Malzemeler
4200 gr. kuzu kuşbaşı
4 1 havuç
4 1 domates
4 1 orta boy soğan
4 5 - 6 kuru erik
4 50 gr. kuru üzüm
4 2 diş sarımsak
4 Taze kekik
4 Taze biberiye
4 50 gr. un
4 Ayçiçek yağı
4 Tuz
4 Karabiber
Hazırlanışı: Sebzeleri ceviz büyüklüğünde kesin. Tence-redeki yağ kızınca etleri yüzeye değecek şekilde dizin.
Tuz ekleyip 4 dk. sonra karıştırın. Etler kahverengileşince alıp havucu biraz pişirin ve soğanları atın. Pırasa, kereviz sapı ve böldüğünüz sarımsağı atıp pişirin. Sebzeler pişince etleri ekleyin. Salçayı dökerek kavurun ve 2 parmak geçecek kadar su ilave edip karabiber, maydanoz sapı ve defne yaprağını atın. Yüksek ateşte kaynatıp kısıkta 1.5 saat pişirin. Yahniyi tekrar ısıtıp servis edebilirsiniz.