04.01.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:
DIŞ HABERLER SERVİSİ
Yakın zamanda gazetelerde ve internet sitelerinde yayımlanan on maddelik listelerinin yoğunluğundan dem vuran Bono, listesini “geçmişe değil geleceğe bakmak gerek” diyerek hazırladı.
-Sinema ve televizyon endüstrilerinin internetten dosya paylaşımının popülaritesine rağmen hâlâ ayakta kalmasını, paylaşılan dosyaların ebatlarına bağlayan Bono, sanal ortamda fikri mülkiyet haklarının korunması için daha sıkı tedbirler alınması gerektiğini yazdı.
-Otomobillerin geçmişte tasarım bakımından albenisinin daha yüksek olduğunu vurgulayan sanatçı, “seksapelitesi olan arabalar geri dönmeli” dedi. Bir de çağrıda bulundu: “Obama yönetimi işin başına birkaç ‘stil faşisti’ koymalı.
Apple’dan Steve Jobs ve Jonny Ive, sanatçı Jeff Koons ve mimar Frank Gehry gibi isimler tasarıma el atmalı. “
-Bono, Ortadoğu’da barış sürecinin pekişmesi için ortaya yeni bir fikir de attı. Buna göre Hıristiyan, Yahudi ve Müslüman gençleri bir araya getirecek ve her yıl farklı şehirde düzenlenecek bir festival, barışın anahtarı olabilir. Bono, ilk buluşma için Kudüs’ü öneriyor.
- Kopenhag’taki iklim konuşmalarını takip eden Bono, öne sürülen fikirler arasından “Her bireyin çevreyi eşit derecede kirletme hakkı olmalı ve bu eylem de bir şekilde para olarak tedavüle konmalı” fikrini çok beğendiğini ifade etti.
- Yeni kan damarlarının gelişmesi süreci olan anjiyogenezden bahseden sanatçı, bu sürecin kimi zaman kanserli tümörlerin hızla büyümesine de neden olabileceğini söyleyerek, daha yoğun araştırma yapılması gerektiğini belirtti.
-Bebeklerde ishale yol açan rota virüsü ile savaşılması gerektiğini yazan Bono, bu virüs nedeniyle yılda 500 bin çocuğun hayatını kaybettiğine dikkat çekti.
-Bono, yazısında, bilim dünyasının rock yıldızı olarak kabul edilen Dr. Anton Zeilinger’in kuantum ışınlama projesinden de bahsetti.
-Gelişen dünyanın organizasyonel güç piramitlerinde dengelerin tersine döneceğinden bahseden Bono, artık kitlelerin piramitin tepesinde yer alacağını belirtti.
-Bir süre önce Berlin Duvarı’nın çöküşünü kutlamak için biraraya gelen Almanlardan ve acımasız baskılara rağmen sokağa dökülen İranlılardan bahseden sanatçı, önümüzdeki on yılın karmaşa içindeki bölgeler için umut zamanı olacağından söz etti.