İşi damakları şımartmak olan ben, yılbaşı hazırlıklarına başladım. Yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı tabii ki hindi! Yıl boyunca elimizi sürmeyiz ama zamanı gelince bir kuzu parası verip alırız
Bu sene lokantamda yılbaşı için özel bir hindi yemeği yapmayı düşünüp hindi almak üzere o bilinen büyük marketlerden birine gittim. Hindilere bakıyordum ki reyonda odun ateşinde pişmiş Yayla Türk Hindisi gördüm. Hemen bir tane alıp geldim ve mutfağımda bu hindiyle denemelere başladım. Sadece ısıttığınızda bile mükemmel sonuç veriyor. Evde odun ateşinde pişmiş hindi tandır lezzetinde. Sadece yılbaşında değil her zaman yiyebileceğiniz bir lezzet oldu. Önümüzdeki haftalarda da hindiden yapılan değişik yemek tarifleri vereceğim. Bu tarifler, hindinin o yavan tadını ortadan kaldıracak hatta bu sayede kırmızı eti bile azaltacaksınız.
HiNDi TANDIR
Malzemeler
* 1 adet hindi
* 3 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 kaşık tereyağı
* 1 baş sarımsak (enine ortadan kesilmiş)
* 1 adet soğan
*1 kaşık salça
* Taze kekik
* 1 kaşık tane karabiber
* 1 litre su
* 1 adet defne yaprağı
Hazırlanışı:
Hindimizin girebileceği büyüklükte bir tencere alıyoruz. Hindiyi bir gün ya da birkaç saat önceden tuzlayın ve salçayla sıvı yağını karıştırıp her tarafına sürün. Tencerenin dibine soğan, sarımsak, defne yaprağı ve diğer baharatları ekleyerek kenarından suyu dökün. Kısık ateşte yaklaşık iki saat kaynatın.Hindi iyice yumuşayınca, parça parça bir tepsiye alın. Üzerine tencerinin dibinde kalan sosu bir süzgeçten geçirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Yılbaşında yapılacak hindi tariflerine alternatif olacak bir yemektir. Eğer kullanacağınız su et suyu olursa hindinin tadı da ete benzeyecektir.