Gerçekten yarın bayram. Tatil çoktan başladı. Kimi yollara düştü, kimi gideceği yere yerleşti. Gençlik yıllarımızda “Ah bir bayram gelse” der dururduk.
Bayram demek, tatil demekti. Bol bol harçlık aldığımız tek gündü. Bir de üstüne gıcır gıcır ayakkabılar olunca bizden keyiflisi olmazdı. Başucumuza koyarak uyuduğumuz ayakkabıları büyük bir sabırsızlıkla giyerdik ve mutlaka vururdu. En fazla öğlen saatlerinde ayaklar yara bere içinde kalırdı.
Bugün ise bayram heyecanı yerini iş heyecanına bıraktı. Bodrum’da çalışanlar gibi bizler de, dört gözle bayramın gelmesini bekliyoruz.
Bodrum ve tüm güneydeki çalışanları yoğun bir mesai bekliyor. Uzun bir aradan sonra ilk kez ailemden uzakta bayram yapacağım. Unutmadan herkes süper bir bayram geçirsin inşallah.
BODRUM’DA TRAFİK SIKIŞTI
Ramazan dolayısıyla güneydeki işletmeler hedefledikleri işleri yapamayınca herkes bayrama kilitlendi; doğru da yaptı.
Bodrum’a dün itibariyle akın akın tatilci gelmeye başladı. Bir trafik oluştu ki evlere şenlik. Nereye gitmek isteniz bir süre trafiğe takılıyorsunuz.
Siz siz olun bayramda Bodrum’daysanız, bulunduğunuz yerden özellikle de geceleri çok uzaklaşmayın.
NUSRET NE İÇİLECEK, ONA BİLE KARIŞIYOR!
Bu yaz o kadar çok “En iyi eti nerde yeriz?” sorusuna maruz kaldım ki...
Ne zaman biriyle karşılaşsam herkes etçi soruyor. Geçenlerde yemekteyiz ve yine etçi muhabbeti açıldı.
Dört kız arkadaşım Etiler’deki Nusret’e yemeğe gitmişler. Rezervasyon tamam ama gidince; “45 dakika bekleteceğiz” denmiş. Neyse sonra Nusret tanıyor, çok beklemeden masaya geçiyorlar. Nusret’i tanımasalar bekleyecekler yani!
Nusret masada siparişleri alıyor. Sıra içkiye gelince kızlar rakı istiyor. Nusret şöyle bir bakıyor; “Et ve rakı ne kadar uyumlu sizce?” diyor. Bizimkiler “Bırakın da ne içeceğimize biz karar verelim” diye çıkışıyor.
Nusret ısrarla restorandaki tüm kadınların şarap içtiğini söylüyor. Kızlar ısrar edince, bir duble içmelerine izin veriyor.
Restoranın sahibi bu kadar şan şöhret sahibi olunca, müşterinin ne içeceğine de karışabiliyor dmek! Yakında müşterilerin tipini beğenmediği için servis yapılmazsa hiç şaşırmam.
BİR ‘DEMLİK’ LÜTFEN
Dört bir yanımız kahve zincirleriyle sarıldıktan sonra ne zaman bir yatırımcı çıkıp çay zinciri açacak diyordum.
Kahve zincirlerinde işlem tamamdır. Türkiye kahve zincirlerinde sosyalleşmeyi çok sevdi.
Peki en çok tüketilen çay boş durur mu? Cemre Ceylan, Murat ve Tahir Küçükel kardeşler bir araya gelip, yepyeni bir çay zincirini hayata geçirmiş; adı ‘Demlik’.
Demlik şimdilik İstanbul Starcity AVM’de, Bandırma, İzmir ve Ankara’da hizmet veriyor.
Demlik’in adı ve sunduğu konsept ile bir yıl içinde çoğalacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Mutlaka rakipleri de olacaktır. Hatta başarısını görenler ‘Çaydanlık’ diye bir başka zincir kurarlarsa hiç şaşırmam.
HAFTANIN TOP 5’İ
1- TÜRKBÜKÜ SESS; Ulusal yas nedeniyle üç gün kapıları kapatan Sess’in, cuma gecesi kapısında kuyruklar oluştu; bu haftanın en iyilerinden oldu.
2- NOBU PALMARİNA; Uzakdoğu’nun ünlü restoranı Nobu’yu deneyimlemek bu yazın en popüler hareketi oldu. Yemekten çok verilen hesabın dillere dolanması ise tam Türk işi.
3- AQUA ŞİFNE; Figen Erenel’in sahibi olduğu Çeşme’nin tek havuz başı beach’i olan Auqa’nın havuz başında partilemek pek bir moda. Aqua bu haliyle yurtdışındaki beach’lere de taş çıkartıyor.
4- GARO’S; Bu yaz güneydeki tüm balıkçıların arasından sıyrılıp gündeme oturuverdi. Türkbükü’nün en iyi iş yapan balıkçısı oldu. Gerek ambiyansı, gerekse de yemekleriyle de Garo’s haftanın en iyilerinden olmaya devam ediyor.
5- COOK SHOP PALMARİNA; İstisnasız bu yazın yemekte en iyi işi yapan mekanı; Cook Shop. Ne zaman gitseniz boş masanın olmadığı tek restoran diyebilirim.
Bu arada o kadar çok doğum günü kutlaması yapılıyor ki; benim tavsiyem herkesin kutlamalarının aynı anda olmasında. Çünkü son gittiğimde tam 20 kez doğum günü müziği çaldılar. İçim şişti.