CaddeMahsun kendini dine verdi

Mahsun kendini dine verdi

31.01.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Özcan Deniz'i doktoru arıyor, kebapta klasik; Biges, müziğin yeni adresleri Soprano, The Mix, Cafe Suisse, Taşlık tipik Türk restoranı, Polo 13, Gatto'da lezzet ve şıklık...

Mahsun kendini dine verdi

ne istersem yapıyorlar. Bir zamanlar ev yemekleri konusunda hayli başarılı olan Etilerdeki Hünkara takmıştım. Çeşitler lezzetliydi ama yağı bana ağır gelmişti. Kabahat benim midede, fazla hassas. Daha sonra yine ev yemeklerinde hayli başarılı olan Rumelihisarında Aspavaya gitmiştim. Kapanmış, çok üzüldüm. Yurt dışından gelen bir konuğum ile birlikte Maçkadaki Swissotel içinde yer alan Cafe Suisseye gittik. Önümüze alakart bir mönü uzattılar, her türlü seçenek var ama bizim istediklerimiz yok. Burada sabah, öğle ve akşam yemekleri açık büfe. Cumartesi ve pazar brunchlarında da öyle. Haftasonları sizler brunch yapıp dostlarınızla sohbet ederken çocuklarınız K Clupda eğlenebiliyorlar. Kişi başı 35-40 milyon lira. Hemen isyan etmeyin, parası olan Cafe Suisseye gitsin. Dileyen de Sütişe ya da TeşvikiyedekiÇerkezoya. Oralarda 5-6 milyona doyuluyor. Neyse, ev yemekleri istiyoruz ya, şefin önerisi üzerine Taşlık Türk Restoranına geçtik. Konuğum için de değişiklik oldu. Taşlıkda Türk-Osmanlı ve Orta Doğu Mutfağı ağırlıkta. Restoran, 17. yüzyıl Amcazade Köprülü Hüseyin Paşa yalıları stilinde inşa edilmiş. Mönüye göz gezdirdim; hünkar beğendi, özel taşlık kebabı, güveç, imam bayıldı, yaprak dolma gibi çeşitler vardı. Önce birer imam bayıldı, ardından da sebze güveç istedik. Üzerine sakızlı sütlaç yedik. Kahveyi de müthiş Boğaz manzarasına nazır, kanyak eşliğinde yudumladık. Pazar hariç her gün 19.00-23.30 arası açık. Otel diye kazık yiyeceğinizi düşünmeyin, soğuk mezeler 3.5-4, sıcak mezeler 4-5 milyon lira arasında. Kişi başı 10 milyona da 20 milyona da çıkabilirsiniz. Rezervasyon için telefon numarası (0212) 326 11 00. İnsan bekar yaşayınca ev yemeklerine çok bir düşkün oluyor. Aslında serde Giritlilik ve Araplık var ya, özellikle sebze yemeklerini acayip iyi yaparım. Rahmetli anneannem Giritli, dedem ise Bingaziliydi. Anamın yaptığı yemeklerin de tadına doyum olmaz. E, bize de öğretti tabii ama vakit yok ki. Bereket site komşularım Aşkım, Aynur, Linda ve Meltemin güzel kızı Zeynep var da mönüyü onlara bildiriyorum, Biges Kebap ve Hakanın derin üzüntüsü çok özlemiş. Sen pek kebap sevmezsin ama sana göre bir şeyler yapar çocuklar" dedi. Polo 13ün üst katı Biges Kebap. Çıktım tabii. Kemal Evirgen ile eski gazino günlerini kaynattık. Ferhat Kılıç, Harun Uçar, Dursun Eken anında servis açtılar. Halkla ilişkileri yürüten Sibel Yüksel de bir mönü uzattı önüme. 14 yıllık müessese olmak kolay değil, Biges kebapta klasikleşti. Piliç bonfile, biraz kuzu tantuni, piliç külbastı ve nar suyu ile yapılmış içinde domates, pul biber, soğan, maydonoz bulunan gavurdağı salatası yedim. Gerçekten Bigesin lezzeti farklı. Fiyatlar da aileler için çok ehven. Yemeğe göre kişi başı 10-15 milyona da çıkabiliyorsunuz, 25 milyona da. Bu arada 4 kişilik maden kebabını da öneririm. Biz Kemal Ağabey ile sohbet ederken müşterek bir dostumuza rastladım, Özcan Denizi sordu. İddiasına göre Özcan burnundan estetik olmuş. Ama sağa, sola burnunda et parçası olduğunu, nefes alırken ve şarkı söylerken zorluk çektiğini, bu nedenle küçük bir ameliyat geçirdiğini söylüyormuş. Ama asıl sorun şu; doktoru Nazım Çerkeş hala parasını alamamış, Özcanı arıyormuş. Bilemem artık. Bigesin telefon numarası (0212) 279 93 93. Modanın harika çocuklarından biri o. İzmirli, yani hemşerim Hakan Elyabandan sözediyorum. 