Yılın bu ilk günlerinde yorum yapmadan, en keyif alarak gittiğim mekânları paylaşmak istiyorum. Açılan her 10 restoranın 9’unun kapanmak zorunda kaldığı bu ortamda, tüm restorancılara bereketli yıllar diliyorum
Restoran sahibi olup, aynı zamanda gurme yazarlığı yapmak pek kolay olmuyor. Çoğu zaman, özellikle restoran önerirken veya eleştirirken daha dikkatli ve politik olmanız gerekebiliyor. Sektördeki birçok şef ve restoran sahibi, arkadaşım olur. Bazı restoranlarla da bir şekilde aynı kulvardayız. Onların kendimce eksikliklerini söylemek yakışık almaz. Haklı olarak da yanlış anlaşılabilir. Eğer bir gün restoran işletmeciliğinden emekli olursam (ki böyle bir durumun söz konusu olmadığına inanıyorum), o zaman daha özgür ve iyi bir eleştirmen olacağıma inanıyorum. Hal böyleyken, yılın bu ilk günlerinde yorum yapmadan farklı kategorilerde, en keyif alarak gittiğim mekânları paylaşmak istiyorum. Dışarıdan keyifli ve özendirici gelse de, restoran sahibi olmak en meşakkatli işlerin başında geliyor. Açılan her 10 restoranın, bir sene geçmeden 9’unun kapanmak zorunda kaldığı bu ortamda, tüm restorancılara bereketli yıllar diliyorum...
KAHVALTI
l Mangerie, Bebek
l Kandilli Kafe, Kandilli
l Backyard, Bebeköy
CAFE
l Bread and Butter, Nişantaşı
l Molka, Yeniköy
l Delicatessen, Nişantaşı
CASUAL
l Salomanje, Nişantaşı
l Karaköy Lokantası, Karaköy
l Chalet, Swissotel
ESNAF LOKANTALARI
l Şahin, Beyoğlu
l Çiya, Kadıköy
l Lades, Beyoğlu
iŞ YEMEĞi
l Şans, Levent
l Armani, İstinye Park
l Papermoon, Etiler
BALIK
l Kıyı, Tarabya
l Karaköy Balıkçısı, Karaköy
l Akın Balık, Karaköy
ET LOKANTASI
l Beyti, Florya
l Günaydın, Etiler
l Mandacı, Küçükçekmece
PASTANE
l Dolce, Arnavutköy
l Baylan, Kadıköy
l Art Cafe, Levent
UZAKDOĞU
l İoki, İstinye
l Sunset, Ulus
l Dragon, Harbiye
MÜZE RESTORANI
l Müzedechanga, Emirgan
l İstanbul Modern, Karaköy
l Ca d’Oro, Karaköy
BODRUM
l Kocadon
l Kısmet
l Mimoza
ÇEŞME
l Barbun
l Dost Pide
l Tuval