Cadde Kraliçe II. Elizabeth'in ikonik mücevherleri: Kime miras kalacak?

Kraliçe II. Elizabeth'in ikonik mücevherleri: Kime miras kalacak?

12.09.2022 - 12:50 | Son Güncellenme:

İngiltere'nin en uzun tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth'in ölümü tüm dünyada ilk haber olmaya devam ediyor. Kraliçe'nin yıllar boyunca taktığı takılarının kime kalacağı merak konusu olurken, The Court Jeweller yazarı Lauren Kiehna konu hakkında konuşarak dikkat çeken bilgiler verdi. II. Elizabeth'in en çok kullandığı mücevherleri ise mercek altına alındı.

Kraliçe II. Elizabethin ikonik mücevherleri: Kime miras kalacak

Kraliçe II. Elizabeth, 8 Eylül Perşembe günü uzun süredir dinlenmek için kaldığı İskoçya'nın Balmoral kentinde 96 yaşındayken hayatını kaybetti. Göz kamaştırıcı elmas taçları ve neredeyse her zaman taktığı görülen inci küpeleriyle 70 yıl boyunca tahtta kalan Kraliçe Elizabeth, konu takılarına geldiğinde her zaman muhteşem bir tarz sergiledi.

Haberin Devamı

Kraliçe'nin kullandığı parçaların bir kısmı Kraliyet mücevherlerine ait olsa da, milyonlarca sterlin değerine kendine ait özel bir koleksiyonu da vardı. Örneğin elmas Cullinan III ve IV broşunun, uzman Max Stone'un Daily Express'e söylediği üzere 50 milyon sterlin değerinde olduğu tahmin ediliyor.

Kraliçe II. Elizabethin ikonik mücevherleri: Kime miras kalacak

"MİRASLAR HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ ALAMAYACAĞIZ"

II. Elizabeth'in Balmoral Şatosu'ndaki ölümünün ardından, birçok kişi Kraliçe'nin ikonik mücevherlerine tam olarak ne olacağını ve bundan sonra kimin takacağını merak etti; ancak cevap aslında net değil.

Page Six Style'a konuşan The Court Jeweller yazarı Lauren Kiehna, "Kraliyet mücevherlerinin mülkiyeti hakkında her ayrıntıyı bilmiyoruz ve büyük olasılıkla mirasları hakkında bilgi alamayacağız. Kraliyet vasiyetleri mühürleniyor, bu yüzden rehberlik için belgelere bakamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MÜCEVHERLERİNİ KRAL III. CHARLES'A BIRAKTIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Mücevher uzmanı, takıların Kraliyet ailesinin çeşitli üyelerine bireysel olarak verilmesini görmeyi beklememiz gerektiğini söyledi:

Bence Kraliçe, büyükannesi Kraliçe Mary ve annesi Ana Kraliçe Elizabeth'in ayak izlerini takip etmiş ve tüm mücevherlerini doğrudan yeni hükümdar olan Kral III. Charles'a miras bırakmıştır.

İşte Kraliçe II. Elizabeth'in ikonik takılarından bazıları...

Kraliçe II. Elizabethin ikonik mücevherleri: Kime miras kalacak

'The Girls of Great Britain and Ireland' Tacı

Kraliçe II. Elizabeth'in en sevdiği ve en çok taktığı tacı, büyükannesi Kraliçe Mary'den düğün hediyesi olarak aldığı bu ışıltılı elmas parçaydı. The Court Jeweller'a göre, Kraliçe bu parçaya 'büyükannenin tacı' adını vermişti, ancak tacın resmi adı 1800'lerde Teck Prensesi olan Mary'e bu parçayı almak için para toplayan kadınlardan geldi.

Kiehna, merhum Kraliçe'nin favori tacını yakın zamanda görüp göremeyeceğimizle ilgili ise; Kraliyet hayranlarının Konsort Kraliçe Camilla Parker Bowles veya Galler Prensesi unvanını alan Kate Middleton'ın 'bu taç gibi en önemli parçaları' kullanmadan önce, 'broş gibi daha küçük mücevherler' taktıklarını görmeyi beklemeleri gerektiğini söylüyor.

Kraliçe II. Elizabethin ikonik mücevherleri: Kime miras kalacak

'The Vladimir' Tacı

Kraliçe'nin en sevdiği taçlardan bir diğeri, ülkenin devriminin ardından Rusya'dan kaçırılmış olan, inanılmaz bir tarihe sahip 'The Vladimir' adlı tacı. Parça başlangıçta Büyük Düşes Vladimir'e aitti ve daha sonra Kraliçe Mary tarafından satın alındı; ​​ardından diğer mücevherleriyle birlikte Kraliçe Elizabeth'e bırakıldı.

Haberin Devamı

Kraliçe II. Elizabethin ikonik mücevherleri: Kime miras kalacak

Üç sıralı inci kolye ve Kraliçe Mary'nin küpeleri

Kraliçe II. Elizabeth denilince, akla hemen ikonik üç sıralı inci kolyesi ve büyükannesi Kraliçe Mary'den kalan, kolyesiyle uyumlu küpeleri geliyor. Kraliçe Elizabeth, bu takıları neredeyse katıldığı her törende kullandı.

Kraliçe II. Elizabethin ikonik mücevherleri: Kime miras kalacak

Kral IV. George Devlet Tacı

Royal Collection Trust'a göre bin 333 pırlanta ve 169 inci içeren bu çarpıcı taç, 1820'de IV. George'un taç giyme töreni için yapıldı. O zamandan beri, her Kraliçe ve Konsort Kraliçe tarafından kullanılan tacın tasarımı; gül, yonca ve devedikeni gibi Birleşik Krallık sembollerini içeriyor.

Kraliçe II. Elizabeth, taç giyme günü ve Parlamentonun devlet açılışı gibi vesilelerle bu tacı birçok kez taktı. Gelenek devam ederse; Konsort Kraliçe Camilla Parker Bowles'ın, eşi Kral III. Charles'ın taç giyme töreninde bu tacı taktığını görebiliriz.

Haberin Devamı

Kraliçe II. Elizabethin ikonik mücevherleri: Kime miras kalacak

'Edinburgh Düğün Bileziği' ve Queen Victoria'nın inci küpeleri

Kraliçe'nin en anlamlı mücevherlerinden biri de, Prens Philip tarafından kendisine düğün hediyesi olarak verilen ışıltılı elmas bileklikti. 'Edinburgh Düğün Bileziği' olarak bilinen bu parça, kısmen prensin annesinin ona verdiği demonte bir taçtan alınan Romanov elmaslarından yapıldı.

Yeni Galler Prensesi Kate Middleton, Kraliçe Elizabeth tarafından kendisine ödünç verilen bu bileziği halka açık bir şekilde takan diğer tek kişi oldu.

Kraliçe II. Elizabeth tarafından giyilen tarihsel olarak önemli bir diğer mücevher ise, bir zamanlar Kraliçe Victoria'ya eşi Prens Albert tarafından verilen inci küpeler. The Court Jeweller'a göre bu küpeler; Kraliçe Victoria öldükten sonra her bir Kraliçe veya Konsort Kraliçe'nin kullanması için tasarlandı.

Kraliçe Elizabeth, Parlamentonun eyalet açılışı gibi durumlarda veya dünya liderleriyle resmi ziyafetlere katılırken sıklıkla bu küpelerle görüldü. Ve ileride, Konsort Kraliçe Camilla da muhtemelen benzer devlet etkinlikleri için bu küpeleri takacak.