26.11.2011 - 22:46 | Son Güncellenme:
Sahan Şirketler Grubu, uzun süreli bir araştırma sonrası hazırlanan ‘Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri’ isimli kitabı, Gaziantep’ de düzenlenen özel bir etkinlikle tanıttı. Şirehan’da, Sahan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan’ın sunumuyla başlayan toplantıda Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve ilçe belediye başkanları da birer konuşma yaptı. Tahir Tekin Öztan konuşmasında, kitabın hikayesinin bir dostunun Gaziantep’te yediği bir yemekle İstanbul’da yediği aynı yemeğin neden farklı olduğu sorusuyla başladığını söyledi.
5 bin kilometre gittiler Yemeklerin doğrusunu bulmak için aramalar sonuç vermeyince de bu çalışmayı yapmaya karar verdiklerini belirtti. “Gaziantep yemeklerini en iyi Gaziantepli kadınlar, analarımız, ninelerimiz yapar dedik ve bir ekip kurduk” diyen Öztan, çalışmalarını anlattı: “Önce yakın çevremizden başlayarak yerel medyamızın da desteğiyle tek tek aileleri ziyaret ettik. Her ailenin en iyi yemek yapan kadınını bulduk. İzinlerini alarak biyografilerini yazdık, fotoğraflarını çektik. Bu süreçte 2 bin kadına ve tarife ulaştık. 5 bin km. yol kat ettik. Daha sonra bir komisyon kurarak, 420 tarif seçtik ve kitabını hazırladık.”