Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Hikaye Gaziantep’te başlıyor. 30 metrekarelik bir dükkanda üç kişi, tam 110 yıl önce Develi’yi kuruyor. Arif Develi 1966 yılında Develi’yi İstanbul Samatya’ya taşıyor. İstanbul’daki ilk Develi’nin ardından bugün tam 12 şubesi var. Arif Develi, uzun süren çalışma hayatından, oğulları Ali ve Nuri Develi’ye bırakıyor tüm dükkanlarını. Üç kişiyle başlayan Develi’de bugün bin kişi çalışıyor. Nuri Develi, bayrağı öyle bir yere koydu ki. Uzun süredir takip ediyorum. Develi bugün gerek dekorasyonuyla, ambiansı ve servis kalitesiyle kebapçının çok ötesinde bir fine dining restoran gibi işletiyor. Genç kuşak patron Nuri Develi’nin başarısının sırrı ne? Ekibine öyle bir sahip çıkıyor ki, bin kişilik bir aile olmuş durumdalar. Böyle olunca da bugün parmakla gösterilen restoranlar arasına girmiş durumda. Fırsat bularsınız bir uğrayın. Benim favorim Nişantaşı Develi.

Haberin Devamı

Üç kişiyle açıldı bin çalışanı var

Tarih kokan restoran

Bostancı Gar’ının hemen karşında 1967 yılından bu yana hizmet veren Hatay Restoran var. Dışarıdan çok turistlik bir yer gibi duruyor. Tabelasının görseniz devasa, içerisiyle hiç alakası yok. Sıradan bir restoran gibi duruyor. Ama içeriye girdiğiniz de buram buram tarih kokuyor. Hele bahçesi tam kafa dinlemelik. Her yerde eskiyi hatırlatan izler var. Müzik desen sanat müziği çalınıyor. Şahane ciğer yapıyorlar. Servis deseniz tam buraya uygun. Yaşını başına almış işin ehli bir ekip var. Yolunuz Bostancı’ya düşerse bir uğrayın derim.

Üç kişiyle açıldı bin çalışanı var

İstanbul’da Portekiz mutfağı nerede?

Farklı ülke mutfaklarına meraklı mısınız? Sever misiniz, hiç bilmediğiniz, tadına bakmadınız yemekleri yemeği? Hele ki ayağınıza kadar geldiyse, neden olmasın değil mi? O zaman istikamet Karaköy’deki JW Marriott Hotel. Otelin terasında yeni Portekiz yemeklerinin de servis edildiği Octo’ya gidin. Ödüllü deniz ürünlerini restoranın da Portekiz mutfağını keşfe çıkın.

Üç kişiyle açıldı bin çalışanı var

En sevdiğim balıkçı yer değiştiriyor

Arnavutköy’deki, yılların Zıpkın’ı taşınma kararı almış. Erhan Görücüoğlu’nun sahibi olduğu Zıpkın yine Arnavutköy’deki Mavra’nın yerine geçmeye hazırlanıyor. Hazırlıklar başlamış bile.

Haberin Devamı

Karaköy Lokantası

Tarihi Karaköy Lokantası yer değiştirdi ve Nova Oteli’nin girişinde hizmet vermeye başladı. Osmanlı ve Türk yemeklerini servis ediyor. Yeni haliyle çok daha modern bir yer olmuş. Lezzetleri yine parmak ısırtıyor. Özellikle öğle yemekleri için ideal bir nokta. Enginarını ve ahtapot salatasını deneyin derim.

Üç kişiyle açıldı bin çalışanı var

Bir çırpıda İstanbul’un lüks restoranları

Blue Topaz; Geçtiğimiz yıllarda yeniden hizmet vermeye başladı. Yenilenmiş haliyle eskiye göre çok daha eğlenceli durumda. Nerede mi? Gümüşsuyu’nda.
Novikov; Kuruçeşme’de Mandarin’in Hotel’in içinde, bugün İstanbul’un en pahalı restoranları arasında.
Il Cortile; Galata yeni açıldığı diyebilirim. Şehrin en havalı İtalyan restoranlarından biri. Mutlaka denenmesi gereken bir yer.
İnari Omakase; Geçtiğimiz yazın başında Etiler’de açıldı. Çok havalı ve iddialı bir dekorasyona sahip. İstanbul’un en lüks Uzak Doğu mutfağı diyebilirim.

Üç kişiyle açıldı bin çalışanı var