28.04.2020 - 17:36 | Son Güncellenme:
SEÇKİN ŞENVARDAR
İki yıl içinde beyin kanseri teşhisiyle geçirdiği iki ameliyat sonrası dün dün Şişli Fulya'daki evinde vefat eden modacı Nur Yerlitaş (64), son yolculuğuna uğurlandı.
Yerlitaş'ın cenazesi sabah saatlerinde Zincirlikuyu Gasilhanesi'ne getirilirken sevenler, ve yakınları, ailesine başsağlığı dilemek için erken saatlerde mezarlıkta yerini aldı.
Gasilhaneye ilk gelenlerden olan Sibel Can, içeriye girmek isterken bu sırada görüntülenince sinirlendi. Ünlü sanatçı, tekrar cipine binerek mezarlıktan ayrıldı.
İki saat sonra bu kez maskesini takarak geri dönen Can'ın, gasilhaneye girerek yıkanan dostu Yerlitaş ile burada vedalaştığı öğrenildi.
Sanatçı Hülya Avşar da ünlü modacıyı son yolculuğu sırasında yalnız bırakmadı.
Yerlitaş'ın cenazesinin tabutla cenaze arabasına koyulduğu sırada kız kardeşi Benan Yerlitaş ile ağabeyi Bahattin Yerlitaş, kardeşleriyle son kez vedalaştı.
Ünlü modacı son kez sevenleri ve komşularından helallik alınması için Nişantaşı'ndaki evine götürüldü. Helallik almak için Yerlitaş'ın evine Hülya Avşar da geldi.
Buradan konvoy halinde toprağa verileceği Ulus Mezarlığı'na getirilen (vasiyeti üzerine annesinin mezarlığının yanına defnedildi) Yerlitaş için mezarlık içinde sosyal mesafe de göz önüne bulundurularak cenaze namazı kılındı.
Yerlitaş'ı son yolculuğuna uğurlamak için mezarlığa gelenler arasında sanat dünyasından Hülya Avşar, Gülben Ergen, Seren Serengil ve Pelin Akat gibi isimler yer aldı.
Ünlü modacı, Kur'an-ı Kerim ve dualar eşliğinde toprağa verildi.
Nur Yerlitaş, 11 Ağustos 1955 tarihinde İstanbul'un Vefa semtinde doğdu. Kariyerine İtalya'dan getirdiği aksesuarları satarak başladı. 80'li yıllarda Paris ve Milano'dan valiz içinde getirdiği kıyafetleri satarak modacılığa başladı. Daha sonraki yıllarda kendi butiğini açtı ve tasarım işine girdi.
Nur Yerlitaş, vefat etmeden önce son olarak Müge Dağıstanlı Erdoğan ve Gülşen Yüksel Salt'ın sunduğu '2. Sayfa' programına katılmış ve ameliyat sürecini anlatmıştı.
"Kız kardeşim aradı, 'seni doktora götüreceğim' dedi. Gittik, teşhis koydular. Bir de çok kilo verdim. Dört gün yemek yemiyordum. Ben gurme bir kadınım düşünün. 40 kiloya yakın verdim bu hastalıktan. Sadece sağlık, sağlık ve sağlık. Atölyem açık kız kardeşim orada. Bana 'Sana Milano'da ev tutalım, orada yaşa' dediler. Kabul etmedim. 'Atölyem açık olacak' dedim. Çünkü çok emek verdim."
"Doktorum 'birkaç ay beklememiz lazım' demişti. 5 ay sonra o tümörün de kendi kendini ürettiği ortaya çıktı. Her gün doktora gidiyorum. Kemoterapiye başlayacağım. Meğer ben 1,5-2 sene önce hastalanmışım."
"Son televizyon programından iki aylık parayı bırakıp çıktım. Benim 'başım ağrıyor' deyip çıktım. Panik atak diye doktora gittim, meğer tümör beynime yaklaşmış."
SEÇKİN ŞENVARDAR / MİLLİYET