Çikolatadan tatlı yapmak dünyanın en kolay işlerinden biri. Bunun için marketlerde bulabileceğiniz, üzerinde kakao içeriği yazan saf çikolatalar yeterli
Dünyanın en fazla suya ihtiyaç duyan ürününün çikolata, daha doğrusu kakao olduğunu biliyor musunuz? Bir kilogram patates için 280 litre, zeytin için 4 ton, 1 kilogram et için 15 ton su gerekirken, bir kilogram çikolata elde etmek için yaklaşık 25 ton suya ihtiyaç var. Tadının bu kadar güzel, mutsuzluklara derman ve aşçıların vazgeçilmezi olması belki de bu kadar zor ve meşakkatle üretilmesinden olabilir.
Çoğu kişi, çikolata krizi tuttuğunda ve canı çikolata yemek istediğinde birçok farklı marka altında üretilen ve her yerde satılan hazır çikolataları tercih ediyor. Bunların sizi ne kadar tatmin ettiğini bilmiyorum ancak çikolatadan tatlı yapmak dünyanın en kolay işlerinden bir tanesi. Bunun için yine marketlerde bulabileceğiniz, üzerinde kakao içeriği yazan saf çikolatalara ihtiyacınız var. İçine koyacağanız farklı aroma veye esanslarla hem kendinizi hem de sevdiklerinizi gönlünüzce şımartabilirsiniz. Aşağıda üç farklı saf çikolatadan (beyaz, sütlü ve bitter) hazırlayabileceğiniz ve restoranımızın da mönüsünde olan bir tatlı var. Biz çikolataları sade, fındıklı ve portakallı olarak servis ediyoruz. Siz arzunuza göre farklı seçeneklerle de lezzetlendirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...
Farklı Aromalardaki Çikolatalar
Çikolatalı Portakallı Mousse
İçindekiler
* 300 gr. beyaz çikolata
* 250 ml. krema
* 1/4 portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı
* Kremayı çırpın.
* Sıcak su dolu bir tencerenin üzerindeki bir kabın içerisinde çikolataları eritin.
* Erimiş çikolatanın içerisine portakal kabuğu rendesini ekleyin.
* Çikolata ve çırpılmış kremayı birbirine yedirerek karıştırın (Çırpma teli kullanmayın ve acele etmeyin).
Sade Ganaj
İçindekiler
* 210 gr. yüzde 63 kakaolu çikolata
* 150 ml. krema
Hazırlanışı
* Kremayı kaynatın ve altını kapatın.
* Krema sıcakken içerisine çikolataları ekleyin ve iyice karıştırın.
* Bir süre buzdolabına koyun.
Fındıklı Ganaj
İçindekiler
* 250 gr. yüzde 34 kakaolu çikolata
* 150 gr. krema l Fındık esansı
Hazırlanışı
* Kremayı kaynatın.
* Krema sıcakken içerisine çikolataları ve fındık esansını (veya tozunu) ekleyin ve iyice karıştırın.
* Bir süre buzdolabına koyun.
Servisi
* Çok az bir parça çikolata eritip, bir fırçayla tabağa sürün.
*Üzerine farklı şekillerde hazırladığınız üç farklı çikolatayı koyup, servis edin.