılı hal tavrıyla cazın canına okuyan ‘genç yetenek’ birinci olsa da gecenin gizli kahramanı su gibi bir ses oluyor. Adı Su. Kıvırcık saçlarından müthiş bir enerji saçıyor. Uzun, bol, tarz siyah kıyafeti ile kendinden emin, muzipçe gülerek sahneye çıkıyor. Abartmadan, kabarmadan, ufak mimikleriyle çok şey anlatarak şarkısını söylüyor. En saf duyguları tokat gibi vuruyor adamın yüzüne.