11.09.2020 - 08:32 | Son Güncellenme:
MasterChef Türkiye'ye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden katılan Tanya Kilitkayalı, kabuklu deniz ürünlerine alerjisi nedeniyle zor anlar yaşadı.
'MasterChef Türkiye'nin dün akşam yayınlanan bölümünde; Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya sırasıyla yarışmacılara eğitim verdi.
İlk eğitimi veren Sivrioğlu, yarışmacılara kadayıflı karides ve muhammara yapmayı öğretti. Ünlü şefin yaptığı muhammara yemeğinin tadına bakan Tanya ise fenalaştı.
Alerjisinden dolayı zor anlar yaşayan Tanya, "Muhammaranın içinde kurutulmuş karides olduğunu unuttum ve tadına baktım. Tadına baktıktan sonra zaten bittim. Alerjim kendisini göstermeye başladı ve kötü oldum" dedi.
Daha sonra kendini iyi hisseden Tanya, kabuklu deniz ürünlerinin kullanılacağı MasterClass yarışmasına katılmak istedi.
Ancak oyuna başlanacağı sırada kendisini yeniden kötü hisseden Tanya, gözyaşları içinde yarışmadan ayrılmak zorunda kaldı.
MasterChef'in ünlü şefleri, yarışmacılara ayrı ayrı eğitimler verdi. Dünkü bölümde önce kadayıflı karides, ardından niyokki ve son olarak da ıstakoz yapan yarışmacılardan en başarılı tabağı çıkaran isim günün sonunda şefler tarafından açıklandı.
İlk turun sonunda Arem, Eray, Serhat, Barbaros, Ebru, Esra, Berker, Özgül'ün tabaklarını beğendi.
İkinci turun sonunda ise başarılı olan yarışmacılar; Ebru, Berker, Özgül, Serhat oldu.
Final turunda seçilen dört yarışmacı, ıstakoz yapmak için kolları sıvadı. Bu turda da en iyi tabağı çıkaran Berker oldu. Geceyi birinci bitiren Berker, bir gün boyunca deniz ürünleri restoranında MasterClass alma şanslı elde etti.