27 yıldır tanırım Hakanı. İstanbula benden önce geldi ve dişiyle, tırnağıyla sosyete, sanat dünyasının göz bebeği oldu. Hakan çok üzgün; canı gibi sevdiği 75 yaşındaki annesi Türkan Hanımı pazar günü kaybetti. İşin ilginç yanı; kardeşleri Hakana bir şey olur endişesi ile yakın arkadaşı Sedef Bozoku aramışlar. Sedef de Hakanla müşterek arkadaşları olan ünlü modacı Sadık Kızılağaçı arayarak haber vermiş. Hakana, annesinin aniden fenalaşarak hastaneye kaldırıldığını söylemişler ve üçü birlikte İzmire gitmişler. Hakan annesinin ölümünü öğrenince yığılıp kalmış. Çünkü 75 yaşında olmasına rağmen sapasağlamış. Ama Allahın takdiri. Yatağında mışıl mışıl uyurken gitmiş; kalp krizi. Buradan sevgili Hakana ve yakınlarına derin üzüntülerimi bildiriyorum, başı sağolsun. Çarşamba günü Leventdeki Polo 13e, bana kardeş kadar yakın olan Cenk Erene uğradım. Buranın başarılı işletmecisi Ali Sayar, komşum Deniz Akkaya, ortaklardan Süslü Celal (Altınel) ve Necdet Göral ile sohbet ettim. Karnım acıkınca eskiden Bigesin müdürü olan, şimdi de Polo 13de görev yapan sevgili Osman Sarıkaya "Patron Kemal Ağabey (Evirgen) yukarıda, seni de Mahsundaki değişiklik ve The Mix iyiye dine vermiş. Ramazanda oruç tutup cami dolaştığını, başkaları gibi orucunu rakı ile açmadığını bilirim de böyle kaptırabileceğini düşünemezdim. Mahsun, Türkçe Kuran-ı Kerimi ikinci kez okumaya koyulmuş. Bir yandan da Yaşar Nuri Öztürkün İslam Nasıl Yozlaştı adlı kitabını okuyormuş. Bizim kitap kurdu ve satıcısı Sayımdan almış. Mahsun, dinle ilgili Öztürkün ne kadar kitabı varsa Sayıma sipariş vermiş. Efendim, daha önce Ortaköydeki The Mixe kapıdan baktığımı söylemiştim. Komşum olan ünlü müzik adamı Murat Yeterin ve diğer dostlarım Aydın Karabulut ile Ozan Doğuluya verdiğim sözü yerine getirdim. Sonunda Türkiyenin değerli dört müzik adamı birleşip müzisyenlerin ve gerçek müzikseverlerin gideceği bir bar yaptılar. The Mixe Aydın, Ozan, Muratın yanı sıra ünlü söz yazarı ve besteci Aykut Gürel de ortak. Tarkan, Burak Kut, Kenan Doğulu, Levent Yüksel, Mazhar Alanson, Sertab Erener, Ferda Anıl Yarkın, Helin Avşar, Oktay Kaynarca, Hande Yener, Yeşim Salkım, Özkan Uğuru sık görürsünüz bu mekanda. Her gece açık. Salı günleri Drum Circle, çarşamba Panic Attack, perşembe Kenan Doğulu, cuma Grup Gündoğarken, cumartesi Panic Attack ve bambaşka bir Levent Yüksel varmış. Gittiğimiz cuma gecesi sahneye Mirkelam çıktı. The Mix ve Reinanın büyük patronu Mehmet Koçaslan, sağolsun, masamıza geldi. Çocuklar da öyle. Aykut, Ozan, Murat hayatlarından memnunlar ama çok yorulduklarını söylediler. Koçaslan "Çocuklar cuma gecesini bir türlü oturtamadı. Diğer geceler müthiş iyi gidiyor. Özellikle Kenan Doğulu yıkıp geçiyor. Çarşamba akşamı da Tarkan konuktu ve süperdi. Çocukta müthiş karizma var, insanları hemen avucunun içine aldı. Bir de acayip saygılı, terbiyeli" dedi. Bir ara gözüm ilişti, Mirkelamın eşi Arzu arkadaşlarıyla bir köşede oturuyordu. Dikkatimi çekti; Mirkelam ile Arzu birbirlerine o kadar güzel bakıyorlar ve o kadar iyi elektrik veriyorlardı ki herhalde gerçek aşk bu olsa gerek dedim. Allah nazardan saklasın. Şef İbrahim Arnas ve Alişan Aktürk, garson Esef Ovacık masaya şampanya getirirken biz teşekkür edip kalktık. Çünkü konuklarımın ve benim ertesi gün işimiz vardı ama yine de saati 03.00 yaptık. The Mixin telefon numarası (0212) 258 28 48. Aramın bir türlü düzelmediği isimlerden biridir Mahsun Kırmızıgül. Halbuki kendisini severim, üstelik başarılı da bulurum. Son günlerde Mahsun acayip uçuyor. Herkese evleneceğini söylediği sevgilisi Bade ile onu pazar günü Bebekdeki Koru Kahvede gördüm. Ne çare ki fotoğraf makinam yanımda yoktu. Bakmayın siz bana, şaka yapıyorum. Çifte kumrulara huzursuzluk vermek istemedim. Ara sıra insan mesleğini ikinci plana atıyor. Mahsun son zamanlarda kendini iyiden Leventte Gatto ve Soprano rüzgarı vardı. Bu çocuğu daha önce Hammamda dinlemiştim, müthiş bir sesi var. İtalyanca, Fransızca dillerinde aryalar, söylüyor. Eski Türkçe parçalardan da örnekler veriyor. Yani repertuarı çok zengin. Hiç sıkılmadığımız gibi bir kez daha gelmeye karar verdik Sopranoya. O gece Gatto ve Sopranoda servis sorumlusu Ali Öksüz, mutfak şefi Selim Öğünç, şefler Zekeriya Eroğlu, Hasan Başkaya, Arkın Özdemir, yemek öncesi barda Azmi Kılıç kusursuz hizmet verdiler. Maşallah, Süleyman ve Raşit hayatlarından çok memnunlardı. İzzet Antebi, Hande Demir, Ali Erener, Hülya Avşar, Buket-Hayrettin Taşdelen, Ömer Sabancı, Erdal Matraş, Ali Sunal, Faruk Süren, Metin Şen Gattonun müdavimleri arasında. O gece çıtır bir kız eşliğinde Nejat Cinisliyi gördüm. Bir başka masada da Mustafa Sirmen ile Yağmur oturuyorlardı. Gattonun üst katındaki VIP bölümüne taktım. Düğünümü ya da 45. doğum günümü burada yapacağım, hesabı da Rıfat Ababaya ödedeceğim. Çünkü hala ev hediyemi almadı. Hazır aklıma gelmişken yazayım, belki karısı Süheyla baskı yapar da birşey alır. Şaka, şaka. O arada masama gelen sevgili Süleyman, Gattonun saat 12.00den itibaren öğle servisiyle açıldığını söyledi. Akşam iş çıkışında da Happy Gattodaki hava pek hoşmuş. Telefon numarası (0212) 270 13 48. Gatto çıkışı yine The Mix yaptık. Gürsoylar ve Yazgülü evlerinin yolunu tutarken, ben Peoplea uzandım. Saat 03.30da da evin yolunu hemencecik buldum. Size son bir not daha; bu akşam brtde Şafak Yavuz Baydarın yapımını ve sunuculuğunu üstlendiği Eskimeyen Dostlar var. Konuk; Demet Akbağ. Fırsat bulursanız izleyin, çünkü Şafak bu konuda gerçekten başarılı. Efendim, bugünlük de bu kadar. En kötü gününüz benimkinden iyi olsun, kalın sağlıcakla. Süleyman Köse ve Raşit Karakuşu bana tanıtan can dostum İzzet Çapaya teşekkür ederim. Bugüne değin ikisinin de tek bir saygısızlığını görmedim. Üstelik Süleymanın nikah şahidiyim. Onun bendeki yeri başkadır. Uzatmayayım, bildiğiniz üzere Leventin şık restoranlarından biri olan Gattonun ortakları Süleyman ile Raşit. Uzun süredir ihmal etmiştim onları. Sonunda Dentan Özel Sağlık Hizmetlerinin sahibi ve diş doktorum olan sevgili Tankut Gürsoy, aynı mesleği paylaşan güzel karısı Gül, yazılarını okumaktan sizler kadar keyif aldığım POSTAnın başarılı yazarlarından Yazgülü Aldoğan ile birlikte gittik Gattoya. DJ kabininde sevgili David Şaboy keyifle müzik yaparken Selim Ustanın birbirinden leziz yemeklerini güzel bir sohbet eşliğinde yedik. Neler mi? Ben ve Yazgülü ön yemek olarak deniz mahsulleri salatası istedik. Gürsoylar hellimli ızgara sebze tabağı aldılar. Ortaya dört peynirli pizza ve deniz mahsulleri risotto geldi. Ana yemek olarak ben fırında levrek, Gürsoylar biftek, Yazgülü ise makarna yedik. Masada şarap ve benim İzzet ile ortak keşfimiz olan Absolut Votka-nar suyu vardı. Haaa, tatlıları da ihmal etmedik tabii. Çikolata sufle ve bir ev dondurması olan semi freddo yedik. Gerçekten herşeyin mükemmel olduğu konusunda dostlarım da benimle aynı görüşü paylaştılar. Müziğin hızı yükselince biz 40lıklar soluğu Süleyman ile Raşitin yeni açtığı, Gattonun altında yer alan Sopranoda aldık. Burada da muhteşem bir İtalyan mutfağı varmış. Sahnede Turkuaz Grubunun kurucularından olan Ferhat Yazara e-mail: sdudek@simge.com.tr