CaddeSelen Görgüzel'in kızı İlknaz Bektaş'tan ameliyat sonrası açıklama: ‘Benim başıma gelmez' diyordum

Selen Görgüzel'in kızı İlknaz Bektaş'tan ameliyat sonrası açıklama: ‘Benim başıma gelmez' diyordum

27.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Selen Görgüzel'in, ilk eşinden olan 25 yaşındaki kızı İlknaz Bektaş, apar topar hastaneye kaldırıldı. Kullandığı elektronik sigara nedeniyle ölümden dönen İlknaz Lauren Bektaş, ameliyat sonrası fotoğrafını Instagram’dan paylaştı.

Selen Görgüzelin kızı İlknaz Bektaştan ameliyat sonrası açıklama: ‘Benim başıma gelmez diyordum

Selen Görgüzel’in Yılmaz Bektaş’tan olan 25 yaşındaki kızı İlknaz Bektaş, geçtiğimiz günlerde Ortaköy’deki evinde fenalaştı.

Haberin Devamı

Kalbi sıkışan, nefes almakta güçlük çeken Bektaş hemen Ulus’taki özel bir hastaneye kaldırıldı.

"ALLAH KORUDU"

Göğsüne hava kaçtığı tespit edilen İlknaz Bektaş’a “göğüs boşluğuna mediastinal amfizem” teşhisi konuldu ve ameliyata alındı.

Ameliyat sonrası Posta'ya konuşan Bektaş: “Rahatsızlandığım günün akşamı Alp Dağları’na trekkking yapmaya uçacaktım. Eğer uçağa binseydim, basınçtan hayatımı kaybedebilirmişim. Allah korudu. 3 gün daha hastanede kalacağım. Akciğerim içtiğim elektronik sigaradan dolayı (vape) hava kaçırmış. Lütfen elektronik sigaralardan uzak durun” dedi.

"LÜTFEN SAĞLIĞINIZI RİSKE ATMAYIN"

Anne Selen Görgüzel ise kızının sağlık durumunu şu sözlerle açıkladı:

Kızım elektronik sigara (puff) kullanımına bağlı olarak ciddi bir sağlık sorunu yaşamıştır. Akciğerlerin dumanı süzememesi sonucu kalbin etrafında hava kabarcıkları oluşmuş ve bu kabarcıklar, kalbin çalışmasını engelleyecek seviyeye ulaşarak hayati tehlike yaratmıştır.Durumun ciddiyeti nedeniyle evladım acilen ameliyata alınmıştır. Şu anda iyileşme sürecinde olup, Allah’ın izniyle bu zor dönemi atlatacağımıza inanıyoruz.Yaşadığımız bu zorlu deneyimin ışığında, herkesi elektronik sigara kullanımının tehlikeleri konusunda bir kez daha uyarmak istiyoruz. Lütfen sağlığınızı riske atmayın.

"BU YAŞTA BİR ŞEY OLMAZ DİYORDUM"

Haberin Devamı

İlknur Bektaş da ameliyat sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile sevenlerini uyardı. Bektaş şu ifadeleri kullandı:

Birçok kişi hangi markadan kaynaklandığını sormuş; emin olun, ben de bilmiyorum. Uzun ömürlü etkilerini bilmediğimiz plastik malzemeleri, rengi ve tadıyla masumlaştırıyorduk. Ben de kendi yaşıtlarım gib bu ürünlere bağımlılık geliştirmiştim ve böyle bir şey başıma geleceğini hiç beklemiyordum. Çok sağlıklı beslenip her gün spor yaparım; “Benim başıma gelmez,” diyordum. Henüz çok genç olduğum için bu yaşta bir şey olmaz diyordum. Fakat, akciğerimde oluşan hava baloncuklarının kalbimin atmasını zorlaştırması üzerine yaşadığım ameliyat, fikrimi ve bakış açımı değiştirdi.

Selen Görgüzelin kızı İlknaz Bektaştan ameliyat sonrası açıklama: ‘Benim başıma gelmez diyordum

Yazarlar