Cadde‘Müzikte idolüm Sezen Aksu’

‘Müzikte idolüm Sezen Aksu’

10.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yeni çıkaracağı single’ın heyecanını yaşayan Eylül Öztürk Özkan, “Müzik benim var oluş sebeplerimden biri. Koyu bir Sezen Aksu hayranıyım. Tanıdığım en orijinal kadın, idolüm” dedi.

‘Müzikte idolüm Sezen Aksu’

Eylül Öztürk Özkan, sosyal medya fenomeni olarak çıktığı yola, oyuncu ve şarkıcı kimliğiyle devam ediyor. Eğlenceli video içerikleri üreten Öztürk, aynı zamanda Instagram üzerinden sosyal sorumluluk projeleri yapan bir iyilik meleği... “İnsanların duasıyla ilerliyoruz, verdikçe daha çok geliyor” diyen Öztürk’le, projelerini, mutlu evliliğini ve fenomenliğe uzanan öyküsünü konuştuk.

Haberin Devamı

- Instagram fenomeni, şarkıcı, oyuncu... Birçok işi bir arada yapıyorsunuz ama hikayenizi pek bilmiyoruz. Kendinizi nasıl anlatırsınız?

Sekiz yıl öncesine kadar hosteslik yapıyordum. Bir yandan da Vine diye bir uygulamada videolar çekiyordum. Oradan gelen popülerlikle, teklifler almaya başladım. Beyazıt Öztürk’le çalıştım. Sonra da hayatımın dönüm noktalarından biri olan, ‘Yetersiz Bakiye’ oyunu için gelen teklifi kabul ettim. O proje devam ediyor ve şu an üçüncü sezonunda... Bana ‘En İyi Kadın Tiyatrocu Ödülü’nü getirdi.

- Asıl mesleğiniz oyunculuk mu?

Tiyatrocuyum ama bir single çalışmam da oldu, mekanlarda sahne aldım. Oyuncu ve şarkıcı diyebiliriz. Aslında asıl istediğim müzikti ama hayat beni oyunculuğa yönlendirdi. Sonrasında single’la hayallerimi gerçekleştirdim. Şimdi yeni bir parça çıkaracağım.

Haberin Devamı

- Nasıl bir şarkı geliyor?

Tarzım, bu single’la birlikte biraz daha değişecek. Giderli bir şarkı yaptım. Taklit işlerden ve tekrardan kaçınırım. Müzik de, var oluş sebeplerimden biri ve koyu bir Sezen Aksu hayranıyım. Tanıdığım en orijinal kadın, ilham kaynağım diyebilirim. İdol olarak görüyorum.

- ‘Deniz ve Güneş’ filminde Nurperi rolüyle karşımıza çıktınız. O proje nasıl bir tecrübe oldu?

Dördüncü filmim ve benim için en özel olanlardan biri. Çünkü içinde güzel bir sosyal sorumluluk projesi var. İşitme engelli bir kızın hayatını konu alıyor. Dolayısıyla birçok sinemada alt yazılı olarak vizyona girdi.

- Siz de Instagram üzerinden birçok sosyal sorumluluk projesi yapıyorsunuz...

Evet yaptım ama en çok duyulanı, SMA hastası Tunahan’ın için olan kampanyaydı. 24 saat içinde 2 milyon TL üzerinde para toplandı. Bizim sosyal sorumluluk projesiyle başlayan bir butiğimiz de var. İnsanlar alışveriş yapsın, biz de kazandığımız parayla yardım edelim istiyoruz. Barınaklara yaptığımız yardımlardan dolayı ödül aldık.

‘Müzikte idolüm Sezen Aksu’

- Bu popülerliğe ulaşmadan önce çok zor günleriniz oldu mu?

Maddi anlamda çıkmaza girdiğimiz zamanlar oldu. Son paramızla bir restoran açalım dedik ama yapamadık. Beş kuruşsuz kaldık. O dönem butiklerden tanıtımını yapmam için bana hediye gönderilen ayakkabılar vardı. Kirayı ödeyemeyecek noktadaydık. Eşim Kenan, “Ayakkabılarını satsak mı?” dedi. Ama şuna inanıyorum, ikimiz de insanların duasıyla ilerliyoruz. 20’nin üzerinde çalışanımız var, birçoğu da ihtiyacı olan ev kadınları... Zor günler geçirdik ama verdikçe daha çok geldi.

Haberin Devamı

‘Küçüklüğümden beri ünlü olmak istiyordum’

- Eşiniz Barış Kenan Özkan’la renkli videolar çekiyorsunuz...

İyi bir takım olduk. Kenan’la tanıştıktan sonra motivasyonum yerine geldi. Videolarımız da insanlar tarafından çok sevildi. Özellikle evlendiğimiz gün, ciddi bir takipçi akınına uğradık. Bizim gibi tiplerden evlilik beklemiyorlardı sanırım (gülüyor).

- Çocuk istiyor musunuz?

Bizden bir tane daha bu dünyaya gelmeli. Çünkü aslına bakarsanız bilinçsiz ailelerin, bunalımla yetişmiş çocuklarıyız. Bizim çocuğumuz daha bilinçli ve mutlu olsun istiyorum. Hayatla çok savaştım, depresyona girdiğim zamanlarım oldu. Kendimle barışmam bana başarıyı getirdi.

Haberin Devamı

‘Müzikte idolüm Sezen Aksu’

- Sosyal medyada yazıldığı gibi yüksek paralar kazanıyor musunuz?

Biraz abartılıyor ama iyi para kazandığımız doğru.

- Son videolarınızın birinde “Şöhret olacağım” diyorsunuz. Ünlü olmak hayaliniz miydi?

Aslında küçüklüğümden beri ünlü olmak istiyordum. Zaten genelde yaptığım şarkılar, deneyimlediğim, yaşadığım tarzda şeyler. Ya da çevreme, takipçilerime soruyorum.

- Bir dönem sunuculuk yapmıştınız, yeni bir formatla izleyicilerin karşısına çıkmak ister misiniz?

İstiyorum, hatta oyunculuktan daha fazla... Şu an görüştüğümüz bir proje var. En kısa zamanda hayata geçer diye düşünüyorum.

- Sinemada neler var?

Önümüzde iki sinema filmi var. Birinde dört farklı karakteri canlandıracağım.

Yazarlar