Tekne tatili birçoğumuzun hayallerini süsler. Peki hayaller tekne, gerçekler nedir? Üç günlük mini bir tekne tatili yapmaya kalksanız, cebinizden çıkan rakam ne olur?
Klasik tatilin çok dışında, denizin üzerinde, “O koy senin, bu koy benim” diyerek salına salına bir tatil.... Ne kadar geç yatarsan yat, gün doğumuyla uyanıyorsun. Metrekare ufak, teknede tatil yapacağın arkadaşlarını dikkatli seçmelisin. Yoksa en yakın dostunla bile aran açılır. Tatilin zehir olur. Üstüne bir de bir sürü para harcamış olursun.
Günlük kira 2 bin euro
İki ailenin birlikte tatil yapacağı teknelerin günlük kirası 2 bin euro’dan başlıyor. Sadece tekne kira bedeli bu. Yediğiniz-içtiğiniz sizin keyfinize kalmış. Kendiniz temin ediyorsunuz; tekne personeli sizin adınıza tüm alışverişi yapıyor. Akşam yemeklerini dışarıda yerseniz, günlük ortalama 2 bin TL mutfak masrafınız oluyor. “Göcek koylarını gezelim, hiç demir atmayalım” derseniz, günlük 10 bin TL’lik mazot tüketiyorsunuz. O yüzden çok fazla dolaşmayın derim.
Yazz Collective; Akşamları tekne yerine dışarıda yemek yemeyi tercih ettiğimiz ilk durak oldu. Tesis süper, çok havalı, fakat yemekleri çok deneysel, öyle herkesin rahatlıkla tüketebileceği bir restoran değil. Bizim grup burada çok mutlu olamadı.
Adaia; Burada aranan kan bulundu… Adaia, Göcek’in en şaşaalı restoranlarından biri. Akdeniz ve Türk mutfağından kurulu bir mönüye sahip. Tam bir yazlık yemek listesiyle karşılaştık. Yemekleri vasatın üstündeydi. Servis yavaştı. İki restorana toplam 8 bin TL hesap verildi. Göcek’te üç günlük tekne tatili, yuvarlayarak söyleyeyim 150 bin TL’ye mal oluyor.
Ulus 29’a ne oldu?
Bir zamanların en favori restoran ve kulübüydü 29. İstanbul sosyetesinin bir numaralı uğrak yeriydi. Gece kulübüne öyle herkes giremezdi. Geçtiğimiz çarşamba gecesi 29’a gidelim dedik. Baktık ki 29’da 2-3 masa var. Mekan ciddi kan kaybetmiş durumda. İstanbul’un gastronomisine son derece katkıda bulunan bu marka umarım eski günlerine döner. Bizi çok şaşırttı.
Bir Alya furyasıdır gidiyor
Yaklaşık altı önce Ozan Doğulu’nun kurduğu orkestranın vokalistliğini yaptığında dikkatleri üzerine çekti. Sesi ve sahnede performansı sayesinde, kısa bir süre sonra tek başına sahneye çıkmaya başladı. Sloven asıllı Alya, konservatuar mezunu. Son bir yıldır da gecelerin en aranılan şarkısı. Kim dinlemeye gitse fanı oluyor. Şu sıralar İstanbul’da çarşamba günleri Corto’da çıkıyor. Davetlerde de sahnede onu görüyorum. Sanırım Alya, Zeynep Bastık gibi gecelerden geniş kitlelere ulaşabilen şarkılardan biri olacak. Bu yaz ününe ün katar.
Bir çırpıda Çeşme geceleri
Cabbar Port; Kebap üstü eğlenceyi bu kadar geniş kitlelere sen ulaştırdın. “Kebap sonrası gece kulübü olur mu?” diyenleri şaşkına çevirdin. Tam bir Türk eğlencesi servis ediyorsun. İstanbul’da da aynısını yap.
Dokuzbuçuk Alaçatı; Hacımemiş’in en ünlü barısın. Ufacık tefeciksin ama kimi ararsan sende takılıyor. Bu yazın en popüler yerisin. Müziklerin şahane, bahçe nefis. Sana gelmeye devam edeceğiz.
Limon Köyiçi; İstanbul’dan doğdun, Çeşme’de meşhur oldun. Ünlü isimlerin uğrak yerisin. Her tür müziği hiç çekinmeden çalabilen ender yerlerden birisin. Yemek sonrası gece kulübüne dönüyorsun. Kocaman bir avlunun içindesin. Bu yaz da popülerliğini hiç yitirmedin.