Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Bir mekanın başarılı olması için birçok neden sayabiliriz. Fakat mutfaktan çıkan yemek o mekanın kaderini belirler. İyi yemek servis eden her mekan, nerede olursa olsun her zaman başarıyı yakalar.
İyi yemek, birçok ayıbı örter. Gelenler çok fazla detaya takılmadan yemeğe odaklanır. Bu yüzden mutfak şefleri her zaman el üstünde tutulur. Gelelim mevzuya...

SÜRPRiZ AYRILIK
Geçtiğimiz gece bir ayrılık haberi geldi kulağıma. İzzet Çapa, her açtığı mekanın mutfağını gözü kapalı Gazi ve Bilal Ateş Kardeşler’e emanet ederdi. Hatta bu uzun işbirliği sonunda Çapa, iki kardeşi bazı mekanlarına ortak yapmıştı. Geçenlerde duydum, bu ortaklık bozulmuş ve Çapa ile Ateş Kardeşler’in yolları ayrılmış. Uzun soluklu iş ortaklığını devam ettirmek evlilikten daha zor. Büyük sabır ve özveri gerektiriyor. Taraflar bunca yıldan sonra neden ayrıldı bilmiyorum. Bir açıklama yaparlar elbet.

ALİYE MEYHANE
Bir Cihangir mekanı daha gündeme geldi; Aliye Meyhane. Ortakları Beyoğlu’ndaki NarPera’nın sahipleri. Lezzetli mezeleri, samimi ortamıyla Aliye Meyhane son günlerin en çok konuşulan yeri şu sıralar. Asıl ilgimi çeken, iyi servis ve yemeklerinden çok gece eğlencesi oldu. Bana eski Zarifi günlerini hatırlattı. Zarifi’de geçmişte böylesi eğlenceler yaşanırdı, herkes gönlünce dans ederdi.

Haberin Devamı

BİZDEN DEĞİLSEN ORADA DURMA?

Birbirine komşu mekanlar arasındaki rekabette bazen kantarın topuzu kaçabiliyor. Tıpkı Nişantaşı Atiye Sokak’taki Hardal ve Blush’ta olduğu gibi. Geçenlerde Hardal’da yemekteyiz, “Sigara molası verelim” dedik. Meğer aynı apartmandaki Blush’ın sınırlarına girmişiz. Garsondan uyarıyı yiyiverdik, “Hardal’daysanız burada durmanız yasak” diye. Yahu kimin nerede durup durmayacağından kime ne?
Aranızdaki düzeysiz itişmeler bizi hiç ilgilendirmiyor. Nereden biliyorsunuz aynı gece sizin de müşteriniz olmayacağımızı? Anlamsız rekabet yüzünden müşteri kaybetmeyin!

CENTO’YA YENİ ŞUBE

Nişantaşı’ndaki favori İtalyan restoranım Cento Per Cento, ilk şubesini The Plaza Otel’in teras katında açtı. Neredeyse tüm Boğaz manzarasına sahip bu şubede, deniz ürünleri ağırlıklı bir yemek listesi var. Cento, yeni şubesiyle ‘şehrin en havalı İtalyan’ı unvanını kazanmış oldu.

SÜRPRiZ AYRILIK

DÖNERCİ KUYRUĞU

İstanbul’un kuyrukları meşhurdur.
Eğer İstanbul’da bir şey yapacaksınız mutlaka kuyruğa girersiniz. Vapurda, otobüste, metroda, otoparkta... İstanbul’da kuyruksuz bir yaşam düşünülemez, hayatınızın bir parçası. Hiç garipsemezsiniz.
Yer Beşiktaş Çarşı... Onlarca dönerci var ama birinin önünde uzunca bir kuyruk. Öğle yemeği saati filan da değil. Sadece çok iyi döner yapıyorlar.
Asım Usta’nın Yeri, 1973 yılından bu yana Çarşı’da hizmet veriyor. Fotoğraftan anlaşılacağı üzere ben de sıraya girdim. Girdiğime de değdi. Çarşı’ya yolunuz düşerse, siz de tadın, pişman olmazsınız.

Haberin Devamı

BİR AYRILIK DAHA

Hitt Pera’nın adını Serkan Koca’yla birlikte duyduk. Serkan Koca’yla birlikte Beyoğlu’na hiç uğramayan gece gezginleri bile yönünü buraya çevirmişti. Koca ile Hitt Pera’nın yolları geçen hafta ayrılmış.
Mekanın yatırımcısıyla ters düşmüşler. Gece hayatında yatırımcılarla, işletmeciler arasına kara kedi girdi sanırım. Her gün bir ayrılık haberi duyar olduk.