Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

* “Yaz geldi gelecek” derken; yedik bitirdik bile.
Bir çırpıda geçen yazda neler oldu? Sosyal hayat nereye kaydı? Hangi mekanlar doldu taştı? En çok konuşulan yer neresi oldu?
Buyurun yaz raporuna:
* Yaz başında Yunan Adaları herkesin dilindeydi, hatta adalardaki mekanlara Türkler hizmet veriyormuş hissi uyandı. Sonra ne olduysa oldu, adalardan kimse söz etmez oldu. Sanırım fazlasıyla sıkıldık.
Önümüzdeki yaz kimse buralardan söz etmez!
* Düğün yazı oldu. Hiç bu kadar düğün olmamıştı. Geçen yaz kimselerin tadı tuzu olmayınca evlilikler de rafa kalkmıştı. Ahali bu yıl evlilik yarışına girdi.
Her gün binlerce kişi dünya evine girdi. Bekar ünlüler de, bu yaz bekarlığa vedayı seçti.
* İstanbul’un en popüler yeri Lucca’nın sahibi Cem Mirap, Zorlu Center’da Cantinery adını verdiği food barını açtı. Uzun yıllar sonra ikinci işletmesini açan Mirap, bu yaz Zorlu Center’ın adını gündemde tutmayı başardı.
* Alaçatı geceleri, en hareketli yer oldu; caddelerde yürümek imkansız hale geldi.
* Çeşme ve Bodrum’da beach parti modası yeniden başladı. Güneyin ünlü plajlarında neredeyse her gün ‘happy hour’ partileri düzenlendi.
* En çok iş yapan balıkçılar Çeşme’deki Ferdi Baba, Yalıkavak’taki Sait ve Türkbükü’ndeki Garo’s oldu. Ünlü işadamları bile yer bulmak için araya birilerini soktu.
* Akşam yemeği kadar, kahvaltı da ön plana çıktı. Kahvaltı mekanlarına önceden rezervasyon yapılarak gidildi.
* Yazın son demine Tarkan yine damgasını vurdu; önce Monaco’da sonra Açıkhava’da verdiği konserleri herkes diline doladı.
* Çeşme’de Asma Yaprağı, Tapu, Kapari, Şerefe Meyhane ve Alarga adını duyurmaya başaran restoranlar oldu.
* Nobu; Güney’de en çok konuşulan yabancı restorandı. Yaz başında Yalıkavak Marina’da açılan Nobu’da yemek yemek trend oldu.
* Sortie’nin içinde hizmet veren Chef Meze, İstanbul’da sürpriz yapan ender restoranlardan. Bir anda herkes Chef Meze adını duyuverdi.
* The Bar, İstanbul’un en yeni yazlık mekanı oldu. Orta yaş ve üzerindekiler kendini The Bar sayesinde Boğaz’da buldu. Eğlencesi eksik The Bar’da ahali yazın keyfini çıkardı.
* Bodrum’da herkes Cook Shop’un ne kadar çok iş yaptığını konuşup durdu.
* Yaz boyunca neredeyse her hafta sonu İstanbul’a yağmur yağdı. Bodrum ve Çeşme’ye yaz boyunca bir damla yağmur düşmedi.
* ‘Çakma Selam’, ‘Yedi Harika’ gibi tuhaf sözlere sahip şarkılar dillere pelesenk oldu.

Haberin Devamı

90 GÜNDE 50 BiN ZİYARETÇİ

Haberin Devamı

İstanbul’dan gelen mekanlar, dün akşam itibariyle Bodrum’da final yaptı. Türkbükü’ndeki 5 Oda ve Sess yazı bitirdi.
10 Haziran’da açılan Sess’e üç ay içinde tam 50 bin kişi gelmiş. Sess Türbükü’nde yaza veda ederken, kışa Nişantaşı’ndaki yerinde 9 Ekim’de ‘Merhaba’ diyecek.

HATiCE TEYZE iSTANBUL’A GELSiN

Türkbükü’nde Işıl Tan’ın, Hatice Teyze adını verdiği bir yeri var. Burada ev yapımı birçok ürün satıyor. Geçenlerde yanına uğradım. Her gittiğimde beni bambaşka bir lezzet karşılıyor. Hatice Teyze’de zeytinyağından sabuna, erişteden muma tam 130 çeşit ürün var. Tan, birçoğunu kendi evinde hazırlıyor. Bazı özel ürünler ise yerinden geliyor.
Geçen bir kabak tatlısı yedim.
İlk önce biraz burun kıvırdım; kabak tatlısını kavanozun içine koymuş, reçel gibi duruyordu.
Bir tadına bakayım dedim; kavanozu elimden zor aldılar. Hatice Teyze, derhal İstanbul’a taşınmalı!