CaddeKenan Işık hayatını kaybetti

Kenan Işık hayatını kaybetti

30.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Usta sanatçı Kenan Işık, hayatını kaybetti. 10 yıl önce saunada fenalaşıp, kafasını yere çarparak geçirdiği beyin kanaması sonrasında komaya giren sanatçının cenazesi yarın Ankara’da kaldırılacak.

Kenan Işık hayatını kaybetti

10 yıldır komada olan usta sanatçı Kenan Işık (76), dün sabah saatlerinde İstanbul Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 21 Mart 2014 günü spor sonrasında girdiği saunada fenalaşması sonucu dengesini kaybedip, kafasını yere çarpan sanatçı, beyin kanaması geçirmişti. Bilinci kapalı olarak hastaneye kaldırılan Işık’ın ameliyatı dört saat sürmüş, hayati tehlikeyi atlatamayarak, komaya girmiş ve bir daha da çıkamamıştı. Işık, yarın Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilecek. Işık için bugün saat 11.00’da İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde tören düzenlenecek.

Haberin Devamı

1.5 yıl önce gazeteci Ozan Zeybek, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bakımı çok iyi. Kenan Işık’ı nasıl biliyorsanız öyle. Her gün sakal tıraşı yapılıyor ve besin takviyesi veriliyor. Yatan hastalarda genellikle yaralar çıkar ve zayıflama olur. Kenan Işık bıraktığınız gibi. Ailesi tarafından çok iyi bakılıyor, tıpkı hafızalarda kaldığı gibi” ifadelerini kullanmıştı. Işık, komaya girmesinden sonra hiçbir fotoğrafı basına yansımamıştı. Işık, komaya girdikten sonra tedavisine İstanbul’da devam edilmişti.

Kenan Işık hayatını kaybetti

Ödülü eşi almıştı

2017’de Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni’nde Kenan Işık da ödüle lâyık görülmüştü. Ödülü, Kenan Işık’ın eşi Beril Işık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı.

Haberin Devamı

Kenan Işık hayatını kaybetti

Siyaset dünyasından mesajlar: 

* Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çok değerli tiyatro ve seslendirme sanatçısı, sunucu, gazeteci Kenan Işık Beyefendi’nin vefatından derin üzüntü duydum. Merhum Kenan Işık’a Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine, tüm sanat ve medya camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun” dedi.

* CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Yaşamını yitirdiğini üzüntüyle öğrendiğim usta sanatçımız Kenan Işık’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum” dedi.

* MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türk tiyatrosunun ve aynı zamanda televizyon ekranlarının duayen ismi Sayın Kenan Işık’ın uzun bir tedavi sürecinin hitamında ebediyete irtihalinden büyük bir üzüntü duydum. Merhum Işık’a Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor; ailesine, sevenlerine, Türk tiyatro camiasına sabır ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Mekânı cennet olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

* Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Türk tiyatrosunun ve televizyon dünyasının duayen isimlerinden Kenan Işık’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Sanatıyla, bilgi birikimiyle ve saygın duruşuyla gönüllerimizde taht kuran Kenan Işık, Türk kültür hayatına büyük katkılarda bulunmuştur. Devlet Tiyatrolarımızda da uzun yıllar oyuncu ve yönetmen olarak görev yapan Işık’ın eserleri ve performansları gelecek nesiller için de birer rehber niteliğinde olacaktır. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Kenan Işık hayatını kaybetti

‘Doldurulamaz bir boşluk bıraktı’

‘Dadı’ dizisinde Işık’la aynı projede yer alan Haldun Dormen, “Kenan Işık’ın aramızdan ayrılması bizleri çok üzdü. Birlikte çalışmaktan çok büyük keyif aldığım değerli sanatçımız arkasında çok büyük ve doldurulamaz bir boşluk bıraktı. Işıklar içinde uyusun” şeklinde konuştu.

Kenan Işık hayatını kaybetti

‘Ondan daha iyi kimse sunamaz diye düşündüm’‘Ondan daha iyi kimse sunamaz diye düşündüm’

Işık’tan sonra ‘Kim Milyoner Olmak İster?’ yarışma programının sunucu koltuğuna oturan Selçuk Yöntem, “Gerçekten çok üzüldüm. Hem Devlet Tiyatrosu’ndan arkadaşımdı hem de aynı sahneyi ve işleri paylaştık. ‘Kim Milyoner Olmak İster?’ yarışmasında güzel sunum yapıyordu. ‘Ondan daha iyi kimse sunamaz?’ diye düşündüm. Rahatsızlıktan sonra ben sundum. Bundan gurur ve mutluluk duyduk. Kaybettiğimize çok üzüldüm ama bir yandan da huzura erdiği için onun ve ailesi adına mutluyum. Çok önemli bir aktör ve değerli insandı. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Gözüyle tepki veriyormuş’

‘Dadı’ dizisinde Işık’la başrolü paylaşan Seray Sever, “İlk haberi duyduğumda Etiler’de trafikteydim. Arabayı trafikte park edip, metroyla Nişantaşı’nda kaldırıldığı hastaneye koştum. Bize, ‘Operasyona aldık. Üç gün içinde uyandırılacak. Sıkıntı yok’ gibi konuştular. Özel bir insandı. Sette ondan çok şey öğrendim. Set sonrasında da bir araya geldik. Bir sürü proje konuşuyorduk. Değerli bir sanatçımızı kaybettik, artık değerleri yaşayacak. 10 yıl melekler gibi ve temiz bakıldı. Gözüyle tepki veriyormuş. Yönetmenimiz Ebru Yalçın gidiyordu, ondan bilgi alıyordum. Herkes gidemiyordu” dedi.

Kenan Işık hayatını kaybetti

‘Sana doyamadık’

2004 yılında Kenan Işık’la ‘Sayın Bakanım’ dizisinde kamera karşısına geçen Ali Sunal, başsağlığı mesajı yayınladı. Kenan Işık ve Haluk Bilginer’le setten karesini yayınlayan oyuncu, “Mekânın cennet olsun canım Sayın Bakanım. Şu karede olduğum için o kadar şanslıyımki. Sana doyamadık Kenan Abi’cim iyi ki tanımışım, dertleşmişim, şakalaşmışım ve sahne paylaşmışım. Nur içinde yat” dedi.

Haberin Devamı

‘Hep yarın ve yapacaklarım vardır aklımda’

Kenan Işık’ın vefatının ardından 2000 yılında verdiği röportaj da gündem oldu. Işık, şunları ifade etmişti: “Eski fotoğraflarla, geçmiş yaşamımla alakam yok benim. Asla açıp bakmam eski resimlere; benim için dün diye bir şey yok. Dün silinmiş, yaşanmış ve bitmiştir. Basında çıkmış röportajlarım, resimlerim de yoktur bende. Kesip saklamam. Pişmanlık duymak, ileride ‘Keşke böyle yapmasaydım’ cümlesiyle karşılaşmak istemiyorum. Yaşanan yaşansın ve bitsin istiyorum. Ben de hep geleceği, yarını, bir sonrayı organize etmek gibi bir istek ve duygu vardır. Belki de tiyatro sanatçısı olduğum için. Hep böyle mutsuz ve düşünceli oluşum bu yüzden olabilir. Mesela bir yere gittiğimde hiç eğlenemem. Hep yarın ve yapacaklarım vardır aklımda...”

Ünlü isimlerin sosyal medya mesajları:

Tamer Karadağlı: Türk tiyatrosu bir ustasını daha kaybetti. Kenan Işık’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.

Kenan Işık hayatını kaybetti

Türkan Şoray: Değerli tiyatro ve televizyon sanatçısı Kenan Işık’ı kaybettik. Çok üzüldüm. Yeteneği ve işine olan saygısıyla gerçek bir sanatçı, kibarlığıyla da gerçek bir beyefendiydi. Yakınlarına başsağlığı dilerim. Nurlar için yatsın.

Acun Ilıcalı: Kenan Işık’a Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Kenan Işık hayatını kaybetti

Tarkan: Çok kıymetli sayın Kenan Işık’ın vefatına çok üzüldüm. Ailesi, yakınları ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim. Tanışma şansım olmadı kendisiyle ama hayrandım efendiliğine, gözünün içinden gülen kalbine. Nurlar, ışıklar içinde uyusun.

Filiz Akın: 2014 yılından beri komada olan Kenan Işık’ımızı kaybetmişiz. Bir umutla uyanmasını bekliyorduk ama olmadı ve bizim değerli tiyatro oyuncumuz sevgili Kenan Işık’ımız maalesef yok artık. Sinema, en çok da tiyatro dünyamızın başı sağ olsun. Ailesi ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum.

Armağan Çağlayan: Çok uzun yıllar birlikte çalıştık. Sette görebileceğiniz en efendi, en saygılı insanlardandı. Hep bir sınırla, büyük bir nezaketle set çalışanlarına davranırdı. Hep bir umutla, ‘Mucize olur mu, uyanır mı?’ diye bekledik. Ama mucize olmadı. Sizden de çok şey öğrendim... Güle güle Kenan Bey...

Nurgül Yeşilçay: Kenan abicim aklımda hep tatlı, neşeli, güler yüzlü kalacaksın. Nurlar içinde uyu. Türk halkının başı sağ olsun.

Kenan Işık hayatını kaybetti

Zafer Algöz: Allah rahmet eylesin, oyunculuk mesleğini seçmemde çok büyük emeğin var. Kenan Işık, 10 yıldır hayata tutunmaya çalıştı ve acıları son buldu kıymetli ağabeyim, mekânın cennet olsun.

Kenan Işık hayatını kaybetti

Tweet ortalığı karıştırdı

Bir X kullanıcısının Kenan Işık vefat etmeden birkaç saat önce attığı tweet gündem oldu. WhatsApp’dan gelen, “Kanka ‘Prens’ diye bir diziye başladım çok sarıyor. İzleyin” mesajını paylaşan kullanıcının, “Kenan Işık günaydın” diye yazmasına yorum yağdı. Daha sonra açıklama yapan kullanıcı, “Çok özür dilerim. Şom ağızlı biriyim. Allah rahmet eylesin” diye yazarak, üzüntüsünü dile getirdi.

Kenan Işık kimdir?

1 Ekim 1947 yılında Malatya’da doğan Yusuf Kenan Işık, oyuncu, sunucu, eski gazeteci ve eski ana haber sunucusu. Birçok projede yer alan sanatçı, ‘Dadı’ ve ‘Kim Milyoner Olmak İster’ adlı televizyon programıyla popülaritesini artırdı. Devlet Demiryolları’ndan emekli bir memurun çocuğu olan Işık, ortaokul öğrenimi gerçekleştiği dönemde Malatya Halkevi’nde amatör tiyatro yapmaya başladı. Lise öğrenimini gerçekleştirdiği Ankara’da Ulaş Bardakçı ile aynı sınıfta okudu. Aynı zamanda bu dönem Meydan Sahnesi’ne girdi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı oldu. Işık ayrıca, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği de yaptı. Sanatçı devam eden kariyeri süresince çok sayıda tiyatro oyunu yazdı.