Murat Bozok

Murat Bozok

bozokmurat@gmail.com

Tüm Yazıları

Malzemeler

4200 gr. kuzu kuşbaşı

4 1 havuç

4 1 domates

4 1 orta boy soğan

4 5 - 6 kuru erik

4 50 gr. kuru üzüm

4 2 diş sarımsak

4 Taze kekik

4 Taze biberiye

4 50 gr. un

4 Ayçiçek yağı

4 Tuz

4 Karabiber

Hazırlanışı: Sebzeleri ceviz büyüklüğünde kesin. Tence-redeki yağ kızınca etleri yüzeye değecek şekilde dizin.
Tuz ekleyip 4 dk. sonra karıştırın. Etler kahverengileşince alıp havucu biraz pişirin ve soğanları atın. Pırasa, kereviz sapı ve böldüğünüz sarımsağı atıp pişirin. Sebzeler pişince etleri ekleyin. Salçayı dökerek kavurun ve 2 parmak geçecek kadar su ilave edip karabiber, maydanoz sapı ve defne yaprağını atın. Yüksek ateşte kaynatıp kısıkta 1.5 saat pişirin. Yahniyi tekrar ısıtıp servis edebilirsiniz.