22.11.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:
1996’nın yaz aylarıydı. İlk eşinden boşanan Cem Uzan, o günlerde ‘İstanbulspor ve STAR TV’nin yakışıklı, bekar patronu’ sıfatıyla sık sık magazin sayfalarında boy gösteriyordu. Evinin dekorasyonunu yapan yakın arkadaşı mimar Caner Erogan’ın ofisini ziyaret ettiğinde, Uzan’ın hayatında yeni bir sayfa açıldı. Çünkü o gün, Erogan’ın yeğeni, 1983’te otomobil yarışında hayatını kaybeden ünlü rallici Renç Koçibey’in kızı olan Alara’yla tanıştı. Rumeli Holding’in veliahtı, eylül ayından itibaren Alara Koçibey’le gece kulüplerinde görüldü. İkili, 5 Kasım 1997’de Amerika’da sade bir nikahla evlendi.
Çiftin, Renç Emre ve Yasemin Paris adını verdikleri iki çocuğu dünyaya geldi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından ailenin tüm malvarlığına el konulduğunda da, Cem Uzan Genç Parti’yi kurup seçim gezisine çıktığında da, Alara Koçibey, eşinin en büyük destekçisiydi. Geçtiğimiz ekim ayında gazetelerde çıkan ‘Ve Uzanlar kaçtı’ başlıklı haber, evliliğin de sonunu getirdi. Hakkında uluslararası ‘kırmızı bülten’ çıkarılan Uzan’ın, Paris sokaklarında çekilen fotoğrafları gazeteleri süslerken, Alara Koçibey ‘yalnız ve mutlu’ yüz ifadesiyle Elle Decor dergisinin kapağındaydı. Çok geçmeden çiftin boşanmak üzere oldukları yazıldı. Hatta ayrılığa, Alara Koçibey’in Yunan bir futbolcuyla ilişkisinin neden olduğu iddia edildi.
“Mücevherler, kraliyette kalır”
Son olarak Milliyet’ten Nedim Şener, Uzanlar’ın şirket sözleşmesini andıran bir evlilik anlaşması yaptığını ortaya çıkardı. Çiftin, 12 yıl önce New York’ta noter huzurunda imzaladıkları sözleşmeye göre, aldatma halinde Koçibey, tüm haklarını kaybederken, Uzan iki milyon dolar ek tazminat ödemeyi taahhüt etmişti. Sözleşmede Uzan’ın, eşine 10 yıl evli kalması halinde dört milyon dolar, her iki yıl için bir milyon dolar daha ödeyeceği belirtilmişti. İlk çocuk için yıllık 300 bin, ikinci çocuk için 400 bin dolar ödeneceği belirtilen sözleşmede, aylık beş bin dolar kira ödemesi taahhüt ediliyordu.
Hakan Uzan’ın, Yeşim Salkım’dan boşandığı günlerde yine bir evlilik sözleşmesi gündeme oturmuştu. Salkım, boşanmak için mücevherleri geri vermesini şart koşan Uzan’ın, “Kraliyetin mücevherleri krallıkta kalır” dediğini açıklamıştı. Salkım, geri verdiği takıların değerinin 10 milyon dolar olduğunu söylemişti. Peki Uzanlar’ın yurtdışında yaptığı bu sözleşmeler, Türkiye’de geçerli mi?
12 YILDAN GERİYE KALANLAR