CaddeMahsun Kırmızıgül: Yalnızlığımı seviyorum

Mahsun Kırmızıgül: Yalnızlığımı seviyorum

28.07.2023 - 08:35 | Son Güncellenme:

Uzun bir aranın ardından müzik sektörüne geri dönen Mahsun Kırmızıgül, önceki gün Levent'deki ofisinde yeni şarkısının tanıtımı için gazetecilerle bir araya geldi. Ünlü isim hem kariyeri, hem de özel hayatıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Mahsun Kırmızıgül: Yalnızlığımı seviyorum

Yıllar önce müziği bırakarak sinemaya yönelen çektiği ve oynadığı filmlerle adından söz ettiren Mahsun Kırmızıgül, 16 yıl aradan sonra geçtiğimiz yıl müziğe geri dönmüştü. 'Psikoloji-Beni Adım İsyan' adlı parçasıyla sevenleriyle buluşmaya hazırlanan ünlü sanatçı, önceki gün Levent'deki ofisinde yeni şarkısının tanıtımı için basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Muhabirlerin sorularını yanıtlayan Kırmızıgül; "Şarkının iki ismi var. 'Pskiloji ve Benim Adım İsyan'. Yıllar önce Dinle'yi çıkardığımda etrafımdakiler burun kıvırıp 'Sanki sana göre değil' demişlerdi ama zaman beni haklı çıkardı ve 'Dinle' şarkısı üzerinden yıllar geçmesine rağmen düğünlerde, gece kulüplerinde ve Dünya'nın dört bir yanında hala sevilerek dinleniyor. Bu yeni şarkım da 'Dinle' gibi" dedi.

Mahsun Kırmızıgül: Yalnızlığımı seviyorum

"HAREKETLİ BİR ŞARKI ÇIKARAMADILAR"

Şarkıcı, sözlerine; "Aslında bu yaz bir şey çıkacak mı diye sanatçı arkadaşlarımı bekledim ama slow ağırlıklı hareketli olmayan parçaları tercih ettiler. Herkesi sarsan hareketli bir şarkı çıkaramadılar. Ben de bu şarkıyı çıkarmaya karar verdim. Şarkıyı gördüklerimden etkilenerek yazdım. 4 Ağustos'ta Dijital platformlarda dinleyicisiyle buluşacak" şeklinde devam etti.

Haberin Devamı

Mahsun Kırmızıgül, muhabirlerin "Müziğe uzun süre ara vermenizin pişmanlığını yaşıyor musunuz?" şöyle yanıt verdi:

Ses telleri uzun zaman şarkı söylemeyince baya paslanmıştı. Yeni yeni kendimi bulmaya başladım. 16 yıl ara vermeseydim müziğe en az 50-60 şarkım daha vardı. İşin dijitale kaymasıyla müzik sektöründeki insanlar istediği geliri elde edemiyor. Biz albüm çıkarttığımızda milyon dolarlar kazanıyorduk. Şimdi gerçekten müzik endüstrisi ürettiklerinin karşılığını alamıyor. Sanatçılar birbirlerini kıskanır. Ben mesela güzel bir beste dinlediğimde keşke ben de yapabilseydim diyordum. Bu hepimizin doğasında var. Belki ben de iyi şeyler üretseydim ara vermeyip sanatçı arkadaşlarım da daha iyisini üretmeye çalışacaktı. Tek pişmanlığım bu diyebilirim.

Mahsun Kırmızıgül: Yalnızlığımı seviyorum

"ÖNEMLİ OLAN KALICI OLMAK"

Sosyal medya fenomenlerin şarkı çıkarmasıyla ilgili düşünceleri sorulan Kırmızıgül, "Önemli olan kalıcı olmaları ama renk katıyorlar. Dillere dolanıyorsa o şarkı başarılıdır. Tüketim dönemindeyiz, sanatta kalıcılık esastır. Orhan Gencebay, Zülfi Livaneli, Ferdi Tayfur gibi ustaların örnek alınması gerekiyor. dedi.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan Mustafa Sandal ve Uzi gerilimi hakkındaki düşünceleri de sorulan ünlü isim; "Benim için önemi yok, önce çıkmışım sonra çıkmışım. Bunlar eskiden gazinolarda çok olurdu. Ben önce çıkmayı tercih ederim çünkü beni dinleyen gidebilir ikinci sanatçıyı beklemeyip. Bu işin şakası yok. İnsanların kendilerine göre egosu var. Kendinden eminsen ne zaman çıktığının bir önemi yok. Ben daha Halk konserlerine çıkmadım. Çıktığım an gelin görün. Şehrin nüfusu kaçsa iki katı insan gelecek o konserlere" diyerek samimi açıklamalarda bulundu.

Mahsun Kırmızıgül: Yalnızlığımı seviyorum

"SAKİN BİR HAYATIM VAR"

Şarkıcı,'Sizin egolarınız var mı?' sorusu üzerine ise "Bir insanın merhameti yoksa sanatçı olamaz. Ben egolarımdan arındım. Benim sakin ve dingin bir hayatım var. İnsanları kırmayı sevmiyorum. Bugün varız, yarın yokuz. Biz öyle öğrendik ustalarımızdan. Yeni nesil sarkıcıların da ustalarına saygı duyması gerekiyor" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Muhabirlerin dinlediği rap şarkıcısı olup olmadığı ve o şarkıcılarla aynı projede yer alıp almayacağıyla ilgili de konuşan Kırmızıgül; "Çok iyi hatırlıyorum. Bizim dönemimizde bazı radyolar Rap müzik çalmayıp ayrımcılık yapıyordu. Geçen zaman içinde hepsi teslim oldu bugün Rap müzik yapan arkadaşlara, mecbur kaldılar. Sen kimseyi ötekileştiremezsin. Değişime ayak uydurmak zorundasın" diyerek cevap verdi.

Mahsun Kırmızıgül: Yalnızlığımı seviyorum

"KIZIMI ÇOK SEVİYORUM"

Mahsun Kırmızıgül, "Özel hayatınız nasıl gidiyor, Yalnızlığa alıştınız mı?" sorusuna da samimiyetle cevap vererek; "Yalnızlığımı seviyorum. Kızımla görüşüyorum. Kızımı çok seviyorum. Yalnız değilim aslında. Hayatımda kızım, oğlum ve sevenlerim var. Sahnede her şeyi unutuyorum zaten" ifadelerini kullandı.