Yazın gelmesiyle birlikte rehavete giren gastronomi dünyasında, bu aralar yeni gelişmeler ve güzel şeyler olmaya başladı
Cafe di Dolce, artık Bodrum’da
İstanbul’da klasikleşen Cafe di Dolce, geçen hafta Yalıkavak Marina’da yeni şubesini açtı. Çoğu kişi Dolce’yi muhteşem pastalarıyla bilir. Doğum günlerinde, düğünlerde ilk akla gelen adrestir. Bu sene yaz düğünü konusunda patlama yaşayan Bodrum’a hızır gibi yetişen Dolce’nin benim için en özel yanı, kahvaltılarıdır. El yapımı kurabiyeler, lezzetli reçeller ve her şeyin en kalitelisinin kullanıldığı malzemeleriyle Nilgün Hanım, kahvaltıları şölene dönüştürür. Nilgün Hanım’ın diğer özelliğiyse, olağanüstü zevkli olması. Dekorasyon ve süsleme konusunda kimse eline su dökemez. Eğer Amerika’da doğmuş olsaydı, Martha Stewart’ın yerine kendisini ekranlarda seyredeceğimizden hiç şüphem yok. Bütün bu sebeplerden dolayı, Nilgün Hanım’ın Dolce’yi Bodrum’da açması, yazını orada geçirenler için büyük şans.
Bocuse D’or’da artık Türkiye de yarışacak
Dünyanın en prestijli aşçılık yarışması Bocuse D’or’a, 2013’ten sonra Türkiye de dahil olacak. “Aşçılık olimpiyatı” olarak da tanımlanan Bocese D’or’da ülkemizin yarışacak olması, etkileşim açısından bize çok olumlu değer katacaktır. Gelecek yılın mart ayında düzenlenecek ulusal seçmeler sonrasında finalistler, önde gelen şeflerin yanında belirli bir süre Avrupa Şampiyonası’na hazırlanacak. En iyi temsilcimiz de, Türkiye’yi 2014’te İsveç’te yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda temsil edecek. Eğer Avrupa’da dereceye girebilirsek, Lyon’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’na katılacağız. Üst düzey standartları olan Bocuse D’or yarışması, 2013’ün gastronomi anlamında ülkemizde en çok konuşulan başlığı olacak.
Civan Er, restoran açıyor
Bazılarımızın pazar günleri Hürriyet’teki yazılarından tanıdığı sevgili Civan Er, kendi restoranını açmak için gün sayıyor. Bu haberi aldığıma çok sevindim ve hemen paylaşmak istedim. Kurulduğu günden itibaren Changa’nin şefliğini yapan Civan, nihayet sayıları ülkemizde az olan şef/patronların arasına katılıyor. Bir aksilik olmazsa, ekimde açmayı planladığı lokantasında yerel lezzetler, Civan’ın kendisine has dokunuşlarıyla hayat bulacak. Güneydoğu, Antakya ve Tokat’tan sonra şimdi de soluğu Ege’de alan Civan, bir yandan dinlenirken, diğer yandan da yeni restoranı için malzeme ve fikir topluyor. Türkiye’nin en başarılı ve yetenekli şeflerinden olduğunu düşündüğüm sevgili Civan’ın tamamen özgür davranabileceği yeni lokantasında çok ses getireceğine eminim. Müdavimi olacağım bu lokantanın açılmasını dört gözle bekliyorum